Sağlık Bakanlığı, boş kalan 4/B'li pozisyonlara atama yapsın

Sağlık Bakanlığı Haziran ayı içinde 12 bin 231 sözleşmeli pozisyon için ilana çıkmıştı. ÖSYM'nin yerleştirmeleri sırasında, yeterli başvuru olmadığı için bin 129 pozisyon boş kalmıştır. Çalışan 4/Bli kaç kişinin başvurduğu ve bu nedenle tam olarak ne kadar pozisyonun boş kaldığı ise bilinememektedir. Ancak, çalışan 4/B'lilerin başvurusu engellenemediği için çok daha fazla sayıda kadronun boş kaldığı tahmin edilmektedir. Boş kalmada tüm hata Bakanlıkta olduğu için, Bakanlığın bu hatasını telafi etmek için yeni bir ek yerleştirmeyi kendi eliyle yapması uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumları arasında kendini en az geliştiren kurum ÖSYM'dir. Milli Eğitim Bakanlığı son bir kaç yıldır, bir çok kamu kurumu ile bilgi alış verişini online yapıyor olmasına rağmen, yani öğretmen atamaları sırasında kimin askerde olduğunu ASAL'dan, kimin çalışıp çalışmadığını SGK'dan, kimin adli sicil kaydı olup olmadığını Adli Sicil'den online kontrol etmesine rağmen, ÖSYM yerinde saymıştır. Memur ve sözleşmeli atamalarında hala 8 yıl önceki teknoloji ile atama yapmaktadır. Çalışan 4/B'lilerin başvurmasının engellenmesinin tek yolu, bilgilerin SGK'dan kontrolünün sağlanmasıdır. Şuan için bu bilgiler sadece SGK'da bulunmaktadır.

İşte Sağlık Bakanlığı böyle bir ortamda, yerleştirmeyi kendisi yapabilecekken, yerleştirmeyi ÖSYM'ye yaptırdı ve sonuçta bir çok kadro boş kaldı.

Sağlık Bakanlığı bugün çıktığı ilanla özürlü memur alım ilanını online alacağını belirtmiştir. Bakanlık doktor atama başvurularını da elektronik ortamda almaktadır.

Sözleşmeli personel alım ilanını da Bakanlığın kendininin yapması zor değildir. SGK 4/B'li atamasını kendisi yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı 4/B'li atamasını kendisi yapmıştır.

Diğer taraftan, 2008 KPSS sonuçlarının geçerlilik tarihi lisans mezunları için 10 Temmuz 2010'da, ortaöğretim ve önlisans açısından ise 26 Eylül 2010 tarihinde sona erecektir. Lisans mezunları açısından artık yapılabilecek bir şey bulunmamaktadır. Ancak ortaöğretim ve önlisans mezunları için ek bir yerleştirme yapılması mümkündür.

Bu konuda, Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunarak, kendi hatasından değil Bakanlık hatasından dolayı açıkta kaldığını ve bu nedenle yeni yerleştirme yapılmasını isteyen bir aday, haklı durumdadır.

4/B'li sözleşmeli personel atamalarında kamu kurumlarının yedek ilan etme hakları da bulunmaktaydı. Bakanlık en azından ÖSYM'ye yedek aday açıklatmış olsaydı dahi şuan binlerce pozisyonun boş kalması ile karşı karşıya kalınmayacaktı. 26 Eylüle kadar 2 aya aşkın bir süre bulunmaktadır.

Bakanlığın gerekli planlamayı yaparak işlemleri bir ayda sonuçlandırması mümkündür. Bir adayın dahi mağdur olmamasındaki sorumluluk Sağlık Bakanlığına aittir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber