HAVELSAN'dan tedarikçilerine finansman kolaylığı

Şirketin iş ortaklarının yararlanması için oluşturduğu modelle, HAVELSAN tedarikçileri daha uygun koşullarda finansmana erişebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HAVELSAN'dan tedarikçilerine finansman kolaylığı

Askeri ve sivil alana yönelik çözümler sunan HAVELSAN, iş ekosistemini genişletmek ve iş ortaklarını güçlendirmek için tedarikçilerinin yararlanabileceği finansman modeli oluşturdu.

HAVELSAN'ın 2. İş Ekosistemi Buluştayı, Bilkent Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, burada yaptığı konuşmada, 1,5 milyar dolar ciroya sahip, ilk 100 savunma sanayisi şirketi arasında yer alan bir vizyonla hareket ettiklerini söyledi.

Atalay, ihracatın ciro içindeki payını üçte bire çıkarmayı, proje şirketinden ürün şirketine dönüşmeyi, faaliyet alanlarında dışa bağımlılığı sonlandırmayı, bölgesel bir güç olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Hedeflerine ulaşmada en önemli faktörün paydaşlarıyla kurdukları iş ekosistemi olduğunu dile getiren Atalay, objektif, adil, şeffaf işleyen bir iş ekosistemini hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 1 yıldır bunu başarıyla yürüttüklerini belirtti. Atalay, "Güçlü Türkiye için güçlü iş birliğinin şart olduğunu düşünüyoruz. Tek başımıza hiçbirimiz büyük değiliz. Dünyanın önde gelen şirketleriyle ancak iş ekosistemimizle rekabet edebiliriz." dedi.

Atalay, faaliyet alanlarını komut kontrol ve savaş sistemleri, simülasyon teknolojileri, yönetim bilişim sistemleri ve anayurt güvenliği olarak belirlediklerini anlatarak, güçlerini daha verimli kullanmak için bunların dışındaki alanlarla ilgilenmeme kararı aldıklarını söyledi.

Bu alanlarda faaliyet gösteren firmalarla iş ortaklıkları kurmak ve birlikte çalışmak istediklerini dile getiren Atalay, bunun için firmalara eğitimden finansmana uzanan bir dizi destekte bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Atalay, bu kapsamda iş ortaklarının yararlanması için oluşturdukları finansman modeli hakkında bilgi vererek, "İş ortaklarımız için bir finansman modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Buna Akbank ile başlıyoruz, sonra Halkbank ile devam edeceğiz. İş ortaklarımız bizden aldıkları işleri karşılık göstererek başka bir teminata gerek duymaksızın daha uygun şartlarda kredi kullanabilecekler." diye konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt da idarenin sunduğu hibe ve destek programları hakkında bilgi verdi.

Buluştayda, HAVELSAN ile Akbank arasında Tedarikçi Finansmanı İş Birliği Protokolü imzalandı.

Performanslarıyla öne çıkan tedarikçilerin ödüllendirildiği buluştayda, tedarikçiler arasında ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber