Görevde Yükselmede Önemli Bir Karar Daha

Danıştay 2'inci Dairesi, görevde yükselme yönetmeliklerinde, özelleştirme veya isteğe bağlı olarak kurum değiştiren personelin eski kurumlarında geçen hizmet sürelerinin de dikkate alınmasına karar verdi. Karara göre, kurum değiştiren personelin eski kurumlarında geçen hizmet sürelerinin, atandıkları kurumlardaki görevde yükselmelerde dikkate alınması gerekecek. Bağımsız Büro Emekçileri Sendikası (BÇS) tarafından açılan davaya ilişkin kararı görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
DANIŞTAY
İKİNCİ DAİRE

Esas No : 2006/4006 Karar No : 2007/1887

Davacı ; Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı
Onur İşhanı No:12/160 Kat:7 -Kızılay / ANKARA

Davalı ; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı / ANKARA
{ T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü)
Vekili : Av. Ergül Fırat, Aynı yerde

İsteğin Özeti ; Davacı Sendika, 20.4.2002 gün ve 24732 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği"nin 6. maddesinin (B) bendinin 8/b'deki "Sandık" kelimesi ile 8/c'deki "Sandıkta" kelimesinin; 13/b ve 13/c'deki "Sandık" kelimesinin iptali ve merkez teşkilatında boş bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4.2004 tarihinde yapılacak görevde yükselme yazılı sınavının iptaline karar verilmesini istemektedir.

Savunmanın Özeti ; Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün uzman ve şef kadrolarının Sandık mevzuat bilgisi olan personelden oluştuğu, bu kadrolara atamada Sandık Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinde belirtilen kriterlerin arandığı, bu kriterler arasında Sandıkta geçirilen çalışma süresinin, özelleştirme nedeniyle Sandığa naklen atanan personelin yanı sıra, kendi istekleriyle Sandığa naklen atananlar için de geçerli olduğu, anılan Yönetmeliğe dayanak teşkil eden Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin "Hizmet Süresi" başlıklı 6. maddesinin 1 fıkrasında yer alan "...bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda..." ibaresinin kurumlara bu konuda takdir hakkı tanıdığı, düzenlemenin bu şekilde yapılmasındaki amacın kurumlara unvanların özelliklerini de dikkate alarak tercih imkanı sağlamak olduğu, anılan Yönetmeliğin Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından Genel Yönetmelik hükümlerine uygun olduğu yönünde görüşü verilmesi üzerine 20.4.2002 gün ve 24732 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğinden iptalini gerektirecek bir husus bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.

Danıştay Tetkik Hakimi : Serpil Tunç Yetkin
Düşüncesi ; Dava konusu edilen Yönetmeliğin 6. maddesinin (B) bendinin 8/b'deki "Sandık" kelimesi, ile 8/c'deki "Sandıkta" kelimesinin; 13/b ve 13/c'deki "Sandık" kelimesinin iptali, merkez teşkilatında münhal bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4.2004 tarihinde yapılacak görevde yükselme sınavı yönünden ise davanın reddine karar verilmesi gerektiği düşünülmüştür.
Danıştay Savcısı : Mehmet Sağlam
Düşüncesi : Dava, 20.4.2002 gün ve 24732 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği"nin 6.maddesinin (B) bendinin 8/b"deki "Sandık" ile 8/c'deki "Sandıkta" kelimesinin 13/b ve 13/c'deki "Sandık" kelimesinin ve merkez teşkilatında münhal bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4,2004 tarihinde yapılan görevde yükselme sınavının iptalleri istemiyle açılmıştır.

18 Nisan 1999 gün ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"in Hizmet Süresi başlığını taşıyan 6 ncı maddesinde "Devlet memurlarının görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi için kurumların çıkaracakları görevde yükselme yönetmeliğinde belirtilen süre kadar bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olmaları şarttır. Kurumlar atanılacak görevin niteliği itibariyle aranacak hizmet sürelerini, Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirerek kendi kurumlarında ve diğer kurumlarda geçen süreleri dikkate alarak belirlerler. Bu sürelerin en az iki yılının atamanın yapılacağı kurumda geçmesi şartı aranır...." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm ile kurumların çıkartacakları görevde yükselme yönetmeliklerinde diğer kurumlarda geçen hizmet sürelerininde dikkate alınarak hazırlanacağı açıkça belirtilmesine karşın, "T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinin dava konusu edilen maddelerinin bu kurala uyulmadan hazırlandığı dolayısıyla hukuka aykırı olduğu anlaşılmıştır.

24.4.2004 tarihinde yapılan sınavın iptaline ilişkin isteme gelince; İptal davası açılabilmesi için iptali istenen işlemle, güncel, aktüel veya meşru menfaat ilişkisinin mevcut olması gerekmektedir.
Davacı sendikanın söz konusu sınav ile böyle doğrudan bir ilişkinin bulunmadığı açıktır.
Açıklanan nedenlerle "T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği"nin dava konusu edilen maddelerinin iptaline, 24.4.2004 tarihinde yapılan sınavın iptaline ilişkin davanın ise ehliyet yönünden reddine karar verilmesi gerekeceği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Hüküm veren Danıştay ikinci Dairesi'nce 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun geçici 1. maddesi hükmü uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı hasım mevkiine alınmak suretiyle işin gereği düşünüldü:

Dava, 20.4.2002 gün ve 24732 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği"nin 6. maddesinin (B) bendinin 8/b'deki "Sandık" kelimesi ile 8/c'deki "Sandıkta" kelimesinin; 13/b ve 13/c'deki "Sandık" kelimesinin iptali ve merkez teşkilatında boş bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4.2004 tarihinde yapılacak görevde yükselme yazılı sınavının iptaline karar verilmesini istemiyle açılmıştır.

Dava konusu Yönetmeliğin Görevde Yükselme başlıklı 6. maddesinin (B) bendinin 8. maddesinde Şef, 13. maddesinde ise uzman olabilmek için aranan şartların sayıldığı: 8. maddenin (b) fıkrasında; En az 5 yıl Sandık hizmeti bulunmak, (c) fıkrasında; Sandıkta Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni veya Daktilograf kadrolarında çalışıyor olmak (Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Daktilograf kadrolarında çalışanların memur olma hakkını elde etmiş olmaları şarttır.), 13. maddenin (b) fıkrasında; en az 10 yıl Sandık hizmeti bulunmak, (c) fıkrasında da; Sandık Şef Kadrosunda çalışıyor olmak ve unvanda 5 yıl hizmeti bulunmak, hükümlerine yer verilmiştir.

4046 sayılı Özelleştirme Kanununun 22. maddesinde; özelleştirme programına alınan, özelleştirilen, faaliyeti durdurulan, küçütülen, kapatılan veya tasfiye edilen kuruluşlarda çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personel ile sözleşmeli personelin (kapsam dışı personel dahil) diğer kamu kurum ve/veya kuruluşlarına nakledilerek bunların kamu görevlerine devamlarının sağlanacağı, 22. maddede belirtilen usu! tamamlandıktan sonra Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine nakledildikleri kurumlarda "durumlarına uygun" boş kadro ve pozisyonlara atanacakları belirtilmiştir.

18.4.1999 gün ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin Hizmet Süresi başlıklı 6. maddesinde; Devlet memurlarının görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi için kurumların çıkaracakları görevde yükselme yönetmeliğinde belirtilen süre kadar bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olmalarının şart olduğu, Kurumların atanılacak görevin niteliği itibariyle aranacak hizmet sürelerini, Devlet Memurları Kanununun 68. maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirerek kendi kurumlarında ve diğer kurumlarda geçen süreleri dikkate alarak belirleyeceği, bu sürelerin en az iki yılının atamanın yapılacağı kurumda geçmesi şartının aranacağı hükme bağlanmıştır.

Yukarıda anılan mevzuat hükümlerinin değerlendirilmesinden; kurumlar tarafından çıkarılacak görevde yükselme yönetmeliklerinde, özelleştirme veya isteğe bağlı nedenlerle başka kurumlara geçen personelin diğer kurumlarda geçen hizmet sürelerinin de dikkate alınması gerekmekte iken, bu hususa aykırı olarak düzenlenen dava konusu yönetmelik hükümlerinde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Merkez teşkilatında münhal bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4.2004 tarihinde yapılacak görevde yükselme yazılı sınavının iptali istemine gelince; Davacı sendikaca, sözü edilen sınavlara katılan adayların gerekli nitelikleri taşımadıkları yönünde bir İddiada bulunulmadığı gibi, görevde yükselme eğitimi ve görevde yükselme yazılı sınavına katılabilmek için aranılan koşulların Görevde Yükselme Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtildiği sınavların yapıldığı tarih itibariyle dava konusu edilen yönetmelik maddelerinin yürürlükte bulunduğu ve sınava katılan adaylar yönünden geçerliliğini etkileyebilecek başkaca bir husus bulunmadığı dikkate alındığında mevzuata uygun yapılan sınavların iptali yolundaki istemin hukuki dayanağı bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin 6. maddesinin (8) bendinin 8/b'deki "sandık" kelimesi ile 8/c'deki "Sandıkta" kelimesinin ; 13/b ve 13/c'deki "Sandık" kelimesinin iptaline, merkez teşkilatında boş bulunan uzman ve şef kadroları için 24.4.2004 tarihinde yapılacak görevde yükselme yazılı sınavının iptali isteminin reddine; dava kısmen iptal kısmen ret ile sonuçlandığından aşağıda dökümü gösterilen yargılama giderlerinden 23.00 YTL posta pulunun yarısı olan 11.50 YTL'nin davalı idareye yükletilmesine, diğer kısmının davacı üzerinde bırakılmasına. 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun 36. maddesinde "....Kurumun taraf olduğu davalar, icra kovuşturmaları ile ilamlar damga vergisi ve harçlar ile belediyelerde yürütülecek her türlü hizmet karşılığı alınan ücret ve katılma payından müsnestadır." şeklinde hüküm yer almış olup, buna göre Kurumun taraf olduğu davalarda her ne suretle olursa olsun harç ödemekle yükümlü tutulmasına olanak bulunmadığından, yargılama giderlerinden 35.90 YTL harç pulunun yarısı olan 17.95 YTL 'nin davacı üzerinde bırakılmasına, kalan yarısı ile birlikte kullanılmayan yürütmenin durdurulması harcı olan 16.40 YTL'nin davacıya iadesine, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca 450.00 YTL avukatlık ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, yine 450.00 YTL avukatlık ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine, fazla yatırılan posta pulundan artan 3.50 YTL'nin isteği halinde davacıya İadesine, 30.4.2007 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Başkan Uye Uye Uye Uye
Mustafa Murat Ayfer Kırdar Ayla
BİRDEN CEBECİ ÖZDEMİR ÖZSOYLU GÜNENÇ

Harç Pulu Posta Pulu
YARGILAMA GİDERLERİ :
: 35.90 YTL
: 23.00 YTL

TOPLAM
: 58,90 YTL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber