Sağlık Bakanlığında laboratuvar- eczane ayrımı haksızlığı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Defalarca Sağlık Bakanlığına dilekçe yazdık, e-mail gönderdik ama bizi kimse dinlemiyor hatta cevap yazma gereği hissetmiyorlar. Performans sistemli döner sermaye iyi olmuştur belki ama beraberinde bazı haksızlıkları getirmiştir. Bunları sitenizde dile getirirseniz sesimizi duyurursunuz. Ben farmakoloji uzmanıyım. Eczanede çalıştığım için katsayım 0.8, çünkü eczane tıbbi ve idari ünite sayılıyor.

Oysa ki laboratuvarda çalışan mikrobiyoloji, genetik uzmanları 2.00 katsayısı ile çarpılıyor.Yani 2/0.8=2.5 kat.Bu şu demek oluyor. Laboratuvardaki uzman benim çalıştığım hastanede 5 milyar, diğer ünitelerde çalışan uzmanlar ise 2 milyar alıyor.

Bunun adalet olduğunu, haksızlık olmadığını kim iddia edebilir?

Laboratuvardaki hemşire ile eczanedeki hemşire eğer aynı eğitim seviyesindelerse aynı döner sermayeyi alıyor. Fakat doktor olunca iş değişiyor.Ayrıca benim branşım laboratuvarda çalışmak için de uygun. İhtisas sırasında toksikolojik tahliller yaptık.

İlave olarak laboratuvarda değil de eczanede çalışıyor olmam benim suçum değil. Başhekim görevlendirdi ve orada çalışıyorum.

Bir de tıbbi ve idari ünitelerde çalışan pratisyen ve uzman hekimler aynı katsayı ile çarpılıyor. Bu neden oluyor? Mantığı anlamak mümkün değil.

Bilgilerinize sunuyorum.Sevgi ve saygılar.

Haberi yazan: okukula


Memurlar.net'in notu

12 Mayıs 2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik" in 5/r maddesinde Girişimsel işlem puanı bulunmayan uzman tabipler (Temel Tıp bilimleri uzmanları) hastane hizmet puan ortalamasından, 0.8 kadro ünvan katsayısı esas alınarak değerlendirilir, denilmektedir. Yine bu yönetmeliğin Ek-3 ünde sunulan Kurum personelinin hizmet alanı-Kadro ünvan katsayısı çizelgesinde girişimsel işlem puanı bulunmayan tabip ve uzman tabiplerin katsayısı 0.8 iken genetik, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi labaratuarlarda çalışan uzman hekimlerin katsayısı 2.0 dır. Yani labaratuarda çalışan bir labaratuar uzmanı idari birimlerde çalışan uzman hekimin ikibuçuk katı oranında döner sermaye almaktadır. Bu durum hakkaniyete aykırıdır.

Yine Yenidoğan, dializ ve yoğunbakım ünitelerinde çalışan uzman hekimlerin katsayısı 2.0 iken bu birimlerde çalışan pratisyen hekimlerin katsayısı 1.1 olarak belirtilmiştir. Yani aynı serviste çalışan uzman hekim pratisyen hekimin yaklaşık iki katı döner sermaye almakta iken idari birimlerde çalışan uzman hekim ile pratisyen hekim eşit döner sermaye almaktadır. Bu nedenle hiçbir uzman hekim idari işlerde görev almak istememektedir. Bu durumun yeniden düzenlenmesi uygun olacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber