Emin Ekmen: Batman için 90 proje hazırladık

Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile projeler üzerine konuştuk.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emin Ekmen: Batman için 90 proje hazırladık

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

Batman Belediyesi şuan BDP'de. Ancak, BDP adayı Sabri Özdemir müsait olmadığı için kendisiyle görüşemedik. Bu nedenle Batman özelinde sadece Ak Parti adayı Mehmet Emin Ekmen'in görüşlerini yansıtabiliyoruz.


Edip Üzen/Memurlar.net

Mehmet Emin Ekmen kimdir tanıyabilir miyiz?

1975 yılında Batman'da doğdum. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Serbest avukatlık, Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, İnsan Hakları komisyonu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlıkları, AK Parti Batman Merkez İlçe ve İl Başkanlığı, 23. Dönem Batman Milletvekilliği yaptım. Halen Merkez Disiplin Kurulu üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Diyarbakır Koordinatörlüğü görevini yürütüyorum. Halkımızın isteğiyle Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı oldum.

Bu projeleriniz arasında göze çarpan projelerinizden bahseder misiniz?

Batman ile ilgili olarak yerel yönetimde çok ciddi hizmet açığı var. Biz projelerimiz hazırlarken Batman'ın plakası 72 bizde 72 proje yapalım dedik. Ama o kadar büyük bir hizmet açığı var ki proje sayısı 90'ı buldu. Ve şu ana kadar başta temiz su, temiz çevre ve yeşil bir Batman olmak üzere kadınlara, gençlere, engellilere, yaşlılara, emeklilere, toplumun değişik kesimlerine yönelik hazırladığımız projelerimiz var.


BATMAN İÇİN HAZIRLANAN PROJELER

Batman'ın belediyecilik açısında temel sorunlarından biri şehrin hala yarısından fazlasının asbestli su borularından su alması ve şehrin tamamının da sağlıklı bir kaynak suyu değil kuyu suyundan faydalanıyor olmasıdır. Şu anda bizim açımızdan ilk yapılacak iş belki de bu su borularının değişimiyle sağlıklı kaynak suyu olan zilek suyunu ilimize kazandırılması olacaktır. Bununla birlikte çevre temizliği çok kötü, şehrin adeta bir pislik deryası içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu çevre temizliğinin de bir an önce halledilmesi gereken ana konulardan biri. Bir diğer konu da bugün ailecek piknik yapılabilecek, gün içerisinde çay içebileceğiniz, ailecek gidip yemek yiyebileceğiniz bir yeşil alan olmamasıdır, park bahçe düzenlemelerinin olmamasıdır. Var olan alanlarda madde bağımlılarının esiri olmuş durumda. Bütün bunlar ilk başta göze çarpan önemli konular ama örneğin bizim bir taziye kültürümüz var ve bu taziye kültürü için taziye evlerine ihtiyacımız var. Belediyenin böyle bir programı yok. Diğer açıdan kadınlar için meşru bir ortamda sosyalleşebilecekleri, içinde spor salonu, yüzme havuzu, kreş ve bilgisayar odalarının bulunduğu mekanlara ihtiyacımız var. Bunlar da tam olarak yapılamayan konulardır. Bir başka ihtiyaç trafiğin yükünü azaltacak alternatif cadde, güzergah değiştirmeleri. Ve şehir içi trafiğin yükünü azaltmak için öncelikle kuzey batı çevre yolunun hayata geçirilmesi ardından da Diyarbakır caddesi diye bilinen caddemize alternatif caddelerin hayata geçirilmesi gerekir. Projeler noktasında Üniversite'yi çıkmaz sokak olmaktan çıkartacak Batman'ı ve Mardin'i birbirine 80 km yaklaştıracak bir Batman -Savur köprüsü de gündemimizde. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi, gençlerin spora teşvik edilmesi, mahallelerde semt sahalarının kurulması, Kürt Kültür ve Edebiyatının tanıtacak bir enstitünün kurulması gibi birçok noktada yine hizmet açığını kapatacak projelerimiz var.

Batman için bir kentsel dönüşüm projeniz var mı?

Kentsel dönüşüme yönelik olarak biliyorsunuz kentsel dönüşüm ancak halkın katılımı ile yapıldığında anlamlı olur. Batman'ın bugün fiziki olarak yüzde 60'ı kentsel dönüşüm uygulanabilir mekanlar ve alanlardır. Biz diyoruz ki halk isterse biz buraların tamamında belediye olarak öncülük yapar, kolaylaştırıcılık yapar ve kentsel dönüşümü hayata geçiririz.

Yoksullara dönük ne tür çalışmalar yapacaksınız?

Öncelikli hedefimiz istihdamı artırıcı projeler. Bugün Malatya, Gaziantep ve Kayseri örneklerinde olduğu gibi şehrin belediyesi iş dünyası ve merkezi hükümet el ele verirse oralarda şehrin çevresi değişiyor ve istihdam patlaması yaşanıyor. Bununla birlikte de ihtiyaç sahiplerine onları incitmeden, kırmadan, üzmeden gıda bankacılığı gibi Batman Kart gibi ihtiyaç sahiplerinin doğrudan tespiti ve ihtiyaçlarının yerinde giderilmesi gibi uygulamalarımız olacak.

İstihdam için neler yapacaksınız?

Bugün gerek imar alanlarının kalmaması gerek belediyelerin imar planlarında ki adaletsizlik ve tartışmalar inşaat sektöründe bir durgunluk oluşturmuş durumda. Biz inşaat sektörünün önünü açtığımızda bunun binlerce kişiye bir istihdam sağlayacağını biliyoruz.
İkinci olarak tekstil gibi emek yoğun işlerde ara eleman yetiştirerek Batman'da var olan cazibeyi artıracak bir politika güdebiliriz. Buradaki öğrenci sayısını arttırarak esnafımızın belirli gelirler elde etmesini sağlayabiliriz. Bugün merkezi hükümet ile yerel hükümet arasında ciddi bir kopukluk var, Maliye Bakanımızın varlığını burada kullanamıyoruz. Yerel yönetim ile merkezi hükümet arasında sağlıklı bir iş birliği kurulursa bu ilk etapta kendini istihdam artışında, yatırım artışında gösterecek.

Peki partinizin ya da sizin yaptığınız anketlerde durum nedir?

Bizim edindiğimiz bilgiler de Ak Parti ve BDP arasında başa baş bir yarış görünüyor. Seçime daha bir ay var, bu bir ay içerisinde halkın tercihleri nasıl şekillenecek zaman gösteriyor. Biz burada seçimi kazanmak noktasında önemli bir fırsatın bizi beklediğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber