Kamu Konutları Tahsisinde Tereddüde Düşülen Hususlar

Lojman tahsis işlemleri sırasında her kurumun uygulaması farklı olabilmektedir. Zira yönetmelikteki hükümlerin bir kısmı yoruma açıktır. MEB Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 09/06/2009 tarih ve 1635 sayılı yazısıyla 24.03.2008 tarihinde yürürlüğe giren MEB Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi'nin uygulanması konusunda tereddüde düşülen konulara açıklık getirmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 02:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre;

1.Puanlama cetveli (ek:1) ikinci alt bendinde Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamına giren kurum ve kuruluşlarda geçen hizmet süresini belirlerken daha önceden özel okullarda ve SSK kapsamında çalışmış öğretmenlerimizin bu sürelerinin hizmet süresinden sayılıp sayılmayacağı,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin (c) bendinin 5'inci fıkrasında; ?Özel okullarda öğretmenlik veya yöneticilik yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet kabul edenlerin özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3'ünün her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.? denilmektedir. Buna göre; özel okullarda ve SSK kapsamında çalışmış olan öğretmenlerin hizmet birleştirmeleri yapılırken 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ıncı maddesinin (c) bendinin 5'inci maddesi doğrultusunda işlem yapılmış ise ve hizmet belgesinde de bu durum görülüyor ise, lojman müracaatı halinde de puanlaması yapılırken bu hizmet süreleri dikkate alınacaktır.

2.Okulumuzda aynı tarihte tahsis edilen ve oturma süresini (5 yılı) dolduran öğretmenlerimizin konuttan çıkarılmasına nasıl karar verileceği, (5 yılı dolduran öğretmen sayısı oturma talebinde bulunan öğretmen sayısından fazla olduğu için) Yönergenin 7. maddesinin 3. alt bendindeki ?yönetmelik esaslarına göre yapılır? ifadesinin çıkartma esnasında puanlama yapılarak mı yoksa kura çekimi sonucunda mı çıkarılır ifadesine açıklık getirilmesi.

Kamu Konutları Yönetmeliği'nin 20'inci maddesinde, konutlarda oturma sürelerine ve konut boşaltılması hususuna açıklık getirilmiştir. Birden fazla konutun tahliye edilmesi gerekiyor ise ?oturma süresi en fazla olandan? başlanılmak üzere tahliye ettirilecektir. Konuta giriş tarihleri aynı ise puanlama yapılması ve puanı az olandan başlamak üzere, bu durumda da eşitlik var ise ?ad çekme? yoluyla tahliye yapılması olacaktır.

3.Okulumuz lojmanında beş yılını doldurmuş ve daha önce kendisi veya eşi başka kamu konutlarından yararlanmış ise lojman tahliyesinde nasıl bir işleme tabi tutulacağı.

İlgi (c) Yönetmeliğin ? Konutta Oturma Süreleri? başlıklı 20, ?Konuttan Çıkma? başlıklı 33, ?Konuttan Çıkarılma? başlıklı 34'üncü maddeleri doğrultusunda tahliye yaptırılacaktır.

4.Eşi çalışan ve çalışamayan öğretmenlerimizin puanlamalarının hesaplanmasında bir farklılığın olup olmadığı, eşi emekli veya tekrar çalışan öğretmenlerimizin de eş puan durumu yukarıda belirtilen kapsamda değerlendirilip değerlendirilemeyeceği,

MEB Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi'nin 6 ve 7'inci maddelerinde konutların tahsis şekline açıklık getirilmiştir. Puanlamalar Yönerge ekindeki (Ek:1) puanlama cetveline göre yapılacaktır. Eşi çalışıyor ise, gelir durumunda da artış olacağından puanlaması yapılırken (-1) puan düşülecektir. Eşi emekli olan ve tekrar çalışan öğretmenler de ?çalışıyor? olarak değerlendirilecek olup (-1) puan düşülecektir.

5.Bekâr olan veya eşinden ayrılmış öğretmenlerimizin lojman tahsis taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı,

Gerek Kamu Konutları Yönetmeliği ve gerekse MEB Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi'nde bekar veya eşinden ayrılmış personel için lojman tahsis edilmeyeceğine ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Bu durumda olan personel de lojman tahsis talebinde bulunabilirler. Puanlama tablosunda ?evli? olan personele (+6) puan verilmekte, bekar veya dul olana ise herhangi bir (+) puan verilmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber