İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS ile yerleşenler kurumlarından ne zaman istifa etmeli?

2013/1 merkezi yerleştirmeleri açıklandı ve kurumlar atama başvuruları için tarih ve izlenecek yolu açıklamaya başladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS ile yerleşenler kurumlarından ne zaman istifa etmeli?

Öncelikle belirtelim ki

Bu yazımız 657'ya tabi memur iken 2013/1 ile yine 657 tabi bir memur kadrosuna yerleşenlere yönelik değildir. Çünkü bu durumda olanlar yeni kurumlarına geçiş için istifa etmeyecekler, kurumun muvafakati ile geçiş yapacaklardır.

Kimler istifa ederek yeni kurumuna geçecek

Kadrolu memur olarak çalışırken başka bir kadrolu memurluğa geçenler haricindeki tüm adaylar yeni kurumlarına geçmek için istifa edeceklerdir.

Durumunuzu netleştirmek ve detaylı bilgi için tıklayınız.

Çok geç istifa etmenin riski nedir?

Çalışmakta olan kişilerin SGK sigorta primleri yatmaktadır. Kişiler işlerinden ayrıldıklarında kurumlar bu sigorta priminin kesilmesi için SGK'ya başvurmaktadırlar. Bazen bu sigorta primi kesilmesi işlemi yaklaşık bir haftayı bulmaktadır.

Yine yeni işe başlanacak olan kurumun da atama işlemleri beraber SGK'ya başvurarak kişi için sigorta primini aktifleştirmesi gerekmektedir. Bu işlem yapılmadan kurumlar atama yapamamaktadır. Çünkü sistemde hala kişi sigorta ilişiği kesilmemiş olarak görünmekte ve böyle iken yeni bir sigorta başlangıcı yapılamamaktadır.

Bir aday büyük sorun yaşadı

Bir KİT'te 399 sözleşmeli çalışan bir aday başka şehirde kadrolu olarak bir kuruma yerleşmiş ve yeni kurumundan atama tebliği yapıldığı halde 15 günlük işe başlama süresi olduğu için son birkaç güne kadar çalışmaya devam etmiş ve 15 günlük süre dolmadan 4 gün önce istifa etmiştir. Yeni kurumuna başlamak için gittiğinde ise hala sigortalı gözüktüğü için kurum göreve başlatamamıştır ve ayrıca 15 günlük süre de dolduğu için aday müstafi olmuştur. (Bu durumda olanlar normalde 1 yıl memur olamamaktadır.) Ancak iyi niyetli olan kurum bir şekilde durumu çözerek geç de olsa adayı göreve başlatmıştır.

Ne zaman istifa etmeli?

Yukarıda bahsettiğimiz duruma düşmemek için;

Aynı şehirde başka bir kuruma yerleşenler; atama sürecinde kurum ile devamlı irtibat halinde olmaları ve kurum personel biriminin atama için vereceği tahmini tarihten 10 gün kadar önce istifa etmeleri uygun olacaktır.

Farklı bir şehirdeki kuruma yerleşenler; bu adayların kendilerine atama tebligatı geldikten sonra göreve başlamak için 15 gün süreleri bulunmaktadır. Yine bunların da göreve başlamadan 10 gün kadar önce çalıştıkları kurumdan iştifa etmeleri uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber