Gündem

Polis ve bekçilerin yetki farkları 14,731 görüntülenme
Polis ve bekçilerin yetki farkları
İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından bekçilerle polislerin yetkileri arasındaki farkı gösteren bir tablo paylaştı.
Demokrasi ve Özgürlükler Adası dünyaya örnek olacak 6,224 görüntülenme
Demokrasi ve Özgürlükler Adası dünyaya örnek olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, dünya modern müzecilik anlayışı, kendi kültürümüzle harmanlayarak özel sanatsal sergileme alanları oluşturuldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih" sondaj gemisini uğurladı 2,300 görüntülenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih" sondaj gemisini uğurladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere sefere çıkan Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi "Fatih"i uğurladı.
1 Haziran'da açılacak yerler 6,986 görüntülenme
1 Haziran'da açılacak yerler
Corona virüs salgını nedeniyle 2,5 aydır devam eden sokak kısıtlaması ve şehirlerarası seyahat yasakları son buluyor. 1 Haziran'dan itibaren hayatımızda birçok şey değişecek. İşte madde madde pazartesiden itibaren değişecek şeyler..
Askerlik yerleri açıklanıyor 4,811 görüntülenme
Askerlik yerleri açıklanıyor
Silah altına alınmayı beklenen binlerce vatandaş için askerlik, celp, terhis konuları normalleşme takviminin başlaması ile birlikte gündeme geldi. Bugün msb.gov.tr tarafından nisan, mayıs, haziran 2020 celp ve sevk yerleri açıklanacak. MSB tarafından e devlet üzerinden asker adayları ile paylaşılacak.
Türkiye'nin bir çok şehrinde Göktaşı düştü iddiası 1,733 görüntülenme
Türkiye'nin bir çok şehrinde Göktaşı düştü iddiası
Türkiye'nin bir çok şehrinden görünen ve Gök Taşı olduğu değerlendirilen cismin düştüğü an; cep telefonu ve güvenlik kameralarınca görüntülendi.
Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası yeniden açılıyor 7,100 görüntülenme
Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası yeniden açılıyor
Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.
Pandemi hastanesi açılış için gün sayıyor 4,020 görüntülenme
Pandemi hastanesi açılış için gün sayıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sancaktepe ve Yeşilköy Havalimanı’nda yapımına başlanan salgın hastanelerinde sona gelindi. İlk olarak 29 Mayıs Cuma günü açılacak olan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi havadan görüntülendi.
ANAR'dan son durum anketi! 22,350 görüntülenme
ANAR'dan son durum anketi!
ANAR Araştırma'nın yaptığı son ankete göre, koronavirüs salgını dışında ülkenin en büyük sorunu 77.6'sı 'ekonomi' olduğunu söyledi... Hükümetin koronavirüsle mücadelesine ise çok büyük destek çıktı...
İşte koronavirüs anketi sonuçları! 12,484 görüntülenme
İşte koronavirüs anketi sonuçları!
AK Parti koronavirüs sürecine ilişkin bir anket yaptırdı. Ankette vatandaşlara koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirlerle ilgili düşünceleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve açıkladığı rakamlara güven, Bayramdaki yasaklarla ilgili fikirleri ve sağlık sistemine güvenlerine olan oranları soruldu.
4 gün boyunca buralar açık olacak 34,139 görüntülenme
4 gün boyunca buralar açık olacak
TÜRKİYE bu bayramda bir ilki yaşayacak ve arefe günü de dahil 4 gün boyunca evinden çıkamayacak. Peki 23-24-25-26 Mayıs'ta hangi dükkanlar açık olacak? Market, bakkal, manav, kasap gibi dükkanlar saat kaçta açılıp kapanacak?
Meteoroloji'den şiddetli yağmur alarmı 22,643 görüntülenme
Meteoroloji'den şiddetli yağmur alarmı
Meteoroloji İşleri Müdürlüğü bugün balkanlardan gelen şiddetli sağanak yağış uyarısı verdi. Hava sıcaklığı 15 derece birden düşecek ve yağmur 4 gün sürecek. İşte son hava durumu tahmini:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan salgın hastanelerine inceleme 24,690 görüntülenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan salgın hastanelerine inceleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da inşası devam eden salgın hastanelerinde incelemelerde bulundu.
Polisten kaçmak için kıraathaneye tünel yapmışlar 7,077 görüntülenme
Polisten kaçmak için kıraathaneye tünel yapmışlar
Konya’da, corona virüs salgını tedbirlerini ihlal ederek açık tutulan kıraathaneye yapılan operasyonda 1'i iş yeri sahibi olmak üzere 10 kişi yakalandı. Kıraathanede, baskınlar sırasında polisten kaçmak için kullandıkları ucu çatıya çıkan tünelin olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden 2'si de tünelde yakalandı.
İşte 11 Mayıs'tan itibaren hayatımızdaki yeni kurallar! 4,236 görüntülenme
İşte 11 Mayıs'tan itibaren hayatımızdaki yeni kurallar!
Alınan tedbirlerle sosyal hayatta ve alışveriş kurallarında büyük değişimler yaşanacak. Salgının yayılmasının engellenmesi için AVM, berber, kuaför ve mağazalarda sosyal mesafe kuralları katı şekilde uygulanacak. İşte 45 günlük aranın ardından bizi bekleyen yeni kurallar:
Gökyüzünde aniden beliren ışık şaşırttı 4,077 görüntülenme
Gökyüzünde aniden beliren ışık şaşırttı
Osmaniye'de gökyüzünde beliren ışık hüzmesi vatandaşları şaşırttı. Cep telefonlarıyla görüntülenen ışığın nadir görülen bir doğa olayı olduğu tahmin ediliyor.
İşte il il Suriyeli sayısı! 11,460 görüntülenme
İşte il il Suriyeli sayısı!
Türkiye'de Suriyeli sayısı 3 milyon 580 bin olarak kayıtlara geçti. İstanbul, Suriyelilerin 1. tercihi oldu...
Tire'de çekirgeler, Akarca Ovası'nı istila etti 4,962 görüntülenme
Tire'de çekirgeler, Akarca Ovası'nı istila etti
İzmir'in Tire ilçesindeki Akarca Ovası'nı istila eden çekirgeler, tüm mahsulleri yiyerek yok etmeye başladı. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çekirgelerin komşu ülkelerde görülen zararlı ‘çöl çekirgesi’nden farklı olduğunu, çekirgelerin görüldüğü alanlarda kimyasal mücadele yapılacağını bildirdi.
Ege'de dikkat çeken hazırlık eğitimi! 1,940 görüntülenme
Ege'de dikkat çeken hazırlık eğitimi!
Ege Denizi'nde, 18 savaş gemisi, insansız hava araçları ve deniz piyade birliklerinin katılımıyla harekata hazırlık eğitimi yapıldı.
Corona virüs 'yüzen adalar'ı da vurdu 917 görüntülenme
Corona virüs 'yüzen adalar'ı da vurdu
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde corona virüs salgını nedeniyle piknikler yasaklanınca, yüzen adaları ziyaret eden kalmadı.