LYS'de sınıf öğretmenleri kontenjanları boş kaldı
Sınıf öğretmenleri derneği oluşan taban puanları detaylı belirtti

Sınıf öğretmenleri derneği üniversite yerleştirme sonuçlarında sınıf öğretmenleri puanlarının hangi seviyede olduğunu tek tek belirtti.
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMININ2010-2011-2012-2013 YILLARINA YÖNELİK DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE GÖRE LİSANSYERLEŞTİRME KONTENJANLARI VE DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE EN DÜŞÜK GİRİŞ PUANITABLOSU
YIL | 1.Öğretim Kontenjan | 2.Öğretim Kontenjan | Toplam Kontenjan |
2010 | 5233 | 4204 | 9437 |
2011 | 5649 | 4317 | 9966 |
2012 | 6504 | - | 6504 |
2013 | 6698 | - | 6698 |
YIL | Devlet Üniversiteleri İçinde Minimum LYS Giriş Puanı | Minimum LYS Giriş Puanı İle Girilen Devlet Üniversitesi | 2013 LYS Verilerine Göre En Düşük Giriş Puanı |
2010 | 411,77 | Artvin Çoruh Ü. | 280,23 |
2011 | 393,42 | Kafkas Üniversitesi | 294,09 |
2012 | 354,08 | Ağrı İbrahim Çeçen | 294,88 |
2013 | 203,59 | Bülent E. Ereğli Eğt | 203,59 |
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yapılan Yanlışlıklar
· 4+4+4 eğitim sistemiyle 5. Sınıfların sınıföğretmenlerinden alınması, dolayısıyla onbinlercesınıf öğretmeninin norm fazlası duruma düşürülmesi.
· Binlerce sınıf öğretmenliği mezunu boşta ikenücretli öğretmenlik sistemine devam edilmesi
· Sınıf öğretmenlerinin ücret, atama, tayin ve yerdeğiştirmede yaşadıkları sorunlar
· Toplum nezdinde öğretmenlikmesleğinin her geçen gün daha çok itibar kaybettirilmesi. Buna dayalıolarak sınıf öğretmenliğinin tarihinde ilk kez EK KONTENJAN durumuna düşmesi.(Bülent E.Ü. Ereğli Eğt 98 kontenjandan 8 i boş). Sloganımız şudur ki; “MesleğimiziÖldürme, Gelecek Nesilleri Köreltme”
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yapılan Yanlışlıklar
· Sınıf öğretmenliği lisans,yüksek lisans veya doktora mezunu öğretim üyesi hiç bulunmayan üniversitelerefazla kontenjan verilmesi.
· Üniversitelerin öğretim üyesiuzmanlık alanları ve sayılarına dikkate alınarak kontenjanların belirlenmemesi.
· 2. Öğretim programların kapatılmasına rağmen buyıl yine kontenjanların artırılması
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yapılan Yanlışlıklar
· 2013 LYS sınıf öğretmenliği programına tombala oynar gibi yerleştirmeyapılmıştır. Örneğin; Kastamonu, Burdur ve Bülent Ecevit üniversiteleri2013 LYS geçen yılki puanlara göre 160 puanlık bir düşüşle taban yaptığınıaçıkça görebilmekteyiz. 2012 yılının en düşük puan yerleşen devlet üniversitesiAğrı sınıf öğretmenliği 2013 LYS girişinde 294 TM2 puan ile bu 3 üniversiteye90 puanlık bir fark atmıştır. Bu durum öğrencilere 30 tane tercih hakkınıntanınmasından dolayı hiç olmazsa en düşük üniversiteyi yazayım da kazanayımmantığına sürüklemesi olduğu apaçıktır. Yine Hacettepe en düşük 325 puan ileöğrenci alırken, Dicle, Sakarya, Ordu, Nevşehir, Düzce, Bozok gibiüniversiteler bu üniversiteden daha yüksek puanla öğrenci almıştır.
· Her geçen gün birçok üniversite ve programınaçıldığı günümüz Türkiye'sinde, öğrencilerin en fazla 30 tercih yapabilir gibiadil olmayan bir sınırlamanın getirilmesi. Öğrenciler niçin 50 veya 100 tercihyapamıyor? En fazla 30 tercih yapabilir sınırlaması ölçme-değerlendirme yaniyerleştirme açısından ne kadar adil ve objektif? 30 tercih yapabilmesınırlamasının ürünü olarak dijital ortamda yapılan tercihlerdeki yığılmalarınsistemde önceden görünüp-görünmemesi konusuna açıklık getirilmesigerekmektedir. Aksi takdirde şüphe uyandırıcı durumlar da söz konusu olabilir.
Yapılan bu hatalara dayalı olarak, ilgili kurumlara kamuoyuönünde sorularımızı soruyor ve cevap bekliyoruz.
SINIF ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİNİN SINIF ÖĞRETMENLİĞİMESLEĞİNE YÖNELİK BELİRLEMİŞ OLDUĞU PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Problemler:
· 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yapılan değişiklik ile uygulamaya konulan4+4+4 eğitim sistemi ile birçok sınıf öğretmeni fazlalığı ortaya çıkmış vebinlerce sınıf öğretmeni norm fazlası durumuna düşmüştür. Bu durum sınıföğretmenlerinde maddi ve manevi olarak sıkıntılara yol açmıştır. Norm fazlasıdurumuna düşen sınıf öğretmenlerinin okulları değişmiş ve bu durumun sonucuolarak sınıf öğretmenlerinin kurulu düzenleri bozulmuştur.
· 4+4+4 sisteminin başlangıç yılı olan 2012-2013 öğretim yılında 4 ve 5. Sınıf öğretmenlerinin direk norm fazlası olmamasıiçin MEB 6 yaş grubunu da 1. Sınıfa dahil ederek, herokulda 1. Sınıf şube sayısını yaklaşık 2 kat artırmıştır. Böylelikle sınıföğretmenliğinde geçici bir çözüm yolu üretilse de sınıf öğretmenliği yaklaşık29.000 norm fazlası verdi. Asıl sorun ve gelecekte bizi kaygılandıran durum şuki; 4+4+4 sisteminin ilk uygulama yılı olan 2012-2013 öğretim yılı 4. Sınıfmezunlarının 2015- 2016 eğitim-öğretim yılı sonunda 2 kat sınıf öğretmeni geridönüşe dayalı olarak 1. Sınıfta öğretim vermek durumunda kalacaktır. Bu yönüyleoluşacak norm fazlalığına yönelik çözüm önerileri var mıdır?
· Her 10 branş öğretmeninden 9 'u isteğe bağlı tayinlerdeyer değiştirebiliyorken, sınıf öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğuisteğe bağlı tayinlerde yer değiştirememektedir.
· 3-4 yıllık branş öğretmeni yer değiştirebiliyorken, 15 yıllık sınıf öğretmeni isteğebağlı tayinlerde yer değiştiremez hale gelmiştir. Örneğin geçen hafta yapılan sınıföğretmenleri iller arası yer değiştirirken Kayseri' ye 260 ve Manisa'ya 232minimum hizmet puanları ile tayin olmuşlardır. Tayin oldukları bu hizmet puanlıyerler ise bu illerin en ücra köyleridir.
· Sınıf öğretmenleri il içiyer değiştirmelerinde düşük puanla okul değiştirebilirlerken, il dışında yüksekpuanlara sahip olan sınıf öğretmenleri iller arası yer değiştirmeyapamamaktadırlar. Örneğin Elâzığ Kovancılarda görev yapan bir sınıf öğretmeni,Elazığ merkeze 180 civarı puanlarla gelebilirken, Elazığ dışında görev yapanbir sınıf öğretmeni 180 puanıyla kendi memleketi olan Elazığ'ın herhangi birilçesi veya köyüne dahi gelememektedir.
· Ülkenin ücraköşelerinde çalışan ve lisansüstü eğitiminigerçekleştiren sınıf öğretmenlerinin ve diğer öğretmenlerin öğrenim özür durumutayinleri kaldırılmıştır.Bu durum öğretmenleri meslekikariyer yapma ve kendini geliştirmeaçısından olumsuz yönde etkilemiştir.
· Eş durumu tayinlerinde ilemrinin kaldırılması parçalanmış ailelerin oluşmasına sebep olmuştur. Ailelerin maddi durumları gözardı edilip, eşinin yanına gidemiyorsanücretsiz izin al denilmiştir. Bu durumun devlet ciddiyeti ile bağdaşır biryanı var mıdır? Yanıtı vicdanlarınızabırakıyorum.
· Eşlerinden, çocuklarından ayrı kalan sınıf öğretmenleribir taraftan ailesini ve çocuklarını, bir taraftan öğrencilerini düşünmekten mutsuz ve huzursuz bir şekildemesleğini icra etmektedir. Bu durum nedeniyle sınıf öğretmenlerinin büyük birçoğunluğunun mesleki motivasyonlarının düşük seviyedekalmasına sebep olmuştur.
· Sınıf mevcudu 30 ve üzeriolan kalabalık sınıflarda öğretim, etkili ve verimli bir öğretim açısındanproblem yaratmaktadır. Bu durum hem öğretmen hem de öğrenci açısından eğitimdeeşitlik, hak ve adalet yönüyle tartışılabilmesi gereken bir realitedir.Kalabalık sınıflarda öğretim probleminin asıl kaynağı derslik yetersizliğidir.Öğretmen ve öğrenci açısından eğitimde eşitlik ilkesi dikkate alınarak bazı gelişmiş ülkelerde uygulanan ikiöğretmenli sınıf öğretmeni eğitim modeline ihtiyaç duyulmaktadır.
· Belirtilen sıkıntılarnedeniyle öğretmenlik mesleğinin itibarı yok edilmiştir. Bu nedenle 2013 LYS deöğretmenlik puanlarında ciddi düşüşler görülmüş ve en büyük düşüş ise sınıföğretmenliği bölümünde yaşanmıştır. MEB tam anlamıyla sınıf öğretmenliğibölümünün üzerine balyoz indirmiştir. Fakat ne hazindir ki bunun da farkındadeğildir. Şu anda sınıf öğretmenliği bölümünü kazanmak için barajı geçmekyeterlidir. İleride sınıf öğretmeni olarak geleceğe yön verecek olan sınıföğretmenlerinin daha vasat düzeyde sınıf öğretmenlerinden oluşacağı birgerçektir. Ülke menfaatleri ve çağımızın gerçekleri nasıl bir sorunla karşıkarşıya kalacağımızı bize 20 yıl sonra acı bir realiteyle sunacağı muhakkaktır.Bundan dolayı sloganımız şudur ki; “MesleğimiziÖldürme, Gelecek Nesilleri Köreltme”.
· Sınıf öğretmenlerininyaşadığı bu sıkıntıların birinci sorumlusu 4+4+4 sisteminin mimarı Milli EğitimEski Bakanı Ömer Dinçer' dir. Sınıf öğretmenleri herzaman bu sistemi sorgulayacak ve unutmayacaktır. Yeni bakanımız Sayın Nabi AVCI'dan bu yanlışların düzeltmesini ve sınıföğretmenlerine hak ettiği değeri vermesini istiyor ve bekliyoruz.
Çözüm Önerileri:
· 12yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 sisteminden vazgeçilerek, 5+3+4 şekilde yenidendüzenlenmelidir.
· Normfazlasısınıf öğretmenlerine alanına uygun diğer branşlara geçişlerde kolaylıklarsağlanmalıdır.
· Normfazlasısınıf öğretmenlerinin ilkokul rehber öğretmeni, aile danışmanı, ilkokul eğitimkoçluğu gibi görevler verilerek istihdamı sağlanmalıdır.
· Sınıf öğretmenlerinin il içi ve il dışı yer değiştirmelerinde kolaylıklarsağlanmalıdır.
· Öğretmenlerin akademik kariyer yapmalarının önüaçılmalı eğitim özrü tayini tezli yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlereverilmeli ve bu öğretmenlerin okula devamları takip edilerek kontrol altınaalınmalıdır.
· Eş durumu tayinlerinde ilemri verilmelidir. Aile bütünlüğü korunmalı ve gözetilmelidir.
· Ülkemizin dezavantajlı bölgelerinde görev yapan öğretmenlere ek ücret verilmelidir.
· Formasyon şartı gözetmeksizin yapılan ücretliöğretmen görevlendirme sisteminden vazgeçilmesini talep ediyoruz.
· Aile ve SosyalPolitikalar Bakanlığının aile planlamacısı yönetmeliğine sınıf öğretmenlerininde eklenmesi ve böylelikle sınıf öğretmenlerinin de bu sertifika programın dayararlanarak aile danışmanlığı yapabilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz
· Öğretmenliğinyan gelip yatma mesleği olmadığı, haftada sadece 15 saat çalışılan bir meslekolmadığı ve en önemlisi öğretmenlerin 3 ay tatil yaptığı yalanının doğruolmadığı belirtilerek tüm öğretmenlerden özür dilenmesi gerekmektedir.
· Öğretmenlerin çalışma koşullarıdüzeltilmeli, öğretmenlik mesleğinin kaybettiği itibar tekrarkazandırılmalıdır.
· Sınıf öğretmenliği mesleğinde tecrübeli vebaşarılı sınıf öğretmenlerinin belli kriterler vedüzenlemeler doğrultusunda ilkokul rehber öğretmeni olarak görevlendirilmesi
· Sınıf mevcutları 30 ve üzeri olan kalabalıksınıflarda 2 öğretmenli sınıf öğretmenliği modelinin getirilmesini talepediyoruz.
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMININ ÜNİVERSİTELEREGÖRE 2010-2011-2012-2013 YILLARINA YÖNELİK LİSANS YERLEŞTİRME EN DÜŞÜK PUANGİRİŞİ TABLOSU
Üniversite | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | ||||
Kontenjan | Minimum P | Kontenjan | Minimum P | Kontenjan | Minimum P | Kontenjan | Minimum P | |
Abant İzzet Baysal Üniversitesi | 88 | 435,67 | 98 | 406,56 | 113 | 371,8 | 113 | 274,86 |
Adıyaman Üniversitesi | 108 | 426,56 | 108 | 401,93 | 113 | 364,35 | 113 | 289,81 |
Afyon Kocatepe Üniversitesi | 77 | 430,48 | 77 | 405,07 | 88 | 367,86 | 88 | 271,22 |
Adnan Menderes Üniversitesi | 88 | 434,48 | 88 | 413,08 | 93 | 375,49 | 93 | 289,8 |
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi | 103 | 414,29 | 113 | 395,65 | 129 | 354,08 | 129 | 294,88 |
Ahi Evran Üniversitesi | 98 | 424,9 | 98 | 405,69 | 103 | 366,33 | 103 | 264,71 |
Akdeniz Üniversitesi | 77 | 440,66 | 77 | 420,33 | 82 | 382,82 | 82 | 311,01 |
Aksaray Üniversitesi | 47 | 426,78 | 52 | 399,19 | 57 | 365,09 | 57 | 303,17 |
Amasya Üniversitesi | 98 | 427,04 | 98 | 404,06 | 103 | 365,81 | 103 | 247,79 |
Anadolu Üniversitesi | 98 | 446,29 | 98 | 429,08 | 103 | 387,2 | 103 | 329,3 |
Ankara Üniversitesi | 77 | 448,44 | 77 | 422,04 | 82 | 385,9 | 82 | 330,59 |
Artvin Çoruh Üniversitesi | 67 | 411,77 | 67 | 395,74 | 72 | 356,86 | 72 | 280,23 |
Atatürk Üniversitesi | 103 | 429,6 | 103 | 412,47 | 108 | 370,42 | 108 | 297,96 |
Balıkesir Üniversitesi | 57 | 441,41 | 57 | 420,17 | 62 | 380,94 | 62 | 282,96 |
Bartın Üniversitesi | - | - | - | - | 47 | 361,82 | 47 | 255,88 |
Başkent Üniversitesi (Ücretli) | 32 | 299,03 | 32 | 297,06 | 30 | 249,19 | 26 | 216,66 |
Başkent Üniversitesi (Tam Burslu) | 4 | 421,29 | 4 | 415,72 | 4 | 379,65 | 4 | 308,79 |
Başkent Üniversitesi( %50 Burslu) | - | - | 4 | 358,01 | 3 | 352,08 | 10 | 233,61 |
Bayburt Üniversitesi | 88 | 413,21 | 88 | 394,93 | 93 | 356,3 | 93 | 256,99 |
Bozok Üniversitesi | - | - | - | - | - | - | 41 | 334,24 |
Bülent Ecevit Üniversitesi | 93 | 423,16 | 93 | 399,29 | 98 | 363,07 | 98 | 203,59 |
Celal Bayar Üniversitesi | 103 | 428,66 | 113 | 403,63 | 118 | 366,91 | 123 | 279,64 |
Cumhuriyet Üniversitesi | 103 | 427,64 | 103 | 409,7 | 108 | 367,43 | 108 | 270,8 |
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi | 98 | 436,69 | 108 | 410,14 | 113 | 374,3 | 123 | 263,52 |
Çukurova Üniversitesi | 103 | 442,44 | 103 | 425,88 | 113 | 383,52 | 113 | 328,8 |
Dicle Üniversitesi | 82 | 437,97 | 82 | 421,71 | 88 | 375,98 | 88 | 336,51 |
9 Eylül Üniversitesi | 103 | 450,2 | 103 | 430,23 | 108 | 390,05 | 108 | 339,24 |
Dumlupınar Üniversitesi | 57 | 432,07 | 57 | 413,33 | 62 | 372,71 | 62 | 253,31 |
Düzce Üniversitesi | - | - | - | - | - | - | 72 | 337,93 |
Ege Üniversitesi | 57 | 459,17 | 57 | 439,46 | 62 | 399,72 | 62 | 364,2 |
Erciyes Üniversitesi | 67 | 442,62 | 67 | 427,8 | 72 | 383,49 | 72 | 331,95 |
Erzincan Üniversitesi | 154 | 418,05 | 154 | 396,25 | 159 | 358,91 | 159 | 262,23 |
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi | 57 | 442,23 | 57 | 425,23 | 62 | 384,56 | 62 | 316,52 |
Fırat Üniversitesi | 57 | 433,21 | 57 | 411,86 | 62 | 369,8 | 62 | 305,32 |
Gazi Üniversitesi | 113 | 447,5 | 113 | 426,76 | 118 | 391,74 | 118 | 349,31 |
Gaziantep Üniversitesi | 57 | 439,11 | 57 | 418,97 | 62 | 379,29 | 62 | 321,11 |
Nizip Eğitim Fakültesi | - | - | 52 | 412,66 | 57 | 367,31 | 57 | 276,24 |
Gazi Osmanpaşa Üniversitesi | 98 | 422,31 | 103 | 401,4 | 108 | 362,42 | 108 | 235,25 |
Giresun Üniversitesi | 144 | 420,45 | 144 | 396,04 | 159 | 359,8 | 159 | 248,55 |
Hacettepe Üniversitesi | 123 | 452,72 | 123 | 419,41 | 129 | 385,63 | 129 | 325,59 |
Hakkari Üniversitesi | 26 | 412,32 | 26 | 393,71 | 31 | 353,78 | 31 | 303,41 |
Harran Üniversitesi | 41 | 429,95 | 41 | 410,36 | 47 | 372,1 | 47 | 311,03 |
İnönü Üniversitesi | 88 | 436,63 | 88 | 417,83 | 93 | 375,78 | 98 | 300,8 |
İstanbul Üniversitesi | 52 | 464 | 52 | 441,26 | 57 | 404,22 | 57 | 375,55 |
Kafkas Üniversitesi | 88 | 411,93 | 93 | 393,42 | 108 | 354,53 | 108 | 294,09 |
Sütçü İmam Üniversitesi | - | - | - | - | 57 | 367,23 | 57 | 302,81 |
Karadeniz Teknik Üniversitesi | 123 | 433 | 123 | 413,43 | 129 | 374,25 | 129 | 289,77 |
Kastamonu Üniversitesi | 123 | 421,08 | 128 | 396,42 | 133 | 361,74 | 134 | 206,78 |
Kırıkkale Üniversitesi | 93 | 428,87 | 93 | 405,6 | 98 | 368,07 | 98 | 273,35 |
Kilis 7 Aralık Üniversitesi | 52 | 424,12 | 57 | 399,05 | 62 | 362,83 | 62 | 282,2 |
Kocaeli Üniversitesi | 47 | 445,03 | 42 | 422,85 | 52 | 383,94 | 52 | 338,31 |
Marmara Üniversitesi | 103 | 455,14 | 113 | 432,72 | 129 | 392,92 | 129 | 354,59 |
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | 123 | 426,06 | 123 | 403,38 | 129 | 364,66 | 129 | 204,7 |
Mersin Üniversitesi | 57 | 440,33 | 57 | 419,68 | 62 | 380,78 | 62 | 312,92 |
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi | 77 | 433,12 | 88 | 406,9 | 98 | 372,52 | 98 | 251,85 |
Mustafa Kemal Üniversitesi | 103 | 430,98 | 113 | 407,54 | 129 | 367,58 | 129 | 274,75 |
Necmettin Erbakan Üniversitesi | 123 | 440,91 | 123 | 423,678 | 129 | 377,82 | 129 | 309,28 |
Nevşehir Üniversitesi | - | - | - | - | - | - | 41 | 343,87 |
Niğde Üniversitesi | 98 | 426,85 | 103 | 402,48 | 108 | 364,19 | 108 | 281,42 |
19 Mayıs Üniversitesi | 103 | 439,23 | 103 | 418,45 | 108 | 378,39 | 108 | 301,98 |
Ordu Üniversitesi | - | - | - | - | - | - | 41 | 336,26 |
Pamukkale Üniversitesi | 123 | 436,84 | 123 | 414,89 | 139 | 377,09 | 149 | 263,04 |
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi | 123 | 417,4 | 123 | 394,04 | 129 | 358,66 | 129 | 294,8 |
Sakarya Üniversitesi | 57 | 438,72 | 57 | 417,94 | 62 | 378,44 | 62 | 332,15 |
Siirt Üniversitesi | 88 | 423,58 | 88 | 401,47 | 93 | 359,99 | 93 | 290,95 |
Sinop Üniversitesi | 77 | 420,04 | 77 | 394,24 | 82 | 360,52 | 82 | 242,98 |
Trakya Üniversitesi | 103 | 426,72 | 103 | 407,47 | 108 | 368,48 | 108 | 265,81 |
Uludağ Üniversitesi | 113 | 445,1 | 113 | 423,31 | 118 | 384,16 | 118 | 326,59 |
Uşak Üniversitesi | 57 | 428,32 | 57 | 402,23 | 62 | 365,78 | 62 | 298,45 |
Yıldız Teknik Üniversitesi | - | - | - | - | 47 | 390,88 | 47 | 351,76 |
Yüzüncü Yıl Üniversitesi | 77 | 430,14 | 77 | 411,02 | 82 | 361,38 | 82 | 315,17 |
Muş Alpaslan Üniversitesi | 88 | 412,93 | 88 | 395,94 | 93 | 356,14 | 93 | 278,49 |
Zirve Üniversitesi (tam burslu) | 10 | 439,58 | 6 | 426,84 | 6 | 390,04 | 6 | 365 |
Zirve Üniversitesi (%50 burslu) | 20 | 368,86 | 12 | 383,44 | 10 | 340,28 | 25 | 222 |
Zirve Üniversitesi (%25 burslu) | - | - | 42 | 297,73 | 44 | 274,22 | 29 | 234 |
Doğu Akdeniz Üniversitesi (ücretli) | 56 | - | 55 | 214,25 | 70 | 197,53 | 30 | 228 |
DAÜ (tam burslu) | 2 | 399,87 | 2 | 398,11 | 2 | 359 | 2 | 256 |
DAÜ (%50 burslu) | 5 | 323,37 | 5 | 360,94 | 5 | 255,38 | 10 | 216 |
Girne Amerikan Ü. (tam burslu) | - | - | - | - | 5 | 305,29 | 10 | 279 |
Girne Amerikan Ü. (%50 burslu) | - | - | - | - | 5 | 202,94 | 20 | 204 |
Lefke Avrupa Üniversitesi(Ücretli) | - | - | - | - | 50 | 222,9 | 30 | 202 |
Uluslararası Kıbrıs Ü. (tam burslu) | - | - | 15 | 379,69 | 15 | 300,88 | 15 | 267 |
Uluslararası Kıbrıs Ü. (%75 burslu) | - | - | - | - | 5 | 290,12 | 5 | 254 |
Uluslararası Kıbrıs Ü. (%50 burslu) | - | - | 20 | 249,54 | 20 | 222,73 | 20 | 207 |
Yakın Doğu Üniversitesi(%50 burslu) | 6 | 387,746 | 30 | 229,64 | 30 | 225,62 | 30 | 217 |
İstanbul Aydın Üniversitesi(ücretli) | 99 | 269,66 | 60 | 283,22 | 68 | 201,69 | 58 | 201 |
İstanbul Aydın Ü. TAM BURSLU | 12 | 422,25 | 12 | 420,81 | 12 | 378,34 | 12 | 331 |
İstanbul Aydın Ü %50 BURSLU | 4 | 400,74 | 28 | 339,69 | 27 | 322,27 | 28 | 272 |
İstanbul Aydın Ü %25 BURSLU | 9 | 319,95 | 20 | 118 | 8 | 295,09 | 20 | 200 |
SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMININ 2010-2011-2012-2013 YILLARINA YÖNELİK DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE GÖRE LİSANS YERLEŞTİRME KONTENJANLARI VE DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE EN DÜŞÜK GİRİŞ PUANI TABLOSU | ||||||||
YIL | 1.Öğretim Kontenjan | 2.Öğretim Kontenjan | Toplam Kontenjan | |||||
2010 | 5233 | 4204 | 9437 | |||||
2011 | 5649 | 4317 | 9966 | |||||
2012 | 6504 | - | 6504 | |||||
2013 | 6698 | - | 6698 | |||||
YIL | Devlet Üniversiteleri İçinde Minimum LYS Giriş Puanı | Minimum LYS Giriş Puanı İle Girilen Devlet Üniversitesi | 2013 LYS Verilerine Göre En Düşük Giriş Puanı | |||||
2010 | 411,77 | Artvin Çoruh Ü. | 280,23 | |||||
2011 | 393,42 | Kafkas Üniversitesi | 294,09 | |||||
2012 | 354,08 | Ağrı İbrahim Çeçen | 294,88 | |||||
2013 | 203,59 | Bulent E. Ereğli Eğt | 203,59 |