İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çalışma Bakanlığı, bu personeli yurt dışına gönderebilecek

3146 sayılı Kanunun 29. maddesinde yapılan değişiklik ile, Bakanlığın yurtdışına gönderebileceği personel yeniden belirlendi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 21:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Çalışma Bakanlığı, bu personeli yurt dışına gönderebilecek

Meclis Genel Kurulu, 9 Temmuz tarihli görüşmesinde, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın verdiği önergeyle, yurtdışına gönderilebilecek personeli yeniden belirledi.

MADDENİN YENİ HALİ

""2) 29 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir."

"Yurt dışı sürekli göreve, yurt dışı işçi hizmetleri uzmanları, Bakanlık merkez teşkilâtında ve bağlı ve ilgili kuruluşlarında daire başkanı ya da daha üst görevlerde bulunanlardan bu görevlerde en az 1 tam yıl çalışmış olanlar, Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı merkez teşkilâtında mesleğe yarışma sınavıyla girmiş olanlardan yeterliklerini aldıktan sonra en az 7 yıl çalışmış olanlar, çıkarılacak yönetmelikle belirlenen esaslar dahilinde atanabilirler. Yurt dışı görev süresi en çok üç yıldır, bu süre hizmetin gerektirdiği hallerde Bakan onayı ile bir yıla kadar uzatılabilir. Yurt dışı kadrolarına atanacakların, atanma tarihinde yönetmelikte belirtilen yabancı dillerin birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olması zorunludur. Ancak, Türkçe'nin ve Türk lehçelerinin konuşulduğu ülkelere sürekli görevle atanma durumunda yabancı dil belgesi şartı aranmaz. Yurt dışı atamalarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.""

ESKİ HALİ

(Ek fıkra: 16.07.2003 - 4947 S.K./23. md.) Yurt dışı sürekli göreve, yurt dışı işçi hizmetleri uzmanları, yurt dışında görevlendirmeye ilişkin mevzuat gereğince yapılan sınavlarda başarılı olup, yurt dışında en az üç yıl sürekli kadrolarda görev yaptıktan sonra Bakanlık ya da bağlı ve ilgili kuruluşları kadrolarında çalışanlar ile Bakanlık merkez teşkilatında ve bağlı ve ilgili kuruluşlarında genel müdür ya da daha üst görevlerde bulunanlar bu görevlerde en az iki tam yıl çalışmış olmak kaydıyla çıkarılacak yönetmelik ile belirlenen esaslar dahilinde ataşe yardımcısı, ataşe, müşavir yardımcısı veya müşavir unvanlarıyla atanabilirler. Yurt dışı görev süresi dört yıldır. Yurt dışı kadrolarına atanacakların, atanma tarihinde yönetmelikte belirtilen yabancı dillerin birinden en az (C) düzeyinde geçerli Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanına sahip olması zorunludur. Ancak, Türk dilinin kabul gördüğü ülkelere sürekli göreve atanma durumunda dil sınavı şartı aranmaz. Yurt dışı atamalarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK NE ANLAMA GELİYOR?

1- Bakanlık merkez teşkiatında çalışan yurt dışı işçi hizmetleri uzmanları daha önce olduğu gibi yurtdışı sürekli göreve atanabilecektir.

2- Daha önce bağlı ve ilgili kuruluştaki Genel müdür ve üstü personel yurtdışı sürekli göreve atanabiliyor iken, yeni düzenleme ile Daire Başkanı ve üstü personel atanabilecektir. Ancak Daire Başkanı ve üstü personelin yurtdışı sürekli göreve atanabilmesi için en az 1 yıl bu statüde görev yapmış olması gerekmektedir.

3- Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı merkez teşkilâtında mesleğe yarışma sınavıyla girmiş olanlardan yeterliklerini aldıktan sonra en az 7 yıl çalışmış olanlar, yurtdışı sürekli göreve atanabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber