Gündem

HES kodu nasıl alınır? İşte 3 yöntem! 7,373 görüntülenme
HES kodu nasıl alınır? İşte 3 yöntem!
İçişleri Bakanlığı, kısa süre önce şehir içi toplu ulaşımda ve otellerde HES kodu zorunluluğu uygulamasını yürürlüğe soktu. Peki nedir bu HES kodu, nasıl alınır? İşte 3 yöntemi olan HES kodu almada adım adım yapılması gerekenler...
Corona virüs bu mahalleye giremedi 3,785 görüntülenme
Corona virüs bu mahalleye giremedi
Erzurum'un Aşağı Çakmak Mahallesi muhtarın uyguladığı sıkı yöntemler sayesinde corona virüsten uzak kalmayı başardı. Mahallede hiç vaka görülmedi. Muhtar, hiç kimsenin maskesiz gezmesine izin vermiyor. Sık sık anons yaparak fiziki mesafe ve hijyene dikkat edilmesini istiyor.
Galata Kulesi'ne Azerbaycan bayrağı 724 görüntülenme
Galata Kulesi'ne Azerbaycan bayrağı
Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar sürüyor.
Taksim Camii'nin açılış tarihi belli oldu 4,053 görüntülenme
Taksim Camii'nin açılış tarihi belli oldu
Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “İç süslemeleri ve hattatların yapacağı son işçiliği de düşünürsek Ramazan Ayı’nda yani nisanda büyük bir heyecanla Taksim Camii’ni ibadete açacağız, hazırlıklar bu istikamette devam ediyor” dedi.
Maske cezası yedi: Bu çok fazla neden alıştırarak yazmıyorsunuz 998 görüntülenme
Maske cezası yedi: Bu çok fazla neden alıştırarak yazmıyorsunuz
Bursa'da corona virüs önlemleri kapsamında maske takmadığı için ekiplerce para cezası yazılan kişi, miktarı fazla bulunca, “Bu para çok fazla. Karım benimle kavga edebilir” diyerek itiraz etti.
Korkutan görüntü 2,255 görüntülenme
Korkutan görüntü
İstanbul`da yağışsız yaz ayları nedeniyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 40'ın altına indi. Bu durumdan en fazla etkilenen barajlardan biri de Sazlıdere oldu. Suların çekildiği barajın havadan çekilen görüntüsü ise kuraklığı gözler önüne serdi.
O şehirde vakalar patladı durum çok fena! 1,258 görüntülenme
O şehirde vakalar patladı durum çok fena!
ADIYAMAN şehrinde koronavirüs vakaları 2 ay önceye oranla ikiye katlandı. Hastaneye giden 2 kişiden birinin testi pozitif çıkıyor.
Bölge bölge koronavirüs vakaları 5,472 görüntülenme
Bölge bölge koronavirüs vakaları
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı vaka haritası endişeye neden oldu. Bazı bölgelerdeki vaka sayısı şaşırttı.
Adliye önünde HES kodu kuyruğu 7,170 görüntülenme
Adliye önünde HES kodu kuyruğu
Antalya'da corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu ile giriş zorunluluğu getirilmesi sonrası, adliye önünde kuyruk oluştu.
Meteoroloji'den 60 il için şiddetli yağmur uyarısı! 4,096 görüntülenme
Meteoroloji'den 60 il için şiddetli yağmur uyarısı!
Meteoroloji 19 Eylül cumartesi ve 20 Eylül pazar günü için şiddetli yağmur uyarısı verdi. İstanbul'dan Adana'ya, İzmir'den Samsun'a kadar her yerde yağış var.
Devletin 'çelik bileği' PÖH'ler daima göreve hazır 4,869 görüntülenme
Devletin 'çelik bileği' PÖH'ler daima göreve hazır
Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, eğitimlerde gösterdikleri performanslarıyla dosta güven, düşmana korku salıyor.
Koronavirüs hayatını alt üst etti! 1,422 görüntülenme
Koronavirüs hayatını alt üst etti!
ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde korona virüse yakalanan ve gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşan gencin anlattıkları yürek burktuç
Bu ile dikkat! Her ailede 1 koronalı var 8,654 görüntülenme
Bu ile dikkat! Her ailede 1 koronalı var
ADANA Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş'in yaptığı açıklama ürkütücü. Menteş, "Covid-19 Adanamızda en kötü dönemini yaşıyor. Neredeyse her ailede virüslü kişi var" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bu tabloya ekleme yaptı.
Ankara'da kapkara bir gün! 5,971 görüntülenme
Ankara'da kapkara bir gün!
Ankara'nın Polatlı ilçesindeki toz fırtınası ilçeyi karanlığa bürüdü
İşte bölge bölge korona rakamları! 4,904 görüntülenme
İşte bölge bölge korona rakamları!
Türkiye Günlük Korona Virüsü Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, 107 bin 702 test yapıldı, 1512 kişide Covid 19 tespit edildi. Bakanlığın bölgelere göre paylaştığı rakamlarla Türkiye'de durum şöyle:
Sosyal mesafesiz 'HES' sırası... Virüse davetiye çıkardılar! 4,493 görüntülenme
Sosyal mesafesiz 'HES' sırası... Virüse davetiye çıkardılar!
SAMSUN'da kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması getirilmesinin ardından HES kodu almayı bilmeyen vatandaşlar yeni tip koronavirüse (Kovid-19) davetiye çıkardı.
Bu şehirde çalışmayanlar korona oluyor! 3,157 görüntülenme
Bu şehirde çalışmayanlar korona oluyor!
SİVAS’ta 6 ay içerisinde 150 kişi korona virüsten dolayı hayatını kaybederken, pozitif vakaların yüzde 70’inin ise çalışmayan kesimin olması dikkat çekti. Ölenlerin yüzde 36’sı ev hanımı yüzde 16’sı emekli yüzde 13’üde çocuk...
Karantinaya uymayanlar yurtlara yerleştirilecek 2,738 görüntülenme
Karantinaya uymayanlar yurtlara yerleştirilecek
Koronavirüs vaka sayısının artması ile birlikte yeni tedbirler de art arda geliyor. Bu kapsamda 9 şehirde karantina kurallarını ihlal edenler için karar alındı ve ilk olarak Bartın'da karantina kararına uymayan 12 kişinin yurda yerleştirildiği bildirildi. Üstelik yurda yerleştirilenler masrafları da kendileri karşılayacak.
Can pazarı: Yolcu minibüsü hafriyat kamyonuna çarptı 994 görüntülenme
Can pazarı: Yolcu minibüsü hafriyat kamyonuna çarptı
ADIYAMAN'da yolcu minibüsü hafriyat kamyonuna çarptı. Korkunç kazada 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bilgisine ulaşıldı.
Dünyanın en büyük kelebeği 'Atlas' 3,006 görüntülenme
Dünyanın en büyük kelebeği 'Atlas'
28 santimetre kanat açıklığı ile dünyanın en büyük kelebeği unvanına sahip “Atlas”, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi`nde ziyaretçileri bekliyor. Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan ve pandemi döneminde de ziyaretçilere sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun şekilde hizmet veriyor.