Prof. Dr. Yılmaz: RTEÜ saygın bir üniversite olmayı ilke edinmiştir

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr Arif Yılmaz, ?Üniversitemiz ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmayı ilke edinmiştir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yılmaz, 2006 yılında Rize Üniversitesi adı altında kurulan üniversitelerinin isminin 11 Nisan 2012 tarihinde, Üniversite Senatosu oy birliğiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Bilgi çağının en önemli sermayesinin bilgi, teknoloji ve yetişmiş insan gücü olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ?Bunların üretildiği yerler üniversitelerdir. Bu noktadan bakıldığında, üniversitelerin devletlerin kalkınmasında son derece önemli yere sahip olduğunu görürüz. 2005 yılına gelindiğinde Ülkemizde 60'lar seviyesinde olan üniversitelerin sayısı bugün 180'lere ulaşmıştır. Dünyanın ekonomik kriz ile mücadele ettiği bir zaman diliminde, ve en sıcak coğrafyasında bunun gerçekleştirilmiş olması, bilim adına takdire şayandır.İngiliz Dışişleri Bakanı Jack STRAW'un çok yakın zamanda yayınladığı hatıratındaki, ?Hasta adam 21. Yüzyılda tekrar ayağa kalktı? ifadesi son yıllarda ülkemizde yaşanan kalkınmanın dış dünya tarafından bile kabul edildiğinin teyididir.? diye konuştu.

RTEÜ hakkında bilgiler veren Yılmaz, şunları söyledi: ?Üniversitemiz 16 farklı yerleşkede, 376 dönüm açık arazi ve 162 dönüm kapalı alana sahiptir. Üniversitemizde bugünkü durum itibariyle İlahiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İİBF, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Denizcilik Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Teknik Bilimler MYO, Sosyal Bilimler MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Pazar, Ardeşen, Fındıklı MYO'ları, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Doğu Karadeniz Araştırmaları Merkezi, Mavi Yemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi, Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedir. Önümüzdeki yıl Diş Hekimliği, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültelerimizi aktif hale getirmeyi hedefliyoruz.14 bin öğrencimiz, 600 akademik personelimiz, 300 idari personelimiz, 300 yardımcı hizmetler sınıfı personelimiz bulunmaktadır."

Prof. Dr. Yılmaz, "Büyük yatırımlar gerektiren bilimsel çalışmaları gerçekleştireceğimiz laboratuvar alt yapımızı kurmaya çalışmaktayız. Yurt içerisinde UNIP ve Farabi programları çerçevesinde muhataplarımızla iş birliği içerisindeyiz. Komşu ülke üniversiteleri ile iş birliği arayışlarını sürdürmekteyiz. Eğitimde Bologna sürecini hayata geçirmek üzereyiz. Sağlık hizmetlerinde bölgenin ihtiyaçları karşılanmakla birlikte öğrenci ve uzmanlık öğrencisi düzeyinde sağlık eğitimi verilmektedir. 2 yıldır komşu ülke Gürcistan'dan gelen Tıp Öğrencilerine staj eğitimi verilmektedir. Yakın gelecekte Onkoloji merkezinin hizmete girmesiyle hizmet yelpazemiz genişleyecektir.? diye konuştu.

Rektör Yılmaz, şöyle devam etti: ?Üniversitemiz, bilim ve teknolojik alanda rekabet gücüne sahip, üretime yönelik, evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren; öğrencilerine sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim imkanları sunan, nitelikli eleman yetiştiren, özgün araştırmaları ve profesyonel hizmet anlayışı ile ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmayı ilke edinmiştir. Bu amacın kutsallığı, çalışmalarımızda katılımcı ve paylaşımcı olmayı, adaleti ve liyakati her şeyin üstünde tutmayı gerektirmektedir. Bölgemizin sahip olduğu zenginlikleri, bilimsel projelerle ve AR-GE çalışmalarıyla katma değere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla bölgemiz endemik florasının katma değere dönüştürülmesi yönünde ülkemizin önde gelen ticari kuruluşlarıyla iş birliğimiz sürmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber