Torba tasarı'da 33. madde görüşülüyor

Tasarının bugünkü görüşmeleri 33. madde üzerinden başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2014 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Torba tasarı'da 33. madde görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, kamuoyunda "Torba Kanun" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülüyor.

....

Dün; Torba tasarıda, 20 madde kabul edildi

Torba kanun alt komisyon raporu

Tasarının bugünkü görüşmeleri 33. madde üzerinden başladı.

Muhalefet milletvekilleri tasarıda yer alan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak ve 20 kişiyi geçmemek üzere sözleşmeli uzman personel istihdam edilebilmesine olanak sağlayan maddeyi eleştirdiler.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 27 bin personeli olduğunu hatırlatan milletvekilleri, neden sözleşmeli personeli ihtiyaç duyulduğunu sordular.

Hükümet adına komisyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekillerinin eleştirilerine yanıt verirken, endişelerin yersiz olduğunu belirtti. Yılmaz, "Bir kişiye yönelik olarak, önceden isim bazında hazırlanmış birşey değildir. Güven esastır. Sözümüze itibar edilmesini isteriz" ifadesini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun toplam bütçesinin 200 milyar lira civarında olduğunu, bunun dörtte birini ise sağlık harcamalarının oluşturduğuna işaret eden Yılmaz, kurumda belli projeler için günlük işlerinin dışında bu alana yoğunlaşacak, öngörülerde bulunabilecek uzman kişilere ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Milletvekillerinin bu tür hizmetlerin üniversitelerden alınabileceğine ilişkin eleştirilerine de değinen Yılmaz, kurum bünyesinde çalışacak kişilerin daha kapsamlı katkılarda bulunacağına inandıklarını ifade etti.

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının son bölümünde AK Parti iktidarının sağlık alanında son yıllarda yaptığı hizmetlerden bahsederek, reform niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdiğini söylemesi, muhalefet milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Milletvekilleri bürokratik bir düzenlemeye ilişkin tartışmanın siyasi bir konuşmaya dönüştüğünü dile getirerek, Yılmaz'ı eleştirdi.

Daha sonra tekrar söz alan İsmet Yılmaz, uzman sözleşmeli personele neden ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, "Büyük ölçekli bilişim merkezine sahip olan kurumlarda hali hazırda sözleşmeli bilişim personeli uygulaması var. Adalet Bakanlığı'nda 30, Sağlık Bakanlığı'nda 25, İçişleri Bakanlığı'nda 16, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nda 15'er, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 12 sözleşmeli bilişim personeli çalışıyor. Toplam devlette bilişimde sözleşmeli olarak çalışan 440 kişi var. Zaten bu farklı uygulama ihtiyaca binaen oluşturmuşuz" diye konuştu.

Komisyonda, tasarının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber