Selçuklu Mal Müdürlüğü, köy öğretmenlerinin bordro sıkıntısını ortadan kaldıran yeni bir projeyi uygulamaya soktu

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuklu Mal Müdürlüğü, köy öğretmenlerinin bordro sıkıntısını ortadan kaldıran yeni bir projeyi uygulamaya soktu

Türkiye'de ilk kez pilot bölge olarak seçilen Konya'da başlanan öğretmen bordrolarının tek bir evrakta toplama uygulaması, özellikle köy öğretmenlerini yaşadıkları sıkıntıdan kurtarmayı amaçlıyor.

Konya'nın Selçuklu İlçesi'ndeki okul personelinin maaşlarını ödeyen Selçuklu Mal Müdürlüğü, öğretmenlerin her ay yaşadıkları, maaş bordrolarını hazırlama ve tahakkuk ettirme derdine çere bulmak için bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda, uzmanlık gerektiren bordro hazırlama işinin her öğretmen için ayrı ayrı değil hepsinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tek bir bordro haline getirilmesini amaçlayan bir proje hazırlayan Selçuklu Mal Müdürlüğü, projeyi Maliye Bakanlığı`na gönderdi. Bir süre sonra Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden gelen yazıda çalışmanın son derece olumlu olduğu, bu uygulamanın hayata geçirilebilirliği ispatlandığı takdirde yurt genelinde uygulamaya konabileceği ifade edildi.

Selçuklu İlçesi'nde pilot olarak uygulanmasıyla ilgili Ankara'dan gönderilen yazının ardından biraraya gelen İlçe Mal Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine verilen bu yeni görevi başarıyla uygulamaya çalıştılar.

Yaklaşık 400 bin kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Selçuklu'daki tüm ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin Mart ayı maaşları bu yeni sistemle ödendi.

Türkiye'de halen uygulanmakta olan her okulun kendi maaş bordrosunu yapma uygulamasının büyük sakıncalar doğurduğunu kaydeden yetkililer, her ay maaş döneminde özellikle köy öğretmenlerinin, okullarını bırakıp İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Mal Müdürlükleri`ne bordro takibi yapmak için geldiklerini söylediler.

Maaş bordrosu hazırlamanın özel uzmanlık gerektirdiğini vurgulayan yetkililer, "İlçemize bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında görevli öğretmenler, maaş bordrolarını ceplerinden para vererek muhasebecilere yaptırıyordu. Bu uygulamayla bordrolarda sıkça ortaya çıkan ve öğretmenlerin merkeze defalarda gelip gitmelerine yol açan hatalar ortadan kalktı. Bordroların ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nde tek bordro haline getirilmesi özellikle köy öğretmenlerini bordro zulmünden kurtarmıştır" dedi.

Yetkililer, ilçedeki tüm öğretmen maaş bordroların tek bir evrakta toplanmasının, ilgili tüm resmi dairelerde yaşanan karmaşayı önlediğini, kırtasiye masraflarını ise en aza düşürdüğünü belirttiler.

Öğretmen maaşlarının "tek bordro" ile ödenmesi sisteminin önümüzdeki aylar içinde Konya`nın diğer merkez ilçeler Karatay ve Meram'da da uygulanacağı, sistemin işleyişinin beğenilmesi durumunda ise tüm Türkiye`de uygulamaya konulacağı kaydedildi.
Egitimhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber