Dekan eşinin kıskançlık krizi

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki ay önce göreve gelen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ'ın eşi Dr. Tülay Yanardağ, "Kocan seni aldatıyor" şeklindeki ihbar telefonları üzerine kıskançlık krizi geçirdi. Dr. Tülay Yanardağ, fakülte bahçesinde eşini arabasının içinde bir kadın doktorla beraber görünce, çığlık atıp ağlamaya başladı.

CerrahpaŞa Tıp Fakültesi, perşembe günü "Dekanı karısı bastı" haberleriyle çalkalandı. Koridorlardaki söylentiler, diğer okullara ve basına ulaştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ'ın, eşinin talebi üzerine, makamında polis baskınına uğradığı, hatta eşi tarafından tartaklandığı konuşuluyordu. Olayın savcılığa intikal ettiği söylendi. Kavganın öğretim üyesinin chat'leşmesinden kaynaklandığını da önü sürenler oldu.

KOMPLO KURBANIYIM

İddiaların aynı gün İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne ulaşması üzerine Yanardağ çifti, rektörlüğe çağrıldı. Dr. Tülay Yanardağ ile Prof. Dr. Halil Yanardağ, Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'a yaşadıklarını anlattı.

Hürriyet'in sorularını cevaplayan 49 yaşındaki Prof. Dr. Mesut Yanardağ, dekan olmasını çekemeyen bir grubun tacizine uğradığını söyledi. "30 yıldır bu okuldayım, kimsenin adamı değilim. İhalelere giren şirketlerle görüşmüyorum. Önleri tıkananlar beni hedef seçti" dedi. Prof. Yanardağ, şunları söyledi:

"Dekanlığa atamam yapıldıktan 1 hafta sonra sinir bozucu bir kampanya başlatıldı. Garip telefonlar geliyor. Evden eşimi arayan, ismini vermeyen kişiler çeşitli iddialarda bulunuyor. Bir sürü sevgilisi var, onlarla düşüp kalkıyor, sekreteriyle birlikte diyorlar. Ben de taciz ediliyorum. Cep telefonuma 'Seni seviyorum' mesajları atıldı. Özellikle akşam saatinde, eşim görsün diye. Dekanlık telefonumdan da aradılar. Savcılığa başvurmadım, çünkü ortada tehdit yok."

EŞİM İNANDI, OLAY ÇIKTI

Gelen telefonlar ve mesajlar nedeniyle evliliğinin zedelendiğini, eşinin şüpheyle yaşadığını söyleyen Prof. Yanardağ, çarşamba günü ciddi bir kriz yaşadıklarını anlattı:

"Anestezi uzmanımız arayıp eşinin bir yakınının acil serviste yattığını söyledi. Yardım istedi. Otomobilimle acil servise giderken, yolda eşimle karşılaştık. Yanımdaki hanımı telefonlarda tarif edilen kişiye benzettiği için kriz geçirdi. Çığlık atmaya ve ağlamaya başladı. Fakültenin sivil güvenlik elemanları geldi. Gerçeği öğrenince sakinleşti."

Dr. Tülay Yanardağ ise hayatında ilk kez bu tür bir olayla karşılaştığını belirterek "Alışık değilim, sinirlerim bozuldu" dedi. Eşi gerçeği anlatınca durumu anladığını belirten Yanardağ şöyle konuştu:

"Telefonlar beni allak bullak etti. Bir ayda 5 kilo verdim. Yemek yiyemiyorum. Olay günü, tartışmadan sonra hep birlikte gidip acil serviste yatan hastayı bulduk. Ziyaret ettik. Sonra da evimize döndük. Söylentiler çok garip."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber