Cezaevleri tarihinin en dolu günlerini yaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kulaç, cezaevlerindeki yoğunluğun çok fazla olduğunu belirterek, "Tarihimizin en yüksek rakamlarındayız. Doluluk oranlarını makul seviyesinde tutmak için genel müdürlük olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Bursa Adliyesi'nde düzenlenen 'Aile Eğitimi Yoluyla Şiddetin Azaltılması ve Suçun Önlenmesi Seferberliği Projesi' konulu toplantıya katılan Kulaç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cezaevlerinde yer olduğunu ancak mevcudun çok yüksek rakamlara çıktığını vurgulayan Kulaç, "Yani tarihimizin en yüksek rakamlarındayız. Devam eden projelerimiz var. Doluluk oranlarını makul seviyesinde tutmak için genel müdürlük olarak elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Suçun önlenmesi seferberliğini bu anlamda çok önemsediklerini ve destek verdiklerini vurgulayan Kulaç, şöyle konuştu: "Bizde suçu kaynağında kurutmak istiyoruz. Çünkü cezaevlerimizin de kapasitesi çok yükseldi. Bu nedenle projeye destek veriyoruz. İnsan durup dururken suç işlemiyor. Bir çok sebebi var. Bunlardan biri aile içi şiddet. İşsizlik, okul eğitimi sırasında uygulanan yanlış sistemler kişileri etkiliyor. Daha sonra hem topluma hemde kendisine zarar veriyor. Karşımazı büyük bir sorun olarak çıkıyor bu insanlar. Biz bu sorunların çözümü adına, uzun vadeli belki ama bu projelerle yürümeliyiz. Bu bir toplum duyarlılığıdır."

"İNTİHAR OLAYLARI YÜZDE 300 ARTTI"

Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği Genel Başkanı Adem Solak ise Avcılar'da başarılı olan projeyi bütün Türkiye'ye yaymak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu amaçla bir çok ilde toplantılar düzenlediklerini belirten Solak, 42 üniversiteden 200 bilimadamının bu projeyi yürüttüğünü kaydetti.

Şiddetin son yıllarda çok arttığını vurgulayan Solak, "Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın yeni yaptığı araştırmalara göre bazı bölgelerde intihar girişimleri yüzde 300-400 arttığı görülüyor. Sıkıntılı bir gidişat var. Özellikle gençlerde büyük sorunlar var. Bu aileye, sokağa yansıyor. Şiddetin artması, sıradışı olayların artması, cinayetlerin artamıs herkesi tedirgin ediyor. Burada ihmat ettiğimiz birşey var. Bu işin temeli aileye dayanıyor. Türkiye'de bir şeyi atlamışız. O da aile destek hizmetleri, aile eğitimleri. Hiçbir ilde aile eğitimlerinde yüzde 5'i geçememişiz. Bu güne kadar bu meseleye kimse ciddi olarak eğilmedi. Çevre, medya gibi bir çok faktör de ailenin çocuklar üzerinde kontrolün azalmasına sebep oldu. Ve suç artış hızında ne yazıkkı dünya ülkeleri içinde en tepe noktadayız. İşte bu artış hızını tersine çevirmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber