TBMM Dilekçe Komisyonu'na en çok şikayet sosyal güvenlikten

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dilekçe Komisyonuna, 23. dönemde, 7 Aralık itibariyle 719 başvuru yapıldı; bu başvuruların 132'si kadınlara ait.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, 23. dönemde, komisyona, 7 Aralık itibariyle 719 dilekçe ile başvuru yapıldığı; bu başvuruların tamamının Başkanlık Divanınca incelenerek ilgili kurumlara havale edildiği ifade edildi.

Komisyonun bu dönemde istatistiki verileri daha ayrıntılı hale getirdiği belirtilen açıklamada, 719 başvurudan l32'sinin kadınlar tarafından yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Sosyal güvenlikle ilgili sorunlar yüzde 15 ile 1. sırayı, kurumlarından şikayetler yüzde 14 ile 2. sırayı, personel işlemlerine yönelik talepler yüzde 10 ile 3. sırayı, kültür ve eğitimden kaynaklanan sorunlar yüzde 9 ile 4. sırayı, adalet ve güvenlik şikayetleri ile kamulaştırma, tapu, kadastro gibi hizmetlerden kaynaklanan mağduriyetler yüzde 7'şerlik oranla 5. sırayı, iş istekleri ise yüzde 6 ile 6. sırada yer almıştır" denildi.

Bugüne kadar 2 genel kurul toplantısı gerçekleştiren Dilekçe Komisyonunun, yapacağı 3. Genel Kurul Toplantısında, geçen dönem TBMM Genel Kurul Gündemine indirilen ancak hayata geçirilemeyen; komisyona, denetim komisyonunun en önemli fonksiyonlarından birisi olan "yerinde inceleme" ve gerektiği hallerde "kanun teklifi verme" yetkisi vermesini öngören İçtüzük Değişikliği Teklifini ele alacağı bildirildi.

İki Komisyon Genel Kurul Raporunun da bu toplantıda ele alınacağı kaydedildi.


Dilekçe Komisyonu'na 719 başvuru yapıldı

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, 23. dönemin başından 7 Aralık tarihine kadar geçen sürede 719 başvuru yapıldı. Bu başvuruların tamamı Komisyon Başkanlık Divanı tarafından incelenerek ilgili kurumlara havale edildi.

Dilekçe Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 476 dilekçeden oluşan birinci Haftalık Karar Cetveli'nin tamamlandığı belirtildi. Komisyonun, bu dönemde istatistiki verileri daha ayrıntılı hale getirdiği belirtilen açıklamada, 719 başvurudan 132'sinin kadınlar tarafından yapıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre; başvurular arasında sosyal güvenlikle ilgili sorunlar yüzde 15 ile 1. sırayı, kurumlarından şikayetler yüzde 14 ile 2. sırayı, personel işlemlerine yönelik talepler yüzde 10 ile 3. sırayı, kültür ve eğitimden kaynaklanan sorunlar yüzde 9 ile 4. sırayı, adalet ve güvenlik şikayetleri ile kamulaştırma, tapu, kadastro gibi hizmetlerden kaynaklanan mağduriyetler yüzde 7'şerlik oranla 5. sırayı, iş istekleri ise yüzde 6 ile 6. sırada yer aldı.

Önümüzdeki günlerde üçüncü toplantısını yapacak olan olan Dilekçe Komisyonu, bu toplantıda, denetim komisyonunun en önemli fonksiyonlarından birisi olan ''yerinde inceleme'' ve gerektiği hallerde ''kanun teklifi verme'' yetkisi vermesini öngören İçtüzük Değişikliği Teklifi ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber