Türk-Alman Üniversitesi kanun tasarısı kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2010 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, Türk-Alman Üniversitesi kurulması öngören kanun tasarısı kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda Türk-Alman Üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının görüşmelerine kaldığı yerden devam edildi.

Tasarı üzerine söz alan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'yi ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da bir üniversite değil de Türk lisesi açılmasının üzerinde ısrarla durduğunu belirterek, "Çünkü, çeşitli ülkelerdeki malum liselerin Almanya'da olmaması Başbakan'ı rahatsız ediyor" dedi.

AK Parti Milletvekili Cemal Taşar da AK Parti'nin bilime verdiği önemden dolayı, eğitimle ilgili çalışmaları en ön sırada tuttuklarını söyledi. Taşar, 76 olan üniversite sayısının AK Parti döneminde 139'a çıktığını söyledi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da eğitimle ilgili, kısa sürede çözülemeyecek ölçüde birikmiş sorunların bulunduğunu, bu sorunların çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini, ancak eğitime yapılan yatırımların sonuçlarını uzun vadede verebileceğini söyledi.

Çağ nüfusunda okullaşma oranının yüzde 98'lere ulaştığını anlatan Çubukçu, bu başarıdan yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası alanda da övgüyle söz edildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi kurulmasına ilişkin düzenlemeyi içeren "Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" kabul edildi.

Kanuna göre, üniversite; Mühendislik, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinden oluşuyor. Üniversite için 335 kadro tahsis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber