İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memuriyete giriş tarihine göre, 3 farklı fiili hizmet zammı uygulaması bulunuyor!

Bazı memurlar yıpranma payı alırlar. Bu süreler nedir, nasıl değerlendirilir, memurun derece ve kademesini etkiler mi? Yazımızda bu konuyu değerlendirmekteyiz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ocak 2019 10:06, Son Güncelleme : 09 Ocak 2019 18:08
Memuriyete giriş tarihine göre, 3 farklı fiili hizmet zammı uygulaması bulunuyor!

Fiili hizmet süresi zammı, memurun yapmakta olduğu göreve göre verilmektedir. Fiili hizmet süresi zammının ne şekilde verileceği 5434 sayılı T.C.E Emekli Sandığı Kanunun Madde 32 hükmünde bulunurken, bugün için 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 40 hükmünde yer almıştır.

Bazı meslek grupları için her yıl için 2 ay, bazı meslek grupları için 3 ay, bazı meslek grupları için de 6 ay olarak hizmet sürelerine ilave edilmektedir. Yani bir memur fiili hizmet süresi zammına müstehak bir görevde ise bu memurun her yılı 12 ay değil, 14, 15 veya 18 ay olarak emekliliklerinde değerlendirilmektedir.

Fiili hizmet süresi zammının getiriliş amacı, Devlet memurunun yapmış olduğu mesleki görevi şayet tehlikeli, bünyesel ve ruhen memuru olumsuz etkileyecek bir meslek grubu ise bu memurun emeklilik için gerekli olan hizmet yılını daha erken tamamlanmasıdır.

Daha sonra, emeklilik için yaş grubunun da getirilmesiyle birlikte fiili hizmet süresi zammı memurun emeklilik yaş grubundan da indirilmek suretiyle emeklilik yaş grubunu daha erken tamamlanmasına da katkı sağlamıştır.

Fiili Hizmet Süresi Zammından, emeklilik açısından en çok avantaj sağlayan grup 2008 yılı Ekim ayı başından önce fiili hizmet süresi zammına müstehak olanlar, yani Emekli Sandığı Kanununa tabi fiili hizmet süresi zammına müstehak olan Devlet Memurlarıdır.

5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu hükümleri bağlamında;

1- 8 Eylül 1999 tarihinden önce görevleri bulunanlar için 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu Geçici Madde 205 hükmü uygulandığından, bunlar için emeklilik yaş gruplarından ne kadar fiili hizmet süresi zamları var ise o süre kadar yaş gruplarından indirilme sağlandığından emeklilik şartlarını daha erken sağlamaktadırlar.

Yani, memurun 7 yıl fiili hizmet süresi zammı varsa bu süre yaş grubundan indirilmektedir.

2- 8 Eylül 1999 tarihinden önce görevleri olmayan, bu tarihten sonra görevleri olanlar için ise Emekli Sandığı Kanunu Madde 39 hükmü uygulandığından, bunlar için emeklilik yaş gruplarından ne kadar fiili hizmet süresi zamları olursa olsun, yaş gruplarından kısıtlı olarak indirilmektedir. Azami 3 yılı geçmemek üzere yarısı yaş gruplarından indirim yapılmaktadır.

Yani, memurun 3 yıl fiili hizmet süresi zammı var ise 1,5 yılı, 5 yıl fiili hizmet süresi zammı var ise 2,5 yılı, 6 yıl fiili hizmet süresi zammı var ise 3 yılı, 7 yıl fiili hizmet süresi zammı var ise yine azami 3 yıl olacağından 3 yılı yaş gruplarından indirim yapılmaktadır.

5510 sayılı Kanuna göre: 2008 yılı Ekim ayı başından sonra ilk defa memur olanlar ile ilk defa fiili hizmet süresi zammına müstehak olanlar için yararlanma şartları biraz daha farklıdır. 5510 sayılı Kanun Madde 40 şartları dikkate alındığından, emeklilik yaşından düşülebilmesi için fiili hizmet süresi zammına müstehak görevlerde en az meslek grubuna göre 8 veya 10 yıl çalışmaları gerekiyor. Yaş gruplarından da azami 3 yılı geçmemek üzere yarısı yaş gruplarından indiriliyor. Bu süreler tamamlanmasa da hizmetlere eklenir, ancak yaş gruplarının indirilmesinde bir faydası olmaz.

4- Fiili hizmet süresi zamları emeklilik için gereken hizmet sürelerine ekleniyor, emekli aylık ve emekli ikramiye tutarlarına katkı sağlıyor.

Genel Değerlendirmemiz;

Fiili hizmet süresi zammı emeklilik hizmet süresini tamamlamada aynı olmakla birlikte, yaş gruplarından avantaj sağlanmasında eski memur, yeni memur arasında/8 Eylül 1999 tarihinden önceki memurlarla, bu tarihten sonra memur olanlar arasında oluşan, yani yaş gruplarından öncesi için tamamının, sonrası için 3 yılı geçmemek üzere yarısının indirilmesiyle oluşturulan farklılığın da giderilmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

"Fiili Hizmet Süresi Zamları emekli keseneğine esas/Kazanılmış hak aylık derece ve kademelerde değerlendirilir mi?"

5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Madde 32 hükmünde fiili hizmet süresi zammı "İştirakçilerin; bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra aşağıda yazılı vazifelerde geçen fiili hizmet müddetlerinin her yılı için hizalarında gösterilen müddetler eklenir." olarak ifade edilmektedir.

Bu bağlamda Fiili Hizmet Süresi Zammının esas alınacağı haller şu şekildedir:

-Fiili hizmet sürelerine ayrıca ilave edilmektedir.

-Fiili hizmet sürelerine ilave edildiğinden, hizmet yıllarını doldurulmasında esas alınmaktadır.

-Emekli yaş tarihinden indirilmektedir. Böylece erken emeklilik sağlanmaktadır.

-Hizmet olarak dikkate alındığı için emekli ikramiyesinde esas alınmaktadır.

Fiili Hizmet Süresi Zammnın esas alınmayacağı haller;

-Emekli Keseneğine Esas Derece ve Kademelerde,

-Devlet memurlarından kesilen % 15 kesenek ve kurum karşılıklarında,(Fiili hizmet süresi zammı karşılıkları görev yaptıkları kurumlarca karşılanmaktadır)

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 68 hükmüne göre üst derecelere atanmalarda,

Sonuç Değerlendirmemiz;

Fiili hizmet süresi zammı derece ve kademede dikkate alınmadığı için sizin emeklilik derece ve kademede dikkate alınmaz.

5510 a tabi memurlarda da emekliliklerinde intibak işlemleri yapılmadığından, bunlar hakkında da alınmaz. 5510 tabi sistem 5434 den farklı olup, prime esas kazançlar SGK. primlerini belirler. 54364 de ise derece kademe, görev ünvanı, ek gösterge gibi unsurlar SGK. primlerini belirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber