İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu Yönetim Temel Kanunu Tasarısının Medyadaki Yansımaları

Dün açıklanan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı, neredeyse tüm gazetelerin manşetlerinde ayrıntılı olarak yer aldı. Yeni Şafak Gazetesi "Çağ Atlatan Reform", Türkiye Gazetesi "Mini Devlet Tamam", Akşam Gazetesi "Devlette Reform", Hürriyet Gazetesi "Ankara Yüzde 50 Küçülüyor" ve "18 Soruda Kamu Yönetim Reformu", Radikal Gazetesi "Obez Devlete Diyet Reçetesi", Milliyet Gazetesi "Kamu Yönetimi Yasa tasarısı ne getiriyor?", Sabah Gazetesi "Obez Devlete Son", Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi "Düzene Çekidüzen", Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi "Önce Birey Üstünlüğü", Zaman Gazetesi "Devlet, yönetim anlayışını değiştiriyor" başlıklarıyla verdikleri haberlerde tasarıyla ilgili bir çok ayrıntıları okurlarına sundular. Sitemizce derlenen bu konuya ilişkin basın özetlerini görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 05 Kasım 2003 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Yönetim Tasarısının Medyadaki Yansımaları

Dün açıklanan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı, tüm gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Yeni Şafak Gazetesi "Çağ Atlatan Reform", Türkiye Gazetesi "Mini Devlet Tamam", Akşam Gazetesi "Devlette Reform", Hürriyet Gazetesi "Ankara %50 Küçülüyor" ve "18 Soruda Kamu Yönetim Reformu", Radikal Gazetesi "Obez Devlete Diyet Reçetesi", Milliyet Gazetesi "Kamu Yönetimi Yasa tasarısı ne getiriyor?", Sabah Gazetesi "Obez Devlete Son", Dünden Bugüne Gazetesi Düzene Çekidüzen", Halka ve Olaylara Tercüman "Önce Birey Üstünlüğü", Zaman Gazetesi "Devlet, yönetim anlayışını değiştiriyor" başlıklarıyla verdikleri haberlerde tasarıyla ilgili bir çok ayrıntıları okurlarına sunuldu. Sitemizce derlenen bu konuya ilişkin basın özetlerini görmek için tıklayın.

Çağ atlatan reform (Yenişafak)

Ankara adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dışişleri, maliye, hazine, dış ticaret, gümrük, öğretim birliği, Diyanet, sosyal güvenlik, nüfus ve tapu işlerini üstlenecek. Diğer işler yerel yönetimlere devredilecek.

Kamuda yeniden yapılanmayı düzenleyecek olan Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'na son şekli verildi. Tasarı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer tarafından basına tanıtıldı. Şahin, 9'u geçici toplam 60 maddeden oluşan tasarının katılımcı, saydam, hesap verilebilir, insan hak ve özgürlüklerini esas alan, halkın hayatını kolaylaştıran ve kaliteyi arttıran bir amacı olduğunu belirtti. Ayrımsız, eşit, süratli, etkili ve verimli bir kamu hizmet amaçladıklarını belirten Bakan Şahin, merkezi yönetimin yetki ve görevlerinin yerel yönetimlere devredildiğini kaydetti. İşte kamu yönetiminde reformun esasları:

Ankara neleri yapacak?

Merkezi yönetim; adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler, dış politika, maliye, hazine, dış ticaret, gümrük, milli eğitimde öğretim birliğini sağlama, Diyanet hizmetleri, sosyal güvenliğe ilişkin görevler, nüfus ve vatandaşlık işleri, tapu kadastro, acil durum ve sivil savunma yönetimi, vakıf hizmetleri, mahalli idareler teknik ve mali yardımda bulunma görevlerini yerine getirecek.

Teşkilatlar devredilecek

Bunun dışındaki görevleri mahalli idareler, yani il özel idareleri ve belediyeler yerine getirecek. Mahalli idarelerin gelir kaynakları da yetki, görev ve sorumlulukları ile orantılı olarak sağlanacak.

Tasarıda Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları dışındaki 10 icracı bakanlık, taşra teşkilatına devredilecek. Bu süreç 1 yılı geçmeyecek. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları'nın bina ve araç devri 1 yıl, yetki ve görev devri ise 5 yılda tamamlanacak.

20 bakanlık 8'e iniyor

20 olan devlet bakanlığı 8'e indirilirken, genel müdür, daire başkanlıkları, başkan yardımcılıkları kaldırılacak. Müsteşarların görev süresi hükümetlerin görev süreleriyle sınırlı olacak. Savunma Sekreterliği gibi işlevi kalmayan kurumlar tasfiye edilecek. Bakanlıklar, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden oluşacak. 4 bin 569 kadro ve birim ortadan kaldırılacak. Bunların kullandığı araç, bina, sekreter, hizmetli gibi yan unsurları da kalkacağından yılda 500 trilyon lira tasarruf yapılacak. Kaldırılan kadrolarda çalışanlar işten çıkartılmayacak; başka alanlarda görevlendirilecekler.

Tasarı ile Başbakanlık, koordinatörlük görevini üstlenirken, birkaç birim dışında Başbakanlık'a ait birimler ilgili bakanlıklara aktarılacak. Dışişleri ve TİKA dışında hiçbir kurum yurtdışı teşkilatı kuramayacak.

İç denetim ve ombudsmanlık

Kamu denetiminde teftiş kurulları kaldırılıyor; yerlerine "iç ve dış denetleme unsurları" geliyor. İç denetim, kamu kurumunun denetimi, kendi görevlendireceği iç denetim elemanları tarafından yapılacak. Dış denetim ise, Sayıştay tarafından yapılacak. Bu amaçla Sayıştay, istediği takdirde özel ihtisas birimleri kurabilecek.

Mahkemelerdeki iş yükünü azaltmak için yerel yönetimlere ombudsmanlık şansı da veriliyor. Yerel bazdaki sorunların çözümü için belirlenecek ombudsmanlar, sorunun mahkemeye gitmeden çözümü için aracı olacaklar.

Destek yasaları çıkarılacak

Kamu Yönetimi Temel Kanunu'na destek olarak Personel Rejimi Kanunu, İdari Usul Kanunu ve Mahalli İdareler Kanunu'da çıkartılacak. Mahalli İdareler Kanunu'nda da belediyeler, büyükşehir belediyeleri ve il özel idareleri ile kanunda da değişiklikler yapılacak.


'Mini devlet' tamam (Türkiye)

Üzerinde uzun bir süreden beri çalışılan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı tamamlanarak Meclis'e sunuş aşamasına geldi. En önemli özelliği devletin küçülmesini sağlayacak olan tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılarak daha sonra TBMM'ye sunulacak. Yeni yasanın sunumunu yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, uygulamada bazı dirençlerle karşılaşacaklarına dikkat çekerek siyasi kararlılığın önemine işaret etti. Tasarısıyla 20 olan Devlet Bakanlığı sayısının 8'e düşürüldüğünü ifade eden Bakan Şahin, yeniden yapılandırmayı öngören tasarının hayata geçmesiyle, kamuda yıllık 500 trilyon liralık bir tasarrufun öngörüldüğünü vurguladı. Tasarıyla artık etliye sütlüye karışmayan bürokrat değil, performans denetimiyle bürokrasinin sorumlu tutulma ilkesinin getirildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Şahin, böylelikle bürokratların ileride başım derde girer diye bazı sorumluluklardan kaçınamayacağını kaydetti.

Teşkilatlar yerel yönetime
Mehmet Ali Şahin, tasarı hakkında düzenlediği basın toplantısında, kamu yönetimi Temel Kanunu Tasarısı ile 15 icracı bakanlıktan 5'i dışındakilerin taşra teşkilatlarının yerel yönetim birimlerine devredileceğini bildirdi. Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı dışındaki bakanlıklarının taşra teşkilatlarının 1 yıl içinde yerel yönetimlere devredileceğini ifade etti. Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarında ise personel 5 yıl içinde bina ve okullar ise 1 yıl içinde yerel yönetimlere devredileceğini anlatan Şahin, bazı istisnalar dışında bakanlıkların merkez teşkilatlarındaki genel müdürlüklerde daire başkanlıkları ve yardımcılıklarının kaldırılacağını bildirdi. Yurtdışı müşavirlikler ve ateşeliklerinin Dışişleri Bakanlığı bünyesine alınacağını ifade eden Şahin, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul dışında özel il idarelerine devredileceğini, İstanbul'da ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini kaydetti.

Ombudsmanlık geliyor
Adalet Bakanlığı'nın, TBMM'ye sevkettiği tasarıyla ombudsmanlık modelinin getirildiğini anlatan Şahin, bu tasarı ile yerel yönetimler düzeyinde ombudsmanlık modelinin getirildiğine işaret etti. Şahin, bu model ile yargının üstündeki yükün de azalacağını söyledi. Tasarı ile artık dikey örgütlenmeden yatay bir örgütlenme modeline geçileceğini dikkat çeken Şahin, böylelikle kamuda iş yapma süresinin kısalacağını kaydetti. Kaldırılacak birimler ile burada çalışanların kamu ile bağlarının kopmayacağını ifade eden Şahin, ancak emeklilik ve başka şekilde ayrılma ile toplam 4 bin 569 birimin kaldırılacağını kaydetti. Şahin, bu yolla yıllık 500 trilyon liralık bir tasarruf sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Kamu yatırımına denetim
?Katılımcı, saydam, hesap verebilir, insan hak ve özgürlüklerini esas alan bir kamu yönetiminin oluşturulması? amacıyla hazırlanan tasarıda, hizmetlerinin adil, süratli ve etkin bir şekilde yerine getirilmesi için; merkezi idare, mahalli idareler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki dağılımları ile teşkilatların yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Tasarı yasalaştığında, kamu kurum ve kuruluşları kanun ile yetkili ve görevli kılınmadıkları alanlarda işletme kuramayacak, mal ve hizmet üretimi yapamayacak ve bu amaçla personel, bina, araç, gereç ve kaynak tahsis edemeyecek.
Tasarıyla, Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) hariç, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yurtdışında teşkilat kuramayacak. Bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarından hangilerinin, hangi ülkelerde yurtdışı hizmeti sunacağı da Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. Tasarıyla, Devlet Bakanlığı sayısı en fazla 8 ile sınırlı tutulurken, en çok 3 Başbakan Yardımcısı görevlendirilecek. Başbakan Yardımcıları ile Devlet Bakanlarının danışma ve büro hizmetlerini yürütecek personele ait kadrolar Başbakanlık kadro cetvelinde gösterilecek. Ayrıca, kamuda teftiş ve denetimin, hukuka, kamu yönetiminin temel ilkelerine, belirlenen yıllık amaç ve hedeflere, performans göstergelerine, hizmet, kalite standartlarına göre yapılması öngörülürken, eğitim ve rehberlik boyutuna önem verilecek ve raporlar kamuoyuna duyurulacak.

Kaldırılan kuruluşlar
Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin ve Başbakanlık Müşteşarlığı Ömer Dinçer tarafından açıklanan tasarıya göre, savunma sekreterlikleri kurulmasına dair kanun ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun kuruluş ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca, Köy Hizmetleri Genel Müdürlükleri de kaldırılıyor. Dışişleri Bakanlığı ile TİKA hariç bakanlıkların ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı teşkilatları kaldırılacak ve kadroları iptal edilecek. Tasarıdaki geçici maddeye göre, MEB taşra teşkilatının görev ve yetkileri ile bina, okul, araç-gereç, taşınır ve taşınmaz malları, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte olmak üzere il özel idarelerine,
Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatının görev ve yetkileri, eğitim
hastaneleri hariç, sağlık evi, sağlık ocağı, sağlık merkezi, dispanser ile hastanelerin araç-gereç, taşınır-taşınmaz, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte olmak üzere personeli, il özel idarelerine devredilecek. Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman, Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının taşra teşkilatları belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise il özel idarelerine devredilecek. SHÇEK ve GSGM genel müdürlüklerinin taşra teşkilatları, görev ve sorumlulukları kadrolarıyla birlikte olmak üzere, belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise il özel idarelerine devredilecek.


Devlette reform (Akşam)

Türkiye'de devlet idaresi tepeden tırnağa değişiyor. Hükümetin sekiz aydır üzerinde çalıştığı Kamu Yönetimi Reformu son şeklini aldı. Tasarı yasalaşırsa, merkezi idare görev, yetki ve sorumluluklarının önemli bir bölümünü yerel yönetimlere devredecek. Bürokraside kilit noktadaki isimler hükümetlerle gelip, hükümetlerle gidecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Bakanlar Kurulu'nda imzası tamamlanan Kamu Yönetimi Reform Tasarısı'nı Meclis'e sunulmadan önce kamuoyuna açıkladı. Şahin, reformun gerçekleşmesiyle Türkiye'de bürokrasi merkezli yapıdan bireysel merkezli yapıya geçileceğini söyledi. Şahin, bürokraside ara kademelerin azaltılması ve 4 bin 569 birimin lağvedilmesiyle doğacak tasarrufun yılda 500 trilyon lirayı bulacağını bildirdi.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de, devletteki büyümeyi 'obeziteye' benzetti. Dinçer, bu düzenlemeyle Ankara'nın en az yüzde 50 küçüleceğini söyledi.

Kamu yönetiminde köklü değişiklikler öngören 9'u geçici toplam 60 maddeden oluşan reform tasarısının getireceği yenilikler şöyle:

Sadece Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları taşrada örgütlenecek.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılacak.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu lağvedilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında iç ve dış denetim yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) hariç bakanlıklar ve diğer kamu kurumları yurt dışı teşkilatı kuramayacak. Bakanlık ve diğer kamu kurumlarının hangilerinin hangi ülkelerde teşkilat kuracağını Bakanlar Kurulu belirleyecek.

Yetkiler taşraya kayıyor

Merkezi idare, görev, yetki ve sorumluluklarının önemli bir bölümünü, yerel yönetimlere ve İl Özel İdareleri'ne devredecek.

Mahalli idarelere, genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından pay ayrılacak.

Karayolları Trafik Kanunu ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmiş olan trafik hizmetlerinin denetimi, yönetimi ve düzenlenmesi görevlerinin bir kısmı, İçişleri Bakanı'nın onayı ile belediyelere devredilebilecek.

Ombudsman geliyor

Her ilde, gerçek ve tüzel kişilerle ilgili işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunu değerlendirmek, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak üzere bir halk denetçisi seçilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları, görev ve hizmet alanlarına giren konulardaki temel nitelikli karar ve işlemlerini, mal ve hizmet alımlarını, satımlarını kamuoyunun bilgisine sunacak.

Kademeli geçiş 5 yıl sürecek

Devir ve tasfiye işlemleri, Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulacak esas ve usullere göre en geç bir yıl içinde gerçekleştirilecek. Kadroların ve taşra teşkilatının bunlara ilişkin görev ve yetkilerinin devri ise yine Bakanlar Kurulu'nca konulacak esaslara göre 5 yıl içinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı dışındaki bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına bağlık sağlık, tarım, adalet, tapu kadastro ve Anadolu meteoroloji meslek liseleri bina, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz malları ile bunlara ait bütçe ödenekleri MEB'e devredilecek. Bu süre içinde devredilmeyen kadrolara ait atamalar ilgisine göre MEB ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmaya devam edilecek. Kültür ve Turizm, Orman, Bayındırlık teşkilatlarında devir teslim bir yılda olacak.

İstanbul'a özel uygulama

Tasarıda İstanbul ayrı bir statüde değerlendirildi. Diğer illerde yetkilerin İl Özel İdareleri'ne, İstanbul'da ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi öngörüldü. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kadro ve personeli, kurum kapatıldıktan sonra taşrada İl Özel İdareleri'ne, İstanbul'da ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Tasarıya konan bir geçici madde ile Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatının görev ve yetkileri, bina, okul, araç-gereç, taşınır ve taşınmaz malları, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte İl Özel İdareleri'ne devrediliyor. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatının görev ve yetkileri, eğitim hastaneleri hariç, sağlık evi, sağlık ocağı, sağlık merkezi, dispanser ile hastanelerin araç-gereç, taşınır-taşınmaz, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte İl Özel İdareleri'ne aktarılıyor. Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman, Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının taşra teşkilatları belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise İl Özel İdareleri'ne devrediliyor. SHÇEK ve GSGM'ye bağlı taşra teşkilatları belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise İl Özel İdareleri'ne aktarılıyor.

Merkezi idarenin görevleri

Merkezi idarenin kamu hizmetleri ile ilgili yetki ve sorumlulukları şöyle sıralanıyor:

Kamu hizmetlerine ilişkin ulusal düzeyde genel ilke ve politikalar, amaç ve hedefler ile standartları belirlemek

Kamu hizmetlerinin hukuka, belirlenen politikalar ve standartlara uygunluğu izlemek, değerlendirmek ve denetlemek

Hizmetlerin verimli ve merkezi idare ile mahalli idareler arasında koordinasyon içerisinde yerine getirilmesini sağlamak

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri arasında iletişim ve işbirliğini sağlayıcı mekanizmalar oluşturmak.

Hükümet gidince bürokrat da gidecek

Tasarıya göre, hükümetin görevi sona erdiğinde müsteşarlar ile bağlı ve ilgili kuruluşlardaki başkan ve genel müdürlerin görevleri de kendiliğinden sona ermiş olacak. Bu şekilde görevi sona erenler, özlük hakları saklı kalmak üzere kadro şartı aranmaksızın 'müşavirlik' kadrolarına atanacak.

Bakanlık merkez teşkilatlarında müsteşarlık, genel müdürlük, kurul başkanlığı veya daire başkanlığı ve şube müdürlüğü olacak. Dışişleri Bakanlığı, MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı ile ilişkili kuruluşlar hiyerarşik kademe ve unvanlara ilişkin hükümlere tabi olmayacak. Bunların hiyerarşik kademe ve unvanları, kuruluş kanunları ile düzenlenecek.

Kamuda performans denetimi sistemi uygulanacak.

Gerçek ve tüzel kişiler, kanunla belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bilgi edinme hakkına sahip olacak. Kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerin talep etmeleri halinde, istenen bilgi ve belgeleri kanunda belirtilen istisnalar dışında vermekle yükümlü olacak.

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin işe alınmaları, görevde yükselmeleri, ehliyete dayalı seçme sınavı ve liyakat esasına göre yapılacak.

Devletin full-time (tam zamanlı) veya part-time (kısmi zamanlı) personel çalıştırmasına imkan yaratılacak. Sözleşmede ilgili personelin görevleri, hak ve yükümlülükleri ile performans göstergeleri yer alacak.

DİE, bundan sonra vatandaş memnuniyeti anketleri de yapacak.


Ankara yüzde 50 küçülüyor (Hürriyet)

Meclis'e sevk edilen tasarı, merkezi idarenin birçok yetkisini, kaynaklarıyla beraber il özel idareleri ve belediyelere devrediyor. Hastaneler, okullar, müzeler, sanat kurumları, belediye ve il özel idarelerine geçecek.

Hükümetin aylardır üzerinde çalıştığı ve devletin yapısını baştan aşağı değiştirecek olan Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı tamamlandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tasarıyı Başbakanlık Müsteşarı ve reformun mimarı Ömer Dinçer ile birlikte kamuoyuna açıkladı. Dinçer, yetki devirleriyle Ankara'nın yaklaşık yüzde 50 küçüleceğini belirtti.

Meclis'e sevkedilen tasarı, merkezi idarenin bir çok yetkisini, kaynaklarıyla beraber il özel idareleri ve belediyelere devrediyor. Merkezi idarenin denetim yapısı, taşra teşkilatları baştan aşağı yenileniyor.

ÜNİTER YAPI BOZULMAZ

Dinçer, ??Türk kamu bürokrasisi obezite (şişmanlık) hastalığına yakalanmış. Hayatını sürdürmektedir, nefes almaktadır. Ancak iş üretecek yapıda değildir'' dedi. Dinçer, kamu yönetimi reformu ile üniter yapının bozulacağına ilişkin eleştirilerin de doğru olmadığını savundu. Dinçer, reformda yasama ve yargıya yönelik bir düzenleme bulunmadığını sadece yürütme alanının düzenlendiğini belirterek, ??Bu nasıl üniter yapıyı bozar bu tartışılsın'' dedi. Dinçer, tasarıda devletin üniter yapısı ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulmadığının altını çizdi. Merkezi yönetimin yetkilerinin yerel yönetimlere devredilmesi ile Ankara'nın yüzde 50 oranında küçüleceğini belirten Dinçer, yerele kaynak aktarımının miktarını belirleme konusunda da çalışma başlattıklarını söyledi. Dinçer, ??Birbirimize güvenmiyoruz. Siz bana güvenmiyorsunuz, AKP'ye, Meclis'e güvenmiyorsunuz. Asker sivile, sivil de askere güvenmiyor. Bu toplumda ciddi biçimde güven tesisine ihtiyaç var'' dedi. Kamudaki hantallığa ilişkin kendi konumundan bir örnek veren Dinçer, ??Benim şoförümün ve arabamın yıllık maliyeti 18 bin dolar. Oysa 8 bin doları maaş olarak ödeyip 10 bin doları da devlete bıraksak yeni yatırımlara yol açmış oluruz'' dedi. Dinçer, kamuda 200 bin kişinin yöneticilere hizmet verdiğine dikkat çekerek, ??Buna yazık değil mi? Bu nedenle reformu gerçekleştirmek zorundayız'' dedi.

ANAYASAYA UYGUNLUK

Reform tasarısının bundan sonra yapılacak çalışmalar için ?anafikir' oluşturacağını kaydeden Dinçer, Başbakanlık'ta bundan sonra tasarı çerçevesinde çıkarılacak yasaları Anayasa ve temel yasaya uygunluk açısından denetleyecek bir birimin kurulduğunu kaydetti. Yasaların etki analizi yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu'na sevkine karar verileceğini kaydeden Dinçer, bu birimle yeni bir hiyerarşik yapının kurulmadığını söyledi.

Mahalli idarelere ombudsman geliyor

Her ilde, mahalli idareler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bu idareler tarafından kurulan birlik ve işletmelerin, gerçek ve tüzel kişilerle ilgili işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunu değerlendirmek, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak üzere bir ??halk denetçisi'' seçilecek. Bu denetçi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen şartları taşıyan, hukuk, iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi alanlarında en az dört yıllık yükseköğretim kurumundan mezun veya bu alanlardan birinde yüksek lisans derecesine sahip olacak.

SAYGIN OLACAK

Bu kişi en az 10 yıllık mesleki tecrübe sahibi, toplumda saygınlığı bulunan kişiler arasında beş yıl süreyle görev yapmak üzere il genel meclisinin üçte iki çoğunluğunun kararı ile seçilecek. Halk denetçisi, görev yaptığı süre içinde başka bir işte çalışamayacak.

18 SORUDA KAMU YÖNETİMİ REFORMU

Ne getiriyor?

Kamu Yönetimi reformu, Ankara'dan yürütülen birçok hizmetin mahalli idarelere devredilmesini öngörüyor; bir yandan da icracı 15 bakanlıktan sadece beşine illerde teşkilat kurma izni tanınıyor. Kalan 10 bakanlığın illerdeki teşkilatları mahalli idarelere devredilecek.

Ne devredilmiyor?

Merkezi idare, adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler, dış politika, maliye, hazine, dış ticaret, gümrük, piyasalara ilişkin düzenleme hizmetleri, milli eğitimde eğitim ve öğretim birliğini sağlama gibi görevler, mahalli idarelere devredilmeyecek. Bu hizmetler eskiden olduğu gibi valilik ve kaymakamlıklar tarafından yürütülecek. Bunların dışındaki tüm hizmetler mahalli idarelerin yönetimine bırakılacak.

Merkez ne yapacak?

Merkezi idare, kamu hizmetlerine ilişkin ulusal düzeyde genel ilke ve politikalar, amaç ve hedefler ile standartları belirleyecek. Hizmetlerin denetimini yapacak olan merkezi idare, hizmetlerin koordinasyon içerisinde yerine getirilmesini sağlayacak.

Hangi unvan kalkıyor?

Ankara'daki devlet yapılanmasında müsteşarlık, genel müdürlük, kurul başkanlığı veya daire başkanlığı ve şube müdürlüğü unvanları korunacak. Ancak Daire Başkan Yardımcılıkları unvanları kaldırılacak. Bu sayede 4 bin 569 unvan boşaltılırken, yan hizmet personeliyle birlikte yaklaşık yılda 500 trilyon liralık tasarruf yapılmış olacak.

Personel ne olacak?

Mahalli idarelere devredilecek olan bölge müdürlükleri veya il müdürlüklerinde çalışan personel, kadrolarıyla birlikte il özel idarelerine veya belediyelere devredilecekler. Ancak bu konudaki uygulama ilkeleri henüz kesinleşmedi. Bu konular, daha sonra çıkacak personel yasasıyla netlik kazanacak.

Bakanlık azalacak mı?

Reformla birlikte en fazla üçü Başbakan Yardımcısı olmak üzere Devlet Bakanlığı sayısının en fazla sekiz ile sınırlı tutulması da yasal hükme kavuşturuluyor. Böylece bundan sonraki hükümetler de 15'i icracı bakanlık olmak üzere 23 bakandan oluşacak.

Hangi teşkilat kalkıyor?

Dışişleri, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Tarım ve Köyişleri, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Orman Bakanlıkları taşra teşkilatı kaldırılacak. Devretme işlemi bir yıl içerisinde gerçekleştirilecek.

Hangi kurum kaldırılıyor?

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve savunma sekreterlikleri tamamen kaldırılıyor. YDK'nın taşınır ve taşınmaz malları Sayıştay'a devredilecek. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün görev ve yetkileri, araç ve gereçleri, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, bunlara ait ödenekler ile birlikte İstanbul dışında il özel idarelerine, İstanbul ilinde ise bu hizmetleri il sınırlarında yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.

Memur nasıl yükselecek?

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin işe alınmaları ve görevde yükselmeleri, ehliyete dayalı seçme sınavı ve liyakat esasına göre yapılacak. Tam zamanlı veya kısmi zamanlı çalışan diğer kamu görevlileri ve işçiler kadro esasına dayalı olmaksızın, sözleşmeye dayalı olarak istihdam edilecek.

Onları kapsamıyor

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, MGK, MİT, Dışişleri Bakanlığı ile ilişkili kuruluşlar hiyerarşik kademe ve unvanlara ilişkin hükümlere tabi olmayacaklar. Bunların hiyerarşik kademe ve unvanları, kuruluş kanunları ile düzenlenecek.

Kim yürütecek?

Karayolları Trafik Kanunu ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmiş olan trafik hizmetlerinin denetimi, yönetimi ve düzenlenmesi görevlerinin tamamı veya bir kısmı, belediye meclislerinin kararına istinaden yapılacak talep üzerine, İçişleri Bakanı'nın onayı ile belediyelere devredilebilecek. Bu hizmetler, belediyelerle koordineli olarak

Hangi taşra teşkilatı kalacak?

Sadece Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşra teşkilatı oluşturabilecek. Böylelikle, müze, kültür merkezi, kütüphane gibi kültürel birimler de belediye sınırları içerisinde belediyelere, dışındaki alanlarda ise il özel idarelerine devredilecek.

Kaldırılan taşra tekilatı ne olacak?

Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman, Tarım ve Köyişleri bakanlıkları ile SHÇEK ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatları ve bunlara bağlı bütün kurumlar belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise il özel idarelerine devredilecek.

Teftiş kurullarının yeri nasıl dolacak?

Teftiş kurulları bu yasayla birlikte kaldırılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında iç ve dış denetim yapılacak. Merkezi idareye dahil kurum ve kuruluşlarla il özel idareleri, belediyeler ve buna bağlı kuruluşlar ve mahalli idare birliklerinin dış denetimi Sayıştay tarafından veya Sayıştay'ca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak. Sayıştay bölge teşkilatları da kurarak ülke genelinde örgütlenecek. Ortadan kaldırılan Teftiş Kurulları'ndaki müfettişlerin bir bölümünün de Sayıştay'da görevlendirilmesi planlanıyor. Teftiş ve denetimin, hukuka, kamu yönetiminin temel ilkelerine, belirlenen yıllık amaç ve hedeflere, performans göstergelerine, hizmet, kalite standartlarına göre yapılması öngörülürken, eğitim ve rehberlik boyutuna önem verilecek ve raporlar kamuoyuna duyurulacak.

Eğitim sağlık hizmeti nasıl olacak?

Taşradaki eğitim ve sağlık hizmetleri, en geç beş yıl içerisinde il özel idarelerine devredilecek. Okullar, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz mallar, eğitim hastaneleri hariç hastaneler, sağlık evi, sağlık ocağı, sağlık merkezi, dispanser ile hastanelerin araç, gereç, taşınır ve taşınmaz mallarının devri kademeli olarak gerçekleştirilecek. Bu süre içinde MEB ve Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatları görevini sürdürecek.

Bürokrasi yönetimi nasıl değişecek?

Kamu Yönetimi reformuyla müsteşarlar ile başkanlık ve genel müdürlük şeklinde kurulan bağlı ve ilgili kuruluşlarda başkan ve genel müdürlerin görevleri hükümetin süresiyle sınırlı olacak. Yani, hükümetin görev süresi sona erdiğinde bu makamlardaki kişilerin görev süreleri de kendiliğinden sona ermiş olacak.

Kurumların yurtdışı teşkilatları ne olacak?

Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) hariç, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yurtdışında teşkilat kuramayacak. Bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşlarından hangilerinin, hangi ülkelerde yurtdışı hizmeti sunacağı da Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. Bu kurumların personeli Dışişleri Bakanlığı kadrolarına belirli süreli olarak görevlendirilecek.

Nasıl kaynak bulunacak?

Mahalli idarelere, yetki, görev ve sorumluluklarıyla orantılı gelir sağlanacak. Mahalli idarelere genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından ayrılacak olan pay ile ilgili ayrıntılar da yeni yasalarla belirlenecek.


Obez devlete diyet reçetesi (Radikal)

Yerel yönetimin yetki ve kaynakları artacak. Beşi hariç bakanlık taşra teşkilatları kalkacak. En fazla sekiz devlet bakanlığı olacak

Kamu Yönetimi Reformu'nun öncü düzenlemesi olan Kamu Yönetimi Temel Kanunu, altı ay tartışıldıktan sonra tasarıya dönüştürüldü. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, yüzlerce kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün görüşü alınarak 10 uzman tarafından hazırlanan tasarıyı 3 Kasım seçimlerinin yıldönümünde açıkladı. Şahin, kamu yönetimi yapısında köklü değişiklikler içeren tasarının
'halkın yaşamını kolaylaştırmayı, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı amaçladığını' söylerken, Müsteşar Dinçer, devleti 'obezite hastası bireye' benzetti.
Kamu Yönetimi Temel Kanunu tasarısını dün Başbakanlık'ta açıklayan Şahin, katılımcı, saydam, hesap verebilir ve insan haklarına saygılı bir yönetimin amaçlandığını belirtti. Şahin, tasarıyla kamuda ilk kez bütün kurumların uymak zorunda olduğu temel ilkelerin belirlendiğini ve yerinden yönetim organlarının güçlendirildiğini vurguladı.
Şahin, merkezi idarenin genel ilkeleri koyan, denetleyen ve koordine eden bir kuruluş haline geleceğini anlatarak, "Artık dikey örgütlenmeden yatay örgütlenmeye geçilmiştir" diye konuştu. Şahin, önceki sistemde bir bakanın altında en az dokuz kademe bulunduğuna dikkat çekti.

500 trilyon lira tasarruf
4 bin 569 birimin ortadan kalkacağını belirten Şahin, bu birimlerde çalışan personele yılda 68 trilyon maaş ödendiğini, bu rakamın hizmet birimleri de eklenince sekize katlandığını açıkladı. Şahin, devletin yılda 500 trilyon tasarruf sağlayacağını belirtti. Bakan, çerçeve yasanın ardından İdari Usul Kanunu'nun çıkarılacağını, üst düzey bürokratların hükümetlerle gelip hükümetlerle gideceğini söyledi.
Bakan Şahin, denetim usullerinin değiştirildiğine işaret ederek, 'etliye sütlüye karışmayan' bürokratın 'temiz ve şaibesiz' sayıldığı dönemlerin geride kaldığını ifade etti. Buna göre performans denetiminden geçecek olan bürokratlar, yapmadıklarından da sorumlu tutulacak.

Kurumlar 'doğuruyor'
Tasarının gerekçelerine ilişkin bilgi veren Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de, "Türk kamu bürokrasisi obezite hastalığına yakalanmıştır. Sürekli yemekte, ama iş üretememektedir" diye konuştu. Kurumların her yıl ortalama üç yeni kurum ürettiğini söyleyen Dinçer, personel sayısının yılda 2.67 arttığını ancak hizmet kalitesinin giderek kötüleştiğini belirtti. Dinçer, 2 milyon 700 bin kamu personelinden yüzde 16'sının Ankara'da çalıştığı bilgisini verdi. Dinçer, Başbakanlık'ta 2 bin 186, Maliye Bakanlığı'nda 15 bin 200, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 5 bin 800 kişinin çalıştığını örnek gösterdi. Makam şoförü ve arabasının devlete yılda 18 bin dolara mal olduğuna dikkat çeken Dinçer, bu rakamın 13 üniversite öğrencisinin masrafına eşit olduğunu belirtti. Yaklaşık 200 bin personelin kamuya doğrudan hizmette değil kamu görevlilerinin hizmetinde çalıştığını kaydeden Dinçer, "Bu, geri kalmış bir istihdam anlayışıdır. 18 bin doların 8 bini memura ödense, gerisi devlete kalır. Bundan sonra
'çalışanla çalışmayan, suyu taşıyanla testiyi kıran aynı tutulmayacak" diye konuştu.

'Sisteme güven yok'
Dinçer, nüfusu 10 binin altında 2 bin 200 belediye bulunduğuna dikkat çekerek, yüzlercesinin yatırım ve hizmet yapamadan sadece çalışanına maaş ödediğini söyledi. Kamu mali yapısının bozulduğuna dikkat çeken Dinçer, 5 bin nüfuslu yerleşim yerlerinde, 5 bin kişilik kültür sarayları inşa edildiğini anlattı.
Müsteşar, sistemin güven unsurunu tamamen yitirdiğine dikkat çekerek,
"Sivil toplum askere, asker sivile, vatandaş AKP'ye, hükümete Meclis'e güvenemez hale gelmiş. Türkiye'de güven açığı var" diye konuştu. Tasarının üniter devlet yapısını bozduğu ve Anayasa'nın idarede bütünlük ilkesine aykırı olduğu yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını savunan Dinçer, yürütmenin planlama ve denetlemesinin merkezde kaldığına dikkat çekti. Dinçer, tasarıda şirketlerdeki 'performans esaslı denetim' anlayışının benimsendiğini söyledi.
Dinçer, kamuda 23 bin 104 müfettişin görev yaptığını, buna rağmen Türkiye'de yolsuzluğun önlenemediğini vurguladı.
Başbakanlık'ta kurulacak bir 'edhoc komite' (uzmanlaşmış komite), yasal düzenlemeleri, Bakanlar Kurulu'na gelmeden önce Anayasa'ya ve Kamu Yönetimi Temel Kanunu'na uygunluk açısından denetleyecek.

Kamu yönetiminde reform (Radikal)

Ankara'nın yetkileri azalıyor, yerel yönetim güçleniyor. Adalet, İçişleri, Savunma, Maliye ve Çalışma bakanlıkları dışında taşra teşkilatı kurulamayacak. Eğitim, seneye yerel yönetimde

Kamu yönetimi yerel kanunu tasarısı hazır. Yerel yönetimleri güçlendirmeyi, merkezden yönetimi daraltmayı hedefleyen tasarıyla Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Adalet, İçişleri, Savunma, Maliye ve Çalışma bakanlıklarının dışındaki taşra teşkilatları kalkıyor. Kurumların iç denetimi kendi özel görevlilerine, dış denetim Sayıştay'a bırakılıyor.
Kamu yönetiminin amaç ilke ve görevleri, merkezi idarenin teşkilatlanmasına
ilişkin esaslar, kamu yönetiminde denetim ve geçici hükümler olmak üzere dört kısım olan tasarı, 60 maddeden oluşuyor. Merkezi idareler ile mahalli
idareleri kapsayan tasarıda kamu yönetiminin amacı 'Halkın yaşamını kolaylaştırmak' şeklinde tanımlanıyor. Tasarının kamu yönetiminin kuruluş ve işleyişinin temel ilkeleri bölümüne Genelkurmay Başkanlığı'nın isteği doğrultusunda, 'Kamu yönetiminin kuruluş ve işleyişinde idarenin bütünlüğü esastır' hükmü eklendi. Tasarı şu yenilikleri getiriyor:
Merkezin görev ve yetkileri: Adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler, dış politika, maliye, Hazine, dış ticaret, gümrükler, piyasalara ilişkin görev yetki ve düzenlemeler. Ulusal düzeyde ekonomik planlamalar, milli eğitim, diyanet, tapu kadastro, acil durum yönetimi, vakıflar.
Yerelin görev ve yetkileri: Mahalli müşterek ihtiyaçlara ilişkin her türlü görev, yetki ve sorumluluklar ile hizmetler, mahalli idareler tarafından yerine getirilecek. Mahalli idarelerin kanunlarla verilen temel görev ve hizmetlerinden birini ciddi şekilde aksatması ve bu durumun halkın hayatını önemli ölçüde olumsuz etkilemesi durumunda merkezi idare önce süre verip, sonra devreye girecek. Mahalli idareler yatırımlarını bedel karşılığı başka mahalli idarelere veya merkezi kuruluşlara yaptırabilecek. Yerel yönetimlere yetki, görev ve sorumluluklarıyla orantılı gelir kaynakları sağlanacak. Genel bütçe ve vergi gelirlerinden pay alacaklar.
En çok sekiz devlet bakanı: Başbakana yardımcı olmak amacıyla sayıları sekizi geçmemek üzere devlet bakanı atanabilir. Başbakana yardımcı olmak ve bakanlıklar arasında koordinasyonu sağlamak üzere en çok üç başbakan yardımcısı görevlendirilebilir.
Taşra teşkilatları: Dışişleri, Milli Eğitim, Bayındırlık, Sağlık, Ulaştırma Tarım, Sanayi, Enerji Kültür, Çevre ve Orman bakanlıkları taşra teşkilatı kuramayacak. Personel, araç gereç ve binaları il özel idarelerine devredilecek. Milli eğitimin yerel yönetimlere devri 2003-2004 öğretim yılının sonuna kadar tamamlanacak.
Yurtdışı teşkilatları ve müsteşarlıklar: Dışişleri ile TİKA hariç, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yurtdışında teşkilat kuramayacak. Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından hangilerinin nerede yurtdışı hizmeti sunacağı Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. Bu görevlere Dışişleri elemanları atanamayacak ve görevlendirilemeyecek. Başbakanlığa bağlı olanların dışında müsteşarlık şeklinde bağlı ve ilgili kuruluş kurulamayacak.
Teftiş kurulları kalkıyor: Kamu kurum ve kuruluşlarında iç ve dış denetim yapılır. İç denetim hataların önlenmesi, risk ve zayıflıkların belirlenmesi, iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması için, dış denetim hesap verme sorumluluğu çerçevesinde yapılacak. İç denetim, kurum ve kuruluşların kendi yöneticileri veya ilgili kurumun üst yöneticisinin görevlendireceği iç denetim elemanlarınca yapılacak. Merkezi idareye dahil kurum ve kuruluşlarla il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ve mahalli idare birliklerinin dış denetimi Sayıştay tarafından yapılacak. Bu amaçla Sayıştay'ın teşkilat yapısı içerisinde özel ihtisas daireleri ve bölge düzeyinde taşra birimleri kurulacak. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve teftiş kurulları lağv edilecek. YDK üyeleri Sayıştay'a, müfettişler ilgili birimlere aktarılacak.
Bilgi edinme hakkı: Bilgi edinme hakkı da denetim faaliyetleri içinde sunulacak. Kamu kurum ve kuruluşları gerçek ve tüzelkişilerin talep etmeleri halinde istenen bilgi ve belgeleri kanunlarda belirtilen istisnalar dışında vermekle yükümlü. Kurum ve kuruluşlar görev ve hizmetleriyle ilgili karar ve işlemlerini, mal alıp satımını, projelerini ve yıllık faaliyetlerini iletişim teknolojilerini kullanarak kamuoyunun bilgisine sunacak, denetim ve faaliyet raporları kamuoyuna açılacak.
Ombudsman geliyor: Her ilde mahalli idareler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bu idareler tarafından kurulan birlik ve işletmelerin gerçek ve tüzelkişilerle ilgili işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunu değerlendirmek, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak üzere il genel meclisi tarafından bir halk denetçisi seçilecek. Halk denetçisi, dört yıllık yüksekokul mezunu, en az 10 yıllık mesleki tecrübe sahibi ve toplumda saygın kişiler arasından beş yıllığına seçilecek.
Köy hizmetleri kaldırılıyor: 3202 sayılı kanuna göre kurulan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Dışişleri Bakanlığı ve TİKA dışındaki bakanlık ve kurum kuruluşların yurtdışı teşkilatlarının kaldırıldığı belirtildi.


Kamu Yönetimi Yasa tasarısı ne getiriyor? (Milliyet)

Hükümet, dokuzu geçici 60 maddeden oluşan Kamu Yönetimi Temel Kanun tasarısıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yasanın uygulamaya geçilmesiyle 500 milyon dolarlık tasarruf sağlanacağını belirtti. Müsteşar Ömer Dinçer de tasarının devletin üniter yapısına yönelik tehdit oluşturmadığını, hantal bürokrasinin "obezite" (aşırı kilolu) duruma geldiğini savundu.

Merkezi idarenin görevi bundan sonra ne olacak?

Adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler, maliye, hazine, dış ticaret, eğitim, diyanet, vakıflar, sosyal güvenlik, tapu kadastro, nüfus ve vatandaşlık, sivil savunma, gümrük hizmetleri ve piyasalara ilişkin düzenlemeleri yapacak. Diğer görev ve yetkileri mahalli idarelere geçecek.

Bakanlık sayısı ne olacak?
Üçü başbakan yardımcısı olmak üzere en fazla 8 devlet bakanı atanabilecek. 15 icracı bakanlıkla kabine 23 kişiden oluşacak.

Hangi kurumlar kapatılacak?
Savunma Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu ile Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılacak. Cumhurbaşkanı'nın kadrolaşma ve karmaşa olacağı uyarısı üzerine Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları personelinin yerel yönetimlere devri 5 yıllık süreye yayılacak, diğer bakanlıklarda bu süre 1 yıl olacak.

Denetim mekanizması nasıl işleyecek?

İçişleri, MEB, Maliye, Sağlık ile Çalışma bakanlıkları dışında hiçbir bakanlık ana hizmet şeklinde denetim ve rehberlik birimi oluşturamayacak. Bu beş bakanlık dışındakilerin dış denetimini Sayıştay, iç denetimini kamu kurumlarının yöneticileri veya ilgili kurumun üst yöneticisinin görevlendireceği elemanlar yapacak. Sayıştay, her ilde bir şube açarak mahalli idarelerin denetimini gerçekleştirecek.

Hangi bakanlıkların taşra teşkilatı olacak?
Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ve Çalışma bakanlıkları taşra teşkilatları örgütlenebilecek.

Üst düzey yöneticiler geldikleri hükümetle gidecek mi?

Müsteşarlarla, üst düzey çalışanlar geldikleri hükümetle gidecek ve müşavir olacaklar.

Hangi kurumlar yurtdışında örgütlenebilecek?

Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı hariç bakanlıklar ve diğer kamu kurumları yurtdışı teşkilatı kuramayacak.

Vatandaşla mahalli idare arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek?

Her ilde mahalli idarelerle vatandaşlar arasında anlaşmazlığı çözmek amacıyla ombudsmanlar (halk denetçisi) seçilecek.

Hangi kurumlar tasarı kapsamına alınmayacak?

Yasama ve yargı organları, TSK, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı kanun kapsamında olmayacak.

Çalışanların verimliliği nasıl ölçülecek?
Kamuda performans denetim sistemi uygulanacak. Verimlilik ve etkililik denetimi yapılacak.


'Obez' devlete son (Sabah)

Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı, 5 icracı bakanlık dışındaki bakanlıkların taşra teşkilatının yerel idarelere devredilmesini öngörüyor

Kamu yönetimini sil baştan düzenleyen, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in deyimi ile "Obez devletten, üreten ve iş yapan devlete" dönüşü sağlaması hedeflenen ve "Türkiye federasyonlara bölünüyor" eleştirilerine uğrayan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı tamamlanarak TBMM'ye sevk aşamasına getirildi.

Kamu yönetimini merkezi yapıdan, yerel yapıya dönüştürecek tasarı, katılımcı, saydam, eşitlikçi ve hızlı bir kamu yönetimini amaçlıyor. Merkezi idareler ile mahalli idarelerin görev, yetki ve sorumluluğunu yeniden belirleyen düzenleme, Adalet, Milli Savunma, Maliye, Çalışma ve İçişleri dışındaki bakanlıkların taşra teşkilatlarının il özel idarelerine devrini öngörüyor. Devlet bakanlığı sayısını da 20'den 8'e indiriyor.

Kamu Yönetim Tasarısı dün TBMM'ye gönderilmeden önce Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. İki saat süren basın toplantısında Bakan Şahin, mükemmel bir tasarı olmadığını belirttiği bu düzenlemeyi halkın hayatını kolaylaştırmak için yaptıklarını söyledi. Kamu yönetiminde anlayış değişikliğinin kolay olmadığını vurgulayan Şahin, bu düzenlemenin de dirençle karşılaşmasını beklediklerini ifade etti.

Türk kamu yönetimini "obezite" hastasına benzeten Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de, 23 bin 104 müfettişin görev yaptığı Türkiye'nin yolsuzlukta dünya sıralamasında 13 sıra yükseldiğini, bunun sorgulanması gerektiğini söyledi. Dinçer, Türkiye'de 2 milyon 700 bin kamu personelinin görev yaptığını, sadece Başbakanlık'ta 2 bin 186 kişinin çalıştığını ifade etti.

MAKAM OTOSU İSTEMEM
Kendisinden de örnek veren Dinçer, makam şoförü ve otomobilinin devlete maliyetinin yıllık 18 bin dolar olduğunu vurguladı. Dinçer, bu rakamın 13 üniversite öğrencisinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. 200 binden fazla insanın kamuya değil, kamu yöneticilerine hizmet ettiğini kaydeden Dinçer, maliyeti 18 bin doları bulan şoför yerine 8 bin doların bürokrata verilmesi, 10 bin doların yatırıma dönüştürülmesi önerisini getirdi. Dinçer, örnek olmak için kendi makam otosundan feragat edebileceğini söyledi.

Dinçer, yeni düzenlemeyle kamuda görev yapan bürokratların deneyimli olmalarından çok deneyimsiz olmalarını tercih edebileceğini, böylelikle düzenlemelere daha kolay uyum sağlayabileceklerini kaydetti.

Reformun hayata geçirilmesinde ciddi bir siyasi iradeye de ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Dinçer, kapatılacak veya il özel idarelerine devredilecek kuruluşlardaki personelin hiçbirin kapının önüne konulmayacağını, yine de uygulama sonucu Ankara'nın yüzde 50 küçüleceğini ifade etti.

Tasarıya ince ayar yapıldı
* Genelkurmay Başkanlığı'nın hassasiyeti doğrultusunda, ilk taslakta yer almayan, "Kamu yönetiminin kuruluş ve işleyişinde idarenin bütünlüğü esastır" vurgusuna tasarıda yer verildi.

* Mahalli idarelerin görevlerini düzenleyen 8. maddedeki "ulusal nitelikteki ihtiyaçlar" vurgusu kaldırıldı.

* "Başbakanlık dışında müsteşarlık şeklinde bağlı kuruluş kurulamaz", "Müsteşarlık şeklinde ilgili kuruluş kurulamaz" hükümleri eklendi.

* Hiyerarşik kademeler ve unvanları düzenleyen 28. maddeden TSK çıkarıldı.

* 46. maddenin kapsamından MSB çıkarıldı.


Düzene Çekidüzen (Dünden Bugüne Tercüman)

Siyasetçilerin yıllardır cesaret edemediği kamu reformu için tarihi adım atılıyor. Ankara'nın yetkilerini yerel yönetimlere devreden kanun Meclis'e sevkediliyor.

Devletin yönetim anlayışını temelden değiştirmeyi ve merkezi idarenin birçok yetkisinin yerel yönetimlere devrini öngören Kamu Yönetimi Temel Kanunu tasarısı yakında Meclis'e sevkediliyor. Tasarının mimarlarından olan Başbakanlık Müsteşarı Prof. Ömer Dinçer ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tek başına bir iktidarın yetkilerini yerel yönetimlere devretmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bir yandan tasarruf, bir yandan zihniyet dönüşümü sağlayacağız" dedi.

GETİRİLEN YENİLİKLER

Bürokrasi merkezli yapıdan vatandaşı baz alan toplum merkezli yapıya geçilecek. Devlet Bakanlığı sayısı 8'e inecek. 15 icracı bakanlıktan 5'i hariç, diğerlerinin (Milli Eğitim, Sağlık, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman,Tarım, Sanayi ve Bayındırlık bakanlıkları) yetkileri yerel yönetimlere devredilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatları 5 yıl içinde yerel yönetimlere devredilecek. Diğer bakanlıkların taşra kuruluşlarının devri bir yılda tamamlanacak. Bakanlıklar sınırsız personel alamayacak, norm kadro uygulamasına geçilecek. Müsteşar yardımcılarının sayısı 82'den 66'ya inecek. Yurt dışı teşkilatları kaldırılacak. Hükümetin görevi sona erdiğinde, Müsteşarlar ve Genel Müdürlerin görevleri de kendiliğinden sona erecek. Şahin ve Dinçer, kamu yönetimi reformuyla ilgili şunları söylediler:

KAMU HESAP VERECEK

-Değişim zordur, sıkıntı olur, dirençle karşılaşır. Bunları önlemenin yolu kararlılık ve siyasi iradedir.

-Merkezi idari ile mahalli idarelerin, görev, yetki ve sorumluluk alanları yeniden belirlenecek. Yerinden yönetim güçlendirilecek.

-Tek başına iktidar olmamıza rağmen yetkileri, yerel yönetimlere devredebilmeyi göze alabiliyoruz. Başbakanlık sadece koordinatör birim haline getirilecek.

-Yolsuzlukların önlenememesinin en önemli sebebi kapalılıktır, kamuda saydam yapıya geçilerek yolsuzluklar engellenecek.

-Halkın hayatını kolaylaştıracak, hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracak bir düzenleme getiriyoruz.

-Teftiş kurullarının yerini iç denetim elemanları alacak, Sayıştay'ın görev alanları genişletilecek.

-Kamu Denetçiliği Kanunu getirilerek vatandaşın kamu ile olan sorunlarını yargıya götürmeden çözmesinin önü açılacak.

-Yöneticilerin sorumlulukları değiştirilecek, performans sistemiyle sadece yaptıkları kötü icraatlardan değil, yapamadıkları görevlerinden dolayı da sorumlu tutulacak.

-Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü il özel idarelerine devredilecek. İstanbul'da ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.

-Bakanlıkların yetkilerini taşraya devretmeyle, sınırsız personel alım yetkisi verilmiyor. Norm kadro uygulamasına geçilecek.

-15 icracı bakanlığın 5 tanesinin dışında kalanların yetkileri yerel yönetimlere devredilecek.

-82 olan müsteşar yardımcılarının sayısı 66'ya inecek.
-Müşteşarlar, genel müdürler ve çeşitli başkanların görev süreleri, hükümetlerle sınırlı olacak.

-Dışişleri Bakanlığı ve TİKA dışındaki kuruluşların yurtdışı teşkilatları kaldırılacak. Diğer kuruluşlara ait okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hale getirilecek.
-Mahalli idarelerin gelirleri, yetki, görev ve sorumlulukları ile orantılı olarak belirlenecek.

-Hükümetin görev sona erdiğinde Müsteşarlar ile başkanlık ve genel müdürlük şeklinde kurulan bağlı ve ilgili kuruluşlarda başkan ve genel müdürlerin görevleri kendiliğinden sona erecek.

-Başbakanlık'ta bir komite oluşturulacak ve bu komite, kanun tasarılarını, Anayasa, Kamu Yönetimi Kanunu ve fayda-maliyet analizlerine göre denetleyecek.

-Kamuda dikey örgütlenmeden, yatay örgütlenme modeline geçilecek. Bir bakanlıkta en üstten en alta 9 basamak var, bunlar azaltılacak. İşlevsiz kamu kuruluşları kapatılacak.

-Kamudaki 4 bin 569 birim ortadan kaldırılacak, bundan yıllık 68 trilyon liralık tasarruf sağlanacak, ara kademelerin kaldırılmasıyla birlikte yıllık tasarruf miktarı 500 trilyon liraya ulaşacak.

-İdarenin vatandaşa keyfi davranmasını engelleyecek, İdari Usul Kanunu çıkarılacak.

KAMU OBEZ OLMUŞ

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, kamu yönetiminde zihniyet değişikliği olarak nitelediği çalışmalara ilişkin şunları söyledi:
"Bugün taşraya devretmeye çalıştığımız yetkiler, Cumhuriyetin ilk yıllarında zaten taşradaydı. Kamuda artık 'ne iş olsa yaparım' diyen insanlara ihtiyaç kalmadı.

Günlük sorunlarla uğraşan yönetimler geleceğin sorunlarını çözemiyorlar.
Kamu yönetimindeki ödül yerine ceza uygulaması değiştirilecek. Performansa göre ücret sistemi getirilecek.

Halen 23 bin 104 müfettiş görev yapıyor ama dünya yolsuzluk literatüründe ilk sıralardayız. Kamu bürokrasisi 'obezite' hastalığına tutulmuş. Canlılığını sürdürmek için yemek ve büyümek zorunda. 80 yılda her yıl 3 kurum kurulmuş.
Üniter yapının bozulacağına ilişkin eleştiriler haklı değil. Çünkü yasama ve yargı yetkisi devredilmiyor.

Belediyelerin çoğu yatırım yapamıyor, kaynaklarının yüzde 85'i personele gidiyor. 3 bin 215 belediyeden 2 bin 200'ünün nüfusu 10 binin altında, bunlar kaynak israfına sebep oluyor.

Ankara'daki küçülmenin yüzde 50'ye ulaşacağını düşünüyorum. Bu ölçü, çıkacak ek kanunlarla netleşir.

Şoförlü araba 18 bin dolara mal oluyor

Başbakanlık Müsteşarı Prof. Ömer Dinçer, kamu yönetimde zihniyet değişikliği ve verimli çalışma konusunu anlatırken, oldukça ilginç bir öneride bulundu. Kendi durumunu örnek veren Dinçer, "Bir şoför ve araba, yılda 18 bin dolara mal oluyor. Bunun 8 bin doları memura verilse, kalan 10 bin dolarla devlet bir sürü yatırım yapar" dedi. Basın toplantısının soru-cevap kısmında Dinçer'e, "Sekreter, şoför ve arabanızı kendiniz bırakır mısınız ?" sorusu yöneltildi. Dinçer, "Kanun kabul edilsin, herkesten önce bunu yapmaya hazırım. Bir çok çalışan doğrudan üretim sürecine katılmak yerine, yöneticiler için hizmet üretiyor. Bu yapı değişmeli. Biz değişim deyip, bu değişimi hep başkalarından bekleyenler gibi olamayız" cevabını verdi.


ÖNCE BİREY ÜSTÜNLÜĞÜ (Halka ve Olaylara Tercüman)

Kamu Yönetimi Reformu'yla, Ankara'nın yetkisinin bir bölümü yerele devrediliyor

HÜKÜMET, ?katılımcı, saydam, hesap verebilir, insan hak ve özgürlüklerini esas alan bir kamu yönetiminin oluşturulması? amacıyla hazırladığı Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nı kamuoyuna açıkladı.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıkladığı tasarıda hizmetlerin adil, süratli ve etkin bir şekilde yerine getirilmesi için merkezi idare, mahalli idareler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki dağılımları ile teşkilatların yeniden yapılandırılması hedefleniyor.

Tasarı yasalaşırsa, merkezi idare, görev, yetki ve sorumluluklarının önemli bir bölümünü, yerel yönetimlere ve il özel idarelerine devredecek. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında; görev, yetki ve sorumluluklar, hizmetten yararlananlara en uygun ve en yakın birime verilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları kanun ile yetkili ve görevli kılınmadıkları alanlarda işletme kuramayacak, mal ve hizmet üretimi yapamayacak ve bu amaçla personel, bina, araç, gereç ve kaynak tahsis edemeyecek.

Taşra teşkilatlarına kısıtlama geliyor

Tasarının getirdiği yeniliklerden bazıları şöyle:

Devlet bakanlığı sayısı en fazla 8 ile sınırlı tutulurken, en çok üç başbakan yardımcısı görevlendirilecek.

Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) hariç, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yurtdışında teşkilat kuramayacak.

Adalet, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dışındaki bakanlıkların taşra teşkilatı olmayacak.

İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Sağlık ve Çalışma Sosyal Güvenlik bakanlıklarında, temel görev ve hizmetlerinin bir gereği olarak, kırım dışı müşteri, mükellef veya üçüncü kişi veya kuruluşlara yönelik olmak üzere, kuruluş kanunlarında belirtilmek şartıyla ana hizmet birimi şeklinde rehberlik ve denetim birimi oluşturabilecek.

Mahalli idarelerin gelirleri artacak

Her ilde gerçek ve tüzel kişilerle ilgili işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunu değerlendirmek, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak üzere bir halk denetçisi seçilecek.

Dışişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile ilişkili kuruluşlar hiyerarşik kademe ve unvanlara ilişkin hükümlere tabi olmayacaklar. Bunların hiyerarşik kademe ve unvanları, kuruluş kanunları ile düzenlenecek.

Mahalli idarelere, yetki, görev ve sorumluluklarıyla orantılı gelir sağlanacak.

Merkezi idare birimleri, mahalli idarelerin sorumluluk alanlarına giren görev ve hizmetler için yerel düzeyde teşkilat kuramayacak, doğrudan ihale ve harcama yapamayacak.

Teftiş ve denetim, hukuka, kamu yönetiminin temel ilkelerine, belirlenen yıllık amaç ve hedeflere, performans göstergelerine, hizmet, kalite standartlarına göre yapılacak.

Merkezi idareye dahil kurum ve kuruluşlarla il özel idareleri, belediyeler ve buna bağlı kuruluşlar ve mahalli idare birliklerinin dış denetimi Sayıştay veya Sayıştay'ca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak. Köyler ile köylerin kendi aralarında kurdukları birlikler, mülki idare eliyle denetlenecek.

Yüksek Denetleme Kurulu kalkıyor

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin işe alınmaları ve görevde yükselmeleri, ehliyete dayalı seçme sınavı ve liyakat esasına göre yapılacak.

Karayolları Trafik Kanunu ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmiş olan trafik hizmetlerinin denetimi, yönetimi ve düzenlenmesi görevlerinin tamamı veya bir kısmı, belediye meclislerinin kararına istinaden yapılacak talep üzerine, İçişleri Bakanı'nın onayı ile belediyelere devredilebilecek.

Savunma sekreterlikleri kurulmasına dair kanun ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun kuruluş ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname yürürlükten kaldırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı dışındaki bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı sağlık, tarım, adalet, tapu kadastro ve Anadolu meteoroloji meslek liseleri bina, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz malları ile bunlara ait bütçe ödenekleri MEB'e devredilecek.

Merkezi idare tarafından yürütülmesi öngörülen hizmetlerden illerde yapılması gerekenler, kanunlarda belirtilen istisnalar dışında, valilik ve kaymakamlıklar tarafından gerçekleştirilecek. Tercüman / ANKARA

Hükümetle gelip hükümetle gidecek

MÜSTEŞARIN ?bakan yardımcısı' olarak tanımlandığı tasarıda, bakanlık hizmetlerini, bakan adına ve onun direktifleri doğrultusunda; mevzuat hükümleri, bakanlığın amaç ve politikalarına, stratejik planlarına uygun olarak düzenleyeceği belirtiliyor.

Tasarıya göre, hükümetin görevi sona erdiğinde müsteşarlar ile başkanlık ve genel müdürlük şeklinde kurulan bağlı ve ilgili kuruluşlarda başkan ve genel müdürlerin görevleri kendiliğinden sona ermiş olacak. Bu şekilde görevi sona erenler, özlük hakları saklı kalmak üzere kadro şartı aranmaksızın bakanlık müşavirlik kadrolarına atanacaklar.

Özel idareler güçlenecek

TASARIYA göre, savunma sekreterlikleri kurulmasına dair kanun ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun kuruluş ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca, Köy Hizmetleri Genel Müdürlükleri de kaldırılıyor. Dışişleri Bakanlığı ile TİKA hariç bakanlıkların ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı teşkilatları kaldırılacak ve kadroları iptal edilecek.

Tasarıdaki geçici maddeye göre, MEB taşra teşkilatının görev ve yetkileri ile bina, okul, araç-gereç, taşınır ve taşınmaz malları, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte olmak üzere il özel idarelerine, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatının görev ve yetkileri, eğitim hastaneleri hariç, sağlık evi, sağlık ocağı, sağlık merkezi, dispanser ile hastanelerin araç-gereç, taşınır-taşınmaz, alacak ve borçları, bütçe ödenekleri ve kadrolarıyla birlikte olmak üzere personeli, il özel idarelerine devredilecek.

Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman, Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının taşra teşkilatları belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise il özel idarelerine devredilecek.

SHÇEK ve GSGM genel müdürlüklerinin taşra teşkilatları, görev ve sorumlulukları kadrolarıyla birlikte olmak üzere, belediye sınırları içinde belediyelere, belediye sınırları dışında ise il özel idarelerine devredilecek.


Devlet, yönetim anlayışını değiştiriyor (Zaman)

Hükümet, bir yıldır üzerinde çalıştığı Kamu Yönetimi Temel Kanunu'nu kamuoyuna açıkladı. Merkezî idarenin yetkilerini yerele devrederek hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunumunu hedefleyen tasarı, radikal değişimler içeriyor. Yeni düzenlemeye göre; 4 bin 500 ara birim ve kadro kaldırılıyor, 82 olan müsteşar yardımcılığı 66'ya iniyor. Müsteşarların görev süreleri hükümetlerle sınırlanıyor. Bakanlıkların teftiş kurulları kapatılarak yerine iç ve dış denetim mekanizması getiriliyor.

Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları dışındaki tüm bakanlıkların taşra teşkilatı belediyelere devredilecek. Yasa ayrıca, devlet bakanlıklarının sayısını 8, başbakan yardımcılığını ise 3 ile sınırlandırıyor.

Reform paketini hazırlayan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, ?zihniyet reformu' olarak tanımladığı çalışmanın 7 yıl sonunda meyvesini vermeye başlayacağını kaydetti.

Kamu Yönetimi Reformu'nun ayrıntıları Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer tarafından düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Başbakan Yardımcısı Şahin, katılımcı, saydam ve etkin kamu hizmeti sunmaya yönelik tasarının son şeklini aldığını bildirdi. Tasarıyı hazırlarken popülist davranmadığının altını çizen Şahin, ?Biz tek başımıza iktidarız. Popülist davransak gücün bizde kalmasını isterdik. Öyle yapmıyoruz ve elimizdeki yetkileri devrediyoruz.? dedi.

Tasarının mimarı Başbakanlık Müsteşarı Dinçer ise Kamu Yönetimi Reformu'nun gerekliliğini anlattı. Kamu yönetimini, sürekli yemekle beslenen ?obezite' hastasına benzeten Dinçer, kamuda aralarında şoför, sekreter ve çaycılarında bulunduğu 200 bin personelin devlete değil kişilere hizmet verdiğini bildirdi. Dinçer, bir soru üzerine çaycı ve şoföründen vazgeçmeye hazır olduğunu dile getirdi. Çalışma sırasında yabancı ülkelerin kamu yönetimlerinin de incelendiğini belirten Dinçer, ?zinhiyet reformu' olarak tanımladığı çalışmanın 7 yıl sonunda meyvesini vermeye başlayacağını kaydetti. Tasarıyı ?Türkiye gerçeklerine uygun' olarak nitelendiren Dinçer, reformla birlikte kimsenin işini kaybetmeyeceği güvencesini de verdi. Dinçer, bakanlıkların teftiş kurullarının kaldırılmasına yönelik bir eleştiri üzerine ise kamuda 23 bin müfettişin bulunmasına rağmen Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasında önlerde olduğunu söyledi. Dinçer, ?Bu birimleri kaldırmıyoruz, sadece örgütlenme modelini değiştiriyoruz. Artık kişiler değil faaliyetler denetlenecek.? dedi.

Reform paketi 4 bölümden oluşuyor ve ilk maddede amaç, tanım, kapsam ve temel ilkelere yer veriliyor. İkinci bölümde ise merkezi idarenin görevi, yetki ve sorumlulukları tanımlanıyor. Buna göre Ankara bundan sonra ?koordinatör' konumunda olacak ve verilen hizmetleri kontrol etmekle yetinecek. Merkezi idare sadece; adalet, savunma, güvenlik, istihbarat, dış ilişkiler ve dış politika, maliye, Hazine, dış ticaret, gümrük, Diyanet, sosyal güvenlik ve vakıflara ilişkin hizmetleri yürütecek. Yeni düzenlemeye göre başbakan yardımcılığı 3, devlet bakanlığı ise 8'i geçemeyecek. Devlet bakanlıklarında çalışacak personelin sayısı ayrıca Başbakanlık tarafından sınırlandırılacak. Bazı istisnalar hariç bakanlıkların taşra teşkilatı yerel yönetime devredilecek. Düzenlemeden Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları istisna tutuldu. Ayrıca Dışişleri ve TİKA dışında hiçbir bakanlık yurtdışında temsilcilik kuramayacak. Ancak Bakanlar Kurulu yurtdışında teşkilat kurulmasına karar verebilecek. Bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatı da tümüyle değişiyor. Yeni düzenlemede 4 bin 569 birim ve kadro kademeli olarak kaldırılacak. Ancak çalışanlar mağdur edilmeyerek başka birimlere kaydırılacak. Türkiye genelinde 82 olan müsteşar yardımcısı sayısı yine kademeleri olarak 66'ya indirilecek. Bu şekilde devletin yılda 500 trilyon lira kâr etmesi hedefleniyor. Müsteşar ?'bakan yardımcısı'' olarak tanımlanacak. Hükümetin görevi sona erdiğinde müsteşarlar ile başkanlık ve genel müdürlük şeklinde kurulan bağlı ve ilgili kuruluşlarda başkan ve genel müdürlerin görevleri kendiliğinden sona ermiş olacak. Bu şekilde görevi sona erenler, özlük hakları saklı kalmak üzere kadro şartı aranmaksızın bakanlık müşavirlik kadrolarına atanacaklar. Aynı düzenlemeler çerçevesinde genel müdürlükler altında bulunan daire başkan ve yardımcılıkları da lağvedilecek. Dışişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği (MGK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu düzenlemeden istisna tutuldu. Kamu kurum ve kuruluşları bu düzenleme dışına çıkarak yeni birimler kuramayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber