Depresyon geliyorum diyor

Haber Giriş : 18 Eylül 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depresyon genellikle gelişme çağındaki kişilerde görülür. Çocuklarınızın bu süreci zararsız atlatabilmesine yardımcı olabilmeniz için öncelikle belirtilerini bilmeniz gerekir.

Birçok sebepten ya da etkenden dolayı, çok düzgün giden hayatınızda bir anda değişmeler olabilir. Bu etmenler iş hayatınızdan ailenizden kariyer endişenizden ve arkadaş çevrenizden gelebilir. Çoğu insan bu tür değişimleri kısa sürede atlatırken, bazıları farkında olmadan depresyona girebilmektedir.

Genetik veya ortam sebebiyle veya hormon bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıkan bıkkınlık haline depresyon denir. Depresyonda bireysel pes etme, ümitsizliğe kapılma ve içinden çıkamanıa durumları vardır.

Depresyon belirli dönemlerde olabildiği gibi, genellikle ergenlik dönemlerinde veya ana baba ölümünde, evlilerin genç yaşta iken birbirlerini kayhetme gibi çaresiz ve geri dönüşsüz durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Bu kişilerin ailelerinde de genelde alkolizm, intihar, aile geçimsizliği vb. vardır.

Depresyonda olan kişilerde şu tür belirtiler görülür;

Sorulara çok kısa ve olumsuz cevap verir. Kendini önemsiz hisseder. Gencide gün hoyu durgunluk yasamaya baslar. Mutsuz hisseder. Hiçbir etkinlikten zevk alma?, İsinden gücünden zevk almamaya başlar. Fiziksel olarak değişik bas ağrıları, karın ağrıları oluşabilir. Eklem ağrıları oluşabilir. Çarpıntı veya nefes darlığı gibi belirgin fiziksel olgular görülebilir. Cinsel isteksizlik ve azalmalar başlayabilir. Kiminde yemeye düşkünlük artar. Kiminde iştahsızlık görülebilir. Kiminin sürekli uykusu gelir. Kimi uyuyamaz olur, Kimi uyuşuk miskin tembel hale gelir. Kimi yerinde duramayacak bir endişe içine girer. Hiçbir konuya vt nesneye yogunlasamaz. Konuşmak istemez. Cevap vermekte isteksizdir. Hayatına son vermeyi düşünebilir.

Depresyonun sebepleri

Özellikle kişinin genetik yapısı depresyon gelişmesi açısından çok önemlidir. Obsesif-kompulsif, bağımlı, histrionik ve sınırda kişilik bozukluğu gösterenlerde depresyona eğilim daha yüksektir. Hayır demesini becerememek, söylemek İstediklerini içine atmak, ailede veya okulda veya çevrede baskı al Unda yetişmek, = değer yargılarını yasayamamak. kendine öz güven duyamamak. karşıdakine i İstediklerini tam anlatamamak veya anlatmakta zorlanmak, kendinden beklentilere cevap verememek, amaçladığı hedeflere ulaşmamak, mümkün olamayacak hedeflere kilitlenmek, mükemmeliyetçi olmak, özellikle ergenlik dönemlerinde örnek alacağı kişinin olmaması, yalnız kalmak, inanç eksikliği, İbadet eksikliği, günah işlemek sebehiyle suçluluk duygusu vb. depresyona girmenin binlerce sebeplerinden ilk akla gelenlerdir.

Akupunktur ve depresyon tedavisi

Kişide oluşabilecek fiziksel denge bozukluğu, alerjik reaksiyonlar, kronik yorgunluk, beyni ve dolayısıyla kişinin ruh halini de olumsuz etkileyebilmektedir. Akupunkturla 3-4 ve daha fazla şikâyet aynı anda tedaviye alınabilmektedir. Çünkü vücut bütündür. Tek basına tek rahatsızlık I yoktur. Her sistem birbirine bağlıdır. Bir bölgedeki rahatsızlık ilişkili / olduğu birçok bölgeyi etkilemektedir. Bu sebeple depresyonda ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde "Vücut Akupunkturu' tercih edilmelidir. Başka şikâyetleri için gelip tedavi süresince bu gibi şikâyetlerinin geçtiğini ifade eden hastalar vardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber