İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B'li pozisyonlar için aranan spesifik şartlar, hizmetin gereği olabilir mi?

Bilindiği üzere, 4/B'li sözleşmeli personel alımı, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a göre yürütülmektedir. Bu Esasların ekindeki 4 sayılı cetvelde sözleşmeli personel çalıştırılabilecek unvanlar ve asgari nitelikler yer almaktadır. Ancak, özellikle üniversiteler personel alırken, kişiyi tarif edebilecek şekilde özel belirlemeler yapabilmektedir. Yapılan bu işlemin ne derece doğru olup olmadığının sorgulanması gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2011 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın 15. maddesinde "Esaslara, Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir (4) sayılı Cetvel eklenmiştir. Bu cetvelde belirtilenler dışında sözleşmeli personel pozisyonları kullanılamaz ve talepte bulunulamaz. Kurumlar, söz konusu cetvelde belirlenen asgari niteliklere, hizmetin gereği ilave nitelikler belirleyebilirler." hükmü yer almaktadır.

Bu hükümde, "hizmetin gereği" olarak kurumların nitelik belirleyebileceği belirtilmiştir. Ancak bunun bir sınırının olması gerekmektedir.

Örneğin; Afyon Kocatepe Üniversitesi sözleşmeli çalıştırmak üzere, acil tıp teknisyeni alım ilanına çıkmış ancak öğrenim şartına ilave olarak "Araştırma Hastanelerinin Cerrahi Yoğun Bakım servisinde 6ay, Numune Alma Biriminde 6 ay ve Post Op Biriminde deneyimli olmak" şartını aramıştır.

Şimdi böyle bir şart ne derece hizmetin gereğidir?

Üstelik deneyim şartının Devlet hastaneleri olarak değilde, araştırma hastaneleri olarak belirlenmesi hizmetin gereğimidir?

Üniversitenin sözleşmeli personel alım ilanında, tüm unvanlar için neredeyse, öğrenim şartına ilave olarak, sertifika ve deneyim şartı aranmaktadır. Bu düzenlemeler, üniversitelerden mezun olan adayların önünü keser niteliktedir. Tüm kurumların bu şekilde bir belirlemeye gitmesi, mezun olan adayların istihdam edilememesi anlamına gelmektedir.

Üniversite hastanelerinde çalışan taşeron firma personelini kayıran bu tür ilanlara, pozisyonları ve pozisyon niteliklerini onaylayan Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün onay vermemesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber