Memur Yerleştirmelerindeki Yaş Sınırı Tespitindeki Yanlışlar

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 18:45, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:47
Memur Yerleştirmelerindeki Yaş Sınırı Tespitindeki Yanlışlar

Memur Yerleştirmelerindeki Yaş Sınırı Tespiti ve Personel Birimlerinin Yaptığı Yanlışlar

657 sayılı Kanunda ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlar Kurulu Kararıyla çıkarılan yönetmeliklerde üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Üst yaş sınırı genel olarak kamu kurumlarının Bakan onayı ile yürürlüğe koydukları kurumsal yönetmeliklerde belirlenmektedir.

Ancak, bazı kamu kurumlarımızın yaş sınırı tespitiinde oldukça yanlış kararlar aldıkları görülmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, DSİ ve son memur yerleştirmelerinde boş kadro ilan eden diğer kamu kurumları bu örneklerden bir kaçıdır. evlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Hava Trafik Kontrolörü Adayı kadrolarına üniversite mezunlarıının da başvuruları kabul etmiş ama bu kadrolar için yaş sınırını 25 olarak tespit etmiştir. Bu yaş tespitini yapan personel biriminin, mevzuat açısından olmasa da fiili durum açısından oldukça yanlış bir karar aldığı görülmektedir. Zira bugünkü şartlar altında hazırlık sınıfı olan bir üniversiteden mezun olan ve kısa dönem askerlik yapan bir kişi en azından 24 yaşını doldurmuş durumdadır. Bu halde; askerliğini yapmış olmak, İngilizce bilmek ve 4 yıllık bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olma şartının arandığı bir kadro için 25 yaş şartını aramak personel biriminin aldığı kararın yanlışlığını göstermektedir.

Benzer bir husus 27 yaş tespiti için de geçerlidir. Bu yaş tespiti de üniversite mezunları düşünüldğünde Türkiye şartları açısından uygun değildir. Zira yukarıda verilen örnekteki kişinin meslek lisesi çıkışlı ve uzun dönem askerlik yaptığı varsayıldığında bu kişinin 26 yaşını dolduracağı ve bu kişinin memuriyete girişi için sadece bir yılı kaldığı görülecektir.

Bu örnekler, kamu kurumlarının ilana çıktıkları kadrolar için biraz daha uygun koşullar aramaları gerektiğini göstermektedir. Aksi halde hem adaylar mağdur olacaktır hem de kamu kurumları çok sayıda kişi arasından en başarılı kişiyi seçme imkanını kullanamayacaktır.

Kamu kurumlarımızın personel birimlerinin karar alırken biraz daha Türkiye şartlarını düşünmeleri hekes için yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber