Gündem

Reuters: Türkiye'nin isimsiz kahramanları 2,510 görüntülenme
Reuters: Türkiye'nin isimsiz kahramanları
Depremin vurduğu İzmir'de kurtarma ekipleri, gece gündüz demeden çalışıyor. Çalışmalarda kimi zaman sevinç, kimi zaman üzüntü var... Uluslararası haber ajansı Reuters da kendi canlarını hiçe sayarak fedakarca çalışan 'isimsiz kahramanları' görüntüledi.
İşte aktif deprem fayı üzerindeki 18 şehir! 72,238 görüntülenme
İşte aktif deprem fayı üzerindeki 18 şehir!
İZMİR depremi yeni bir tartışma başlattı. Deprem bilimcileri en çok korkutan iller hangileri? "Beni Türkiye'nin tamamı korkutuyor" diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz, 18 ilin deprem fay hattı üzerinde olduğunu belirtip o illeri açıkladı.
Seferihisar'da deniz çekildi 28,634 görüntülenme
Seferihisar'da deniz çekildi
İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından, deniz suyunun taştığı Sığacık'ta, bugün denizin çekildiği görüldü.
Depremin merkez üssü Seferihisar havadan görüntülendi 7,713 görüntülenme
Depremin merkez üssü Seferihisar havadan görüntülendi
İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi tsunami sonrası havadan görüntülendi. Deprem ve tsunaminin geride bıraktıkları gün ağarınca ortaya çıktı.
İzmir, son 111 yılda 6 ve üzeri büyüklüğünde 8 deprem yaşadı 34,130 görüntülenme
İzmir, son 111 yılda 6 ve üzeri büyüklüğünde 8 deprem yaşadı
Bugün Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir ve civarında, son 111 yılda 6 ve üzeri büyüklükte 8 deprem yaşandı.
Enkaz altındakiler için zamana karşı yarış 14,890 görüntülenme
Enkaz altındakiler için zamana karşı yarış
Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İzmir'in Bayraklı ilçesi 283 Sokak, 258 Sokak ve 1593 Sokak''taki binaların enkazından 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı.
Son Deprem: İzmir'deki 6.6'lık depremden kareler 136,299 görüntülenme
Son Deprem: İzmir'deki 6.6'lık depremden kareler
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 16.5 kilometre derinliğindeki deprem Ege ve Marmara'da da hissedildi. Saat 14.51'deki deprem 15 saniye sürdü. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü.
Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında 23,793 görüntülenme
Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında
Türkiye'de "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." kuralını devlet yönetimine yerleştiren, demokrasiyi taçlandıran cumhuriyetin ilanının üzerinden 97 yıl geçti.
'Charlie Hebdo' göndermesi: Dünyayı başınıza yıkarım 4,320 görüntülenme
'Charlie Hebdo' göndermesi: Dünyayı başınıza yıkarım
Fransız mizah dergisinin küstah karikatürleri büyük tepki çekerken TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin sosyal medya hesabı, Abdulhamid'in Fransız sefiri ile yaptığı konuşmayı tekrar paylaştı.
Hatay'da patlama! İşte ilk fotoğraflar 11,013 görüntülenme
Hatay'da patlama! İşte ilk fotoğraflar
Son dakika haberi...Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İşte olay yerinden ilk fotoğraflar.
İstanbul'da vakalar böyle artıyor 6,595 görüntülenme
İstanbul'da vakalar böyle artıyor
İstanbul'da vaka sayısı Ağustos ayının 5 katına çıktı. Denetimler arttırıldı, ancak birçok kişi salgın yokmuş gibi davranmaya devam ediyor.
Camiyi temizlerken buldu okuyanlar duygulandı 37,235 görüntülenme
Camiyi temizlerken buldu okuyanlar duygulandı
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesine gelen bir yolcu, namazını kılmak için girdiği Abdulkadir Geylani camisinde şarj ettiği telefonu için halının altına 10 TL ve helallik isteyen bir not bıraktı. Not yaklaşık bir yıl sonra müezzin tarafından halının altında bulundu.
S-400'ler test atışlarını başarı ile tamamlayıp Ankara'ya dönüşe geçti 442 görüntülenme
S-400'ler test atışlarını başarı ile tamamlayıp Ankara'ya dönüşe geçti
SİNOP'ta test atışlarını başarıyla tamamlayan S-400 hava savunma sistemini taşıyan askeri araçlar Ankara'ya dönerken Samsun'dan geçiş yaptı.
Tehlikeli artış! Koronavirüs yoğunluk haritası 12,152 görüntülenme
Tehlikeli artış! Koronavirüs yoğunluk haritası
Bakan Koca, 'İstanbul'da vaka sayılarının yüzde 50 artması nedeniyle yeni önlemler alınacak mı?' sorusuna, "İstanbul'da genel olarak geriye dönüşlerle birlikte bir artış bekliyorduk. Biz şuan kısıtlama anlamında bir tedbiri düşünmüyoruz" şeklinde cevap verdi.
Alevler yeniden evlere sıçradı 690 görüntülenme
Alevler yeniden evlere sıçradı
Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi.
Ankara'dan iyi haber! vaka sayısı yüzde 60 azaldı 920 görüntülenme
Ankara'dan iyi haber! vaka sayısı yüzde 60 azaldı
Ankara'da koronavirüs vaka sayısı yüzde 60 azaldı
'Türkiye örümcek ağı gibi demir ağlarla örülüyor' 22,527 görüntülenme
'Türkiye örümcek ağı gibi demir ağlarla örülüyor'
Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’yi örümcek ağı gibi demir ağlarla ördüklerini belirtip, Sivas’tan yüksek hızlı trene binen bir kişinin Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar gidebileceğini söyledi.
Koronavirüs salgınında il il yoğunluk haritası 17,364 görüntülenme
Koronavirüs salgınında il il yoğunluk haritası
Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında Türkiye genelindeki koronavirüs yoğunluk haritası güncellendi. Böylelikle tüm şehirlerdeki koronavirüs vaka ve risk durumları ortaya çıktı. Türkiye geneli şehirlerin koronavirüs yoğunluk haritası...
Karadeniz'in dibinde binlerce yıllık tarih 4,900 görüntülenme
Karadeniz'in dibinde binlerce yıllık tarih
Yüzyıllar önce Ceneviz ve Roma gemilerine ev sahipliği yapan Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Kerpe koyunda, denizin dibinde de binlerce yıllık tarihin izlerine rastlanıyor. Dalış meraklıları, binlerce yıllık tarihi görmek için Karadeniz kıyısını tercih ediyor.
Terörden temizlenen Cudi Dağı'na 50 ceylan bırakıldı 1,715 görüntülenme
Terörden temizlenen Cudi Dağı'na 50 ceylan bırakıldı
Terörden temizlenen Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı'na 'gazella gazella' türü 50 ceylan bırakıldı.