İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Görevde Yükselmeye İlişkin Son Mahkeme Kararı ve Açıklaması

Genel ve kurumsal olmak üzere iki çeşit görevde yükselme yönetmeliği bulunmaktadır. Danıştay'da açılan yürütmeyi durdurma ve iptal davalarına konu olan, kurumsal görevde yükselme yönetmelikleridir. Daha önce yapmış olduğumuz bir açıklamada, kurumsal düzeydeki görevde yükselme yönetmelikleri hakkında iptal veya yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin, davayı açan kişinin atanması sonucunu doğurmayacağını belirtmiş ve kurum ve kuruluş yöneticilerini uyarmıştık. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 5. Dairesinin Esas No:2001/678, Karar No:2004/2807 sayılı Kararında; "?AÖF tarım ön lisans programını bitirmek suretiyle teknikerlik unvanını kazanan fakat kurumda teknisyen olarak çalışan davacının teknikerlik kadrosuna atanabilmesi için görevde yükselme sınavına tabi olamayacağı; mevzuat gereği sınıf ve unvan değişikliği gerektiren bu tür bir atama için yapılacak sınava tabi tutulması gerektiği; ayrıca anılan unvan ve öğrenim durumu ile ilgili bulunmayan kadroda belirli bir süre hizmet yapmış olma koşulu getirilmesinde hizmet gereklerine ve hukuka uyarlık bulunmadığı; ? söz konusu unvana yapılacak atamasının görevde yükselme kapsamında düzenlenmesinde de hukuka uyarlık görülmediği gibi doğrudan atanmasını doğuramayacağına da kuşku yoktur." ifadesine yer verilmiştir.

Bu mahkeme kararına ve sitemize ulaşan diğer bilgilere göre,

1- Teknisyen kadrosundan tekniker kadrosuna yapılacak atamalar görevde yükselme değildir.

2- Teknisyen kadrosundan tekniker kadrosuna yapılacak atamalar sınıf ve unvan değişikliği ile yapılmalıdır.

3- Devlet Personel Başkanlığı bu şekildeki atamalar için hazırlamış olduğu sınıf ve unvan değişikliğine ilişkin yönetmelik değişikliğini Başbakanlığa göndermiştir. Ancak, henüz Resmi Gazetede bu yönetmelik yayımlanmamıştır, dolaysıyla da bu değişiklik henüz yürürlüğe girmemiştir.

4- Mahkemenin bu şekildeki geçişlerin görevde yükselme kapsamında olmayacağını belirtmesi o kişinin sınavsız bir şekilde o kadroya atanacağı anlamına gelmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber