UÜ'nün 'Teknoloji Tabanlı Meslek Edindirme' projesine AB'den destek geldi

Haber Giriş : 04 Mart 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi'nin hazırladığı "Teknoloji Tabanlı Meslek Edindirme" projesine Avrupa Birliği'nden (AB) destek geldi.

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından uygulanacak olan ve İş-Kur'un üstlendiği projeyi kabul eden Avrupa Komisyonu, projeye 130 bin euroluk hibe gönderdi. Projeye Uludağ Üniversitesi de 15 bin euroluk katkıda bulunuyor. Projeyle 270 işsiz, sanayinin ihtiyaç duyduğu teknoloji tabanlı eğitimden geçirilerek üretime kazandırılacak. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gökay Kaynak, özellikle otomotiv ve yan sanayiinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman açığını gidermek için hazırladıkları projenin önümüzdeki hafta hayata geçirilmeye başlanacağını bildirdi.

Uludağ Üniversitesi'nin, Bursa ve çevresinde ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücünü, sektörün hizmetine sunmak için tüm imkanları kullandığını ifade eden Prof. Dr. Kaynak, "Üniversitemiz, sektörün ihtiyacını karşılamak için örgün öğretimde mesleki ve teknik yükseköğretim payını Uludağ Üniversitesi bazında yüzde 65'ler düzeyine yükseltti.

Bu oran, dünya ölçeğinde yüzde 1 oranındadır. Buna rağmen bölgemizde büyük bir işsizlik görülmektedir. Bölgedeki işsizliğin ana sebebi, sektörün aradığı becerilerden yoksun veya herhangi bir mesleği bulunmayan eğitimli genç kitlelerdir. Hedefimiz, bu kesimi gerekli mesleki beceriyle donattıktan sonra üretime kazandırmaktır" diye konuştu.

İş-Kur'un belirlediği 270 işsizi Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde otomotiv, makine ve imalat sektörünün ihtiyacı doğrultusunda teknoloji tabanlı olarak eğiteceklerini belirten Prof. Dr. Gökay Kaynak, eğitimden sadece işsizlerin değil, ileri teknolojiye uzak KOBİ'lerde çalışan kişilerin de yararlanabileceğini söyledi. Dönemler halinde sürecek kurs boyunca eğitime katılan işsizlere, günlük 8 euro ödeme de yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Kaynak, "Böylece onların bütçelerine de katkıda bulunmuş olacağız" dedi. Küçük gruplar halinde 3 aylık dilimlerde sürecek eğitim 2 ayrı program olarak uygulanacak. Buna göre modüler kurs programında CAD, CAM ve CNC programlama uzmanlığı, kalıp tasarımcısı ve CAM/CAM uzmanlığı, ürün tasarımcılığı eğitimi verilirken, yoğunlaştırılmış kurs programında ise CNC operatörlüğü, 3B sayısallaştırıcı ve tarayıcı operatörlüğü, CAD/CAM operatörlüğü öğretilecek. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde verilecek eğitim, ilgili sektörleri ziyaretle tamamlanacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber