Büyükşehir Belediyesi Kanununun Memuru Mağdur Eden Yönü Düzeltiliyor

25.12.2004 tarihinde "Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu Memuru Mağdur Ediyor" başlıklı bir haber yayımlamıştık. Bu haberde söz konusu Kanunla belirlenen belediye sınırları ile 6245 sayılı Harcırah Kanununda düzenlenen "memuriyet mahalli" kavramlarının çeliştiğini ve memurların mağdur olduğunu belirtmiştik. Ancak, hükümet tarafından TBMM'ye sevk edilen kanun taslağı ile bu husus yeniden düzenlenmekte ve mağduriyet giderilmektedir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 10 Ocak 2005 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07.01.2005 tarihli kanun taslağının tam metni için tıklayın.

Daha önce yayımlamış olduğumuz haber için tıklayın.

07.01.2005 tarihli Kanun tasarısında yer alan hüküm ise şu şekildedir: " MADDE 3.? 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
?Geçici Madde 4.- Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2 nci maddesi uyarınca büyükşehir belediye sınırlarında yapılan değişiklikler, 3 üncü maddenin (g) bendinin uygulanmasında dikkate alınmaz.?

Yukarıda yer verilen 3.madde de yer alan düzenlemelerden; 5216 sayılı Kanunun geçici 2. maddesinde " Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte; büyükşehir belediye sınırları, İstanbul ve Kocaeli ilinde, il mülki sınırıdır. Diğer büyükşehir belediyelerinde, mevcut valilik binası merkez kabul edilmek ve il mülki sınırları içinde kalmak şartıyla, nüfusu birmilyona kadar olan büyükşehirlerde yarıçapı yirmi kilometre, nüfusu birmilyondan ikimilyona kadar olan büyükşehirlerde yarıçapı otuz kilometre, nüfusu ikimilyondan fazla olan büyükşehirlerde yarıçapı elli kilometre olan dairenin sınırı büyükşehir belediyesinin sınırını oluşturur" hükmü, 6245 sayılı Kanunun 3/g maddesinde ise "Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler.? hükmü yer almaktadır.

Yapılacak düzenleme ile daha önce doğmuş olan mağduriyet giderilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber