Araştırma Üniversitesi'nin 4/B alımında online başvuru alım sistemi yok!

Boğaziçi Üniversitesi pandemi koşulları olması rağmen sözleşmeli güvenlik personeli alımında şahsen başvuru istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Temmuz 2021 20:15, Son Güncelleme : 17 Temmuz 2021 18:16
Araştırma Üniversitesi'nin 4/B alımında online başvuru alım sistemi yok!

Boğaziçi Üniversitesi tarafından 14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de 18 Erkek/7 Kadın olmak üzere toplam 25 güvenlik görevlisi alımı yapılmak üzere ilana çıkılmıştır.

Söz konusu ilanın başvuru şartlarını incelediğimizde adayların ilanın Resmi Gazete 'de yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde yukarıdaki belgeleri tamamlamak suretiyle; Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerektiği, posta yolu ile yapılan başvuruların ise kabul edilmeyeceği ifade edilmiştir.

COVİD-19 sürecinin getirdiği şehirlerarası ulaşım zorlukları, sosyal hayatı engelleyen diğer konularda en hassas olması gereken üniversite yöneticilerinin halen şahsen başvuru ısrarını anlamakta zorlanıyoruz. Aynı zamanda araştırma üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesinin programcı kadrosu çok basit bir yazılımla adayların başvurularını elektronik ortamda alabilecek bir başvuru sistemi oluşturabilir. Hatta bu kapsamda halihazırda online başvuru alan bazı devlet üniversitelerinden aynı sistemi kendilerine kurmalarını isteseler kurumlar arası yardımlaşma ve işbirlikleri kapsamında bir Araştırma Üniversitesine seve seve ücretsiz yardımcı olup aynı sistemi Boğaziçi Üniversitesinin de kullanımına sunacaklarına eminiz.

Boğaziçi Üniversitesinin ilanda her ne kadar güvenlik görevlilerine boy-kilo yönünden bir kısıtlama koyduğu için şahsen başvuru almak zorunda kaldığı düşünülse de, buna dair olarak adayların bulunduğu illerdeki sağlık kurumlarından başvuru tarihleri içerisinde alınmış boy-kilo ölçümlerine dair belgeler posta yolu ile veya elektronik ortamda alınabilir.

Özetle, 2021 yılında ulusal düzeyde ilan edilen kadrolarda şahsen başvuru şartının bir araştırma üniversitesince aranmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Gerek adaylara kolaylık olması, gerekse rekabeti daha da arttırmak için posta yolunun veya dijital sistemlerin hayata geçirilmesini kendilerine tavsiye ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber