Tek hekim kaç güne kadar hastalık raporu verebilir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2006 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEK HEKİMLER KAÇ GÜNE KADAR İZİN VEREBİLİR?

Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim Ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde "3 ncü maddenin (b) fıkrası uyarınca tek hekimler tarafından düzenlenen hastalık raporlarında gösterilen zorunluluk üzerine kendilerine kısım kısım veya bütün olarak aynı fıkradaki en çok süre kadar hastalık izni verildiği halde ilk hastalığın devamı veya başka bir hastalığa yakalanma sebebiyle görevlerine başlayamayan memurların müteakip muayene ve tedavileri resmi yataklı tedavi kurumlarınca yapılır ve bunların hastalık raporları adı geçen kurumların sağlık kurullarınca düzenlenir.

Ancak o yerde resmi yataklı tedavi kurumu bulunmaması ve hastanın tıbbi sebeplerle veya ulaşım şartlarının elverişsizliği yüzünden resmi yataklı tedavi kurumu bulunan bir yere gönderilmemesi halinde tek hekimler düzenleyecekleri hastalık raporlarında en çok 20 gün daha hastalık izni verilmesini zorunlu gösterebilirler.

Hastanın nakline engel olan tıbbi sebeplerin hekimce belirtilmesi, ulaşım şartlarının elverişsizliğinin de mahalli mülki amirlikten alınan bir yazı ile belgelendirilmesi zorunludur.

İkinci fıkra uyarınca düzenlenen hastalık raporlarının geçerli sayılabilmesi için, bunların kurumun veya İl Sağlık Müdürlüğünün belirliyeceği sağlık kurullarınca onaylanması şarttır."hükmü yer almaktadır.

Hastalık raporlarını, tek hekimler, farklı zamanlarda 20 günü aşmamak üzere 40 güne kadar hastalık raporu verebilmektedirler. Tek hekimler azami süre olan 20 gün rapor üzerine hastalık izni verildiği halde ilk hastalığın devamı veya başka bir hastalığa yakalanma sebebiyle görevlerine başlayamayan memurların müteakip muayene ve tedavileri resmi yataklı tedavi kurumlarınca yapılır ve bunların hastalık raporları adı geçen kurumların sağlık kurullarınca düzenlemesi gereklidir. Belirtilen usul ve esasa uymayan hastalık izinlerinin anılan yönetmeliğin 9 uncu maddesi hükmü uyarınca izne çevrilmesi imkanı bulunmamaktadır. Bu çerçeve de tıp fakültesinde görevli prof. lardan alınan ikinci 20 günlük raporun tıp fakültesi sağlık kurulunda onaylatılması gerektiği değerlendirilmektedir. Onaylatılması halinde tamamı kullanılabilir.

Burayı özetleyecek olursak;

a- Memurun tek hekimden farklı zamanlarda 20 günü aşmamak üzere 40 güne kadar hastalık rapor alması mümkündür.

b- Memur 20 günlük rapor aldıktan sonra göreve başlıyamıyor ve hastalığın devamı veya başka bir hastalıktan dolayı yeniden tedavi oluyorsa bu halde müteakip muayene ve tedavileri resmi yataklı tedavi kurumlarınca yapılır ve bunların hastalık raporları adı geçen kurumların sağlık kurullarınca düzenlemesi gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber