Bitlislilere hemşeri vefası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LYS'nin Türkçe-Sosyal şampiyonu Bitlis'te başarının mimarlarından biri de AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler. İşadamı 'Atılan adımlar meyvesini verdi. Artık gençlerimiz 'biz yapamayız' yerine 'biz başarırız' demeye başladı' diyor

Dilek GEDİK

Bitlis'te vali ve il milli eğitim müdürlüğü ekibinin başlattığı eğitim atağına işadamları da destek verince ortaya LYS başarısı çıktı. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, üniversite sınavında elde edilen başarının 'kısa süreli bir başarı' olmadığını belirtti. Kiler, şunları söyledi: '2002'den beri atılan adımlar meyvesini verdi. Gençlerimizde 'buradan bir şey olmaz' diye bir anlayış vardı. İşadamlarımızla toplantılar yaptık. İsteyince Bitlisli'nin neler yapabildiğini gösterdik.'

Öğrencileri Ankara ve İstanbul'daki üniversitelere götürerek ufuklarını genişlettiklerini söyleyen Kiler, 'Şehirde hem bürokrasi hem yerel yönetim anlamında tam bir bütünlük içinde çalışıldı. 'Biz yapamayız' yerini 'biz başarırız'a bıraktı. Başbakanımızın, bürokrasimizin, işadamlarımızın yoğun emeği oldu. Gençlerimiz de bizi utandırmadılar. Bitlis geçmiş yıllarda nasıl ilim ve irfan yuvası olduysa bundan sonra da öyle olacak' dedi.

SÜPER MÜDÜR

12 öğrencisi Türkiye genelinde ilk 1000'e girmeyi başaran Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Müdürü Ayhan Ekinci de başarının diğer mimarlarından. 22 yıllık idareci 'Çok önemli yatırımlar yapıldı. Öğrenciler de istekli ve zeki olunca, bize başarıya giden yolu programlamak kaldı. Her hafta deneme sınavı yaptık. Her öğretmene üniversite sınavına hazırlanan üç öğrenciyi zimmetledik. Öğrencilerin performanslarından o öğretmen sorumlu oldu' diye konuştu.

Mutluyuz Gururluyuz

LYS'de elde edilen başarı Bitlislileri de oldukça gururlandırdı. Sokaktaki Bitlislilere LYS sonuçlarını nasıl değerlendirdiklerini sorduk.

Sertip Aydın (Öğretmen): Bitlis'in eğitim konusundaki talihi son 2.5-3 yıl içinde döndü. Bence tam bir ekip çalışması getirdi başarıyı. Eskiden idareciler okulların sadece fiziki görüntüsüyle ilgilenirlerdi. Artık içlerine de bakılıyor. İşadamlarımızın büyük katkısı olmasaydı, başarı gelmezdi.

İbrahim İşlek (Emekli memur): İnsan gerçekten çok gururlanıyor. Bitlisli gençlerin üniversiteye gitmesi çok sevindirici. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu başarı devam eder.

Orhan Karabalık (Fırıncı): Bitlis'in adının duyulması çok güzel. İki yıldır çok seviniyoruz. Hepsi tanıdığımız çocuklar. Çok mutluyuz.

İrem Özgür (8. sınıf öğrencisi): Ben de SBS'de büyük başarı bekliyorum. Bitlis'in üniversite sınavındaki başarısı bizi de yüreklendirdi. Birkaç yıl sonra bizler de aynı başarıyı elde edeceğiz.

Şampiyon 'Boğaziçi' dedi

UMURKESİM ÇAM (Matematik-Fen alanında ilk 1000'e girdi): Çok düzenli çalıştık. Öğretmenlerimden olabildiğince faydalandım. Babam emekli, annem ev kadını. Beş kardeşiz. Ailem, okul müdürümüzle de direkt bağlantı kurarak 'evde bana nasıl davranmaları gerektiğini' sormuş. Herkes ilgiliydi. Ankara gezisine de katılarak Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'ni gördüm. Tercihim Ankara'da Tıp olacak. Kardiyoloji alanında ihtisas yapmak istiyorum.

FATMA GEYLANİ (Türkçe-Sosyal alanında Türkiye 45. si, Bitlis 1.si): Ailem sınav öncesi çok motive etti. Beş kardeşiz. Ailemizde üniversiteyi kazanan ilk kişi benim. YGS puanım çok düşük gelmişti. Bu yüzden kendimi bırakmıştım ancak ailem ve rehberlik öğretmenim beni çok motive etti. Onlar bana inandı. Bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum. Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Bölümü'nü tercih edeceğim.

FIRAT ŞİMŞEK (Türkçe-Sosyal alanında ilk 1000'e girdi): Okulumuz bize üniversiteye hazırlık konusunda çok iyi imkanlar sağladı. Öğretmenlerimizle sürekli iletişim halinde sınava hazırlandık. Sık yapılan deneme sınavlarıyla, LYS öncesi kendimize güvenimiz arttı. Okulun yanı sıra dershanede de hazırlıklarımızı pekiştirdik. Biz altı kardeşiz. Babam İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışıyor. Annem ev kadını. Her ikisi de bana çok güvendi. Eğitim Fakültesi veya İletişim Fakültesi'ni tercih edeceğim.

TERCiH TELAŞI

Üniversite sınavı telaşı bitti, Bitlis'te de tüm Türkiye'de olduğu gibi 5 Ağustos'a kadar sürecek tercih telaşı yaşanıyor. Dershanelere akın eden öğrenciler, buralardaki rehber öğretmenlerle puanlarına göre en iyi tercihi yapabilecekleri okulları inceliyor.

BİTLİS'İN ANKARA'DAN FARKI YOK

Bitlis'teki bir dershanenin yöneticisi Serkan Yalçınkaya, son iki yılda alınan başarının önümüzdeki yıllar için Bitlisli gençlere moral kaynağı olacağını ifade ederek şunları söyledi: 'Artık buradaki bir öğrenci, Ankara'da üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciden farkı olmadığını düşünüyor. Gelen başarılı sonuçlar herkesin kendisine olan güvenini artırdı. Şehirde toplu bir halde eğitim seferberliği yaşanıyor. Bitlis, iki yıldır ezber bozuyor.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber