Cumhurbaşkanlığı: Şuan ekonomik bir savaş veriyoruz

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye ekonomik bir savaş vermektedir. Bu algı operasyonu ekonomik savaşın bir parçası. Mevduat hesaplarına el konulması söz konusu değildir. Ekonomimiz güçlüdür, savaşı biz kazanacağız" denildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2018 23:55, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2018 00:00
Cumhurbaşkanlığı: Şuan ekonomik bir savaş veriyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

- Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon'da yaptığı "Bilesiniz ki bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını uygulamak zorunda kalırım" şeklindeki açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor.

"Mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değil"

-Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir.

-Cumhurbaşkanımızın sözleri Türkiye ekonomisini güçlendirmeye yönelik devletimizin kararlı tutumunu yansıtmakta, ülkemizden döviz kaçışını engellemeye dönük bir uyarı mahiyeti taşımaktadır.

"Piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez"

-Cumhurbaşkanımız henüz B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez.

"Bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız"

-Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir. Buna mukabil ekonomimiz güçlüdür, bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sanayicilere sert uyarı Bakan Albayrak: Aksiyon planını hazırladık Dolar'dan yeni rekor: 7,21 seviyesini gördü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber