Gençlik Bakanlığında neden 3 ayrı ilçe teşkilatı kuruldu?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda birleşme adı altında ilçelerde 3 ayrı ilçe teşkilatı kurulması, paydaşlarca anlaşılamamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2019 14:34, Son Güncelleme : 24 Ocak 2019 14:36
Gençlik Bakanlığında neden 3 ayrı ilçe teşkilatı kuruldu?

Aşağıdaki içerik memurlar.net Haber Gönder bölümüne iletilmiş olup, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda birleşme adı altında ilçelerde 3 ayrı ilçe teşkilatı kuruldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden yapılanmaya giden Gençlik ve Spor Bakanlığında birleşme sonrası adeta dağ fare doğurdu.

Büyük ümitlerle beklenen birleşme sonucu KYK İl Müdürlükleri kapatılarak Gençlik ve Spor İl Müdürlü adı altında tek il Müdürlüğüne dönüştürülen Taşra Teşkilatları anlaşılmaz bir şekilde bu kez birleşme yerine sözde koordinatör Müdürlük adı altında 3 Müdürlüğe ayrıldı.

Adı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olan kurumda İl Müdürüne bağlı olarak Gençlik Hizmetleri, Yurt Hizmetleri ve Spor Hizmetleri adı altında kadro olarak defterdar yardımcısına eş değer birer kadro tahsis edilerek il Müdürüne bağlı olmak kaydıyla 3 Müdürlük oluşturuldu.

Bakıldığında koordinatör Müdürlük gibi gözükse de aslında 3 'ü de birbirinden bağımsız müdürlük haline getirildi. (Spor,Gençlik ve Yurtlar) Muhasebe ve personel işlemleri tek olsa da oluşturulan yeni yapının kamu yönetim anlayışına uygun olduğunu söylemek pek de mümkün değil. Kurum içinde kurum gibi.

Milli Eğitim Bakanlığı değil Türkiye'nin belki de Dünyanın en büyük kuruluşu olmasına rağmen bütün kurumları ile (KALİTE AYRI BİR KONU) Muhteşem bir kurum kültürüne sahip ve tek elden yönetiliyor. İl Müdürlüğündeki tüm iş ve işlemler ve bağlılar aynı şekilde ilçelerde de mevcut.

Gençlik ve Spor Bakanlığında oluşan 3'lü yapı ile İl'lerde tam olmasa da adeta 3 il Müdürlüğü, ilçelerde ile tam anlamıyla 3 ilçe Müdürlüğü oluşturuldu. (Gençlik ve Spor ilçe Müdürü, Yurt Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürü)

Özellikle ilçe teşkilatlanmasını sağlıklı bir şekilde yapamayan Bakanlık ihtiyaç olsun olmasın bir çok ilçeye Müdür ataması yaparak oturacak masası, yazı yazacak bilgisayarı olmayan İlçeler oluşturdu. Elbetteki bu şekliyle bu ilçelerin bir çoğu sağlıklı bir şekilde hizmet verecek durumda değiller.

Ama en azından Türkiye genelinde bu hizmeti yapabilecek fiziki mekan ve donanıma sahip ilçe Müdürlükleri daha aktif hale getirilerek Spor , Yurt ve Gençlik Hizmetlerinin ilçe Müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet göstermesi en kısa zamanda da ülke genelindeki tüm ilçelerin belli bir standarda çıkarılması için adım atılması gerekmez miydi.?.

Hiçbir Spor tesisi, Gençlik Merkezi ve Yurt bulunmayan ilçelerde ise İlçe teşkilatı kurulmasına izin verilmemesi doğru bir uygulama olurdu. İlçe teşkilatı olmayan ilçelerde şayet bu kurumlardan herhangi birisi varsa (Spor tesisi amiri ,Gençlik Merkezi ve Yurt müdürleri )doğrudan İl Müdürlüklerine bağlı olabilirdi.

Şimdi sayın Bakana sormak lazım bu yapılanma ile gerçekte bakanlıkta bir birleşme mi oldu yoksa 3 ayrı müdürlük mü meydana geldi?. Evet İl Müdürlüğü düzeyinde nihayetinde İl Müdürüne bağlı oldukları düşünülürse bir birleşmeden söz etmek bir nebze de olsa mümkün. Peki İlçe Müdürlüklerinin işlevi nedir. Bakanın İlçedeki temsilcisi olan bu Müdürlükler ne iş yapacak. Bu şekliyle sadece spor işleri İlçelere kalmış gibi gözüküyor. O zamanda ilçe Müdürlüklerine gerek var mı ?. Her tesise bir amir atayın o da doğrudan il Müdürlüğüne bağlı olsun. Olsun bitsin. Bir bakanlığın kendine bağlı, kendisini temsi eden bir teşkilatı bu kadar sıradanlaştırması düşünülemez. Bakanlığın ilçe temsilcisi ama Bakanlığın kurumlarından bihaber ilçe Müdürlüğü, anlamak çok zor. Kaldı kı İlçe mülki amirleri olan kaymakamlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nının temsilcisi olarak ilçede kimi muhatap alacak.

Kim düşünmüşse bir değil on daha düşünsün. Hangi Bakanlıkta böyle bir yapılanma var.

Bari gençliği MEB'e Yurtları'da YÖK'e teslim edin Bakanlığın adını da SPOR BAKANLIĞI olarak değiştirin bu anlaşılmaz yapı ortadan kalksın.

Şayet Bakanlık atadığı ilçe Müdürlerini bu işleri çekip çevirecek kapasitede görmediği için Yurt ve Gençlik Merkezlerini ilçelere bağlamadı ise bu durum daha da vahim.

Yok, Yurt Müdürleri ile Gençlik merkezi müdürleri ilçe Müdürleri ile EŞİT unvan sayılarak bu kurumlar İlçe Müdürlüklerine bağlanmıyorsa o da ayrı bir tartışma konusu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber