Bir telefonla Hakim'in hayatı karardı

HSYK tarafından aldığı raporlar gerçekçi bulunmayıp, iki kez sürgün edildikten sonra mesleğinden istifa eden eski Hakim Ayşegül Aksu yaşadıklarını anlattı. Aksu, 'Bir telefonla hayatımız karardı. Savcılar üzerinde baskı kurun dediler kabul etmeyince sürgün ettiler" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Kasım 2014 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir telefonla Hakim'in hayatı karardı

CİHAT ARPACIK

17-25 Aralık darbe girişimleriyle yargıda gün yüzüne çıkan çeteleşme geçtiğimiz ay yapılan HSYK seçimleriyle en büyük darbeyi aldı. Geride ise yargı içindeki 'paralel vesayetin' hayatını kararttığı onlarca yargı mensubu kaldı. Hakim Ayşegül Aksu o yargıçlardan biri. O'nun hikayesi Amasya Başsavcısı olan eşi Hüseyin Aksu'ya 2010 HSYK seçimlerinden önce gelen bir telefonla başlıyor.

BİR TELEFONLA HAYATIMIZ KARARDI

Telefonun ucundaki ses Başsavcı Aksu'dan Amasya'daki savcılara baskı kurarak savcıların seçimlerde 'belirli adaylara' oy vermesini sağlamasını istedi. Ancak Başsavcı Aksu bu isteği reddetti. İşte yargı mensubu karı-kocanın hayatları o telefondan sonra hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Seçimlerden hemen sonra Amasya Başsavcısı Hüseyin Aksu İstanbul'a düz savcı yapıldı, Ayşegül Aksu ise İstanbul İş Hakimi olarak atandı. O süre zarfında hakim ve savcı olan eşler boyun fıtığı tedavisini yaptırıp İstanbul'daki görevlerine sağlıklı başlamak için rapor aldı.

TAYİN EDİLDİK DEMEYE UTANDIRDILAR

İstanbul'da yeni bir hayat kuran Hakim Ayşegül Aksu ilk şokunu yetkisi değiştirilerek yaşadı. Üsküdar İş Hakimiyken Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atandı. Üsküdar'a atandıktan sadece 7 ay sonra ise karı koca Gaziantep'e adeta sürgün edildi. Ayşegül Aksu o günler için, 'Üsküdar'dan Gazintep'e tayin edildiğimizi kimseye söyleyemiyorduk. Zaten Üsküdar'a geleli henüz 4 ay olmuştu. 4 ayda tayin edilmen için ya hırsızlık yapman gerekiyor ya da başka kanunsuzluklara bulaşmış olman. Uzun süre utancımızdan tayini açıklamadık. Soranlara seminere gittiğimizi söylüyorduk. Gaziantep adliyesindeki arkadaşların bir kısmı ise bize karşı mesafeli durdular' diyor.

RAPOR SAHTE DEDİLER

Tayin sonrası HSYK Genel Sekreteri Engin Durnagöl'ün 'Ayşegül ve Hüseyin Aksu'nun sürgün edilmesi için iki başsavcı vekili ile siyasilerin devreye girdiğini' söylediği o süreç oldukça sancılı geçti. Aksu'ya aldığı raporların sahte olduğu iftirası da atıldı. Aksu, 'Hastaneden aldığımız raporlara sahte dediler. 'Sahte olduğunu ispatlayın. Başka hastaneye sevk edin' dedik yapmadılar. Çamuru atıp izlemeye devam ettiler. Biz de çocukları kayınvalideme bırakıp mecburen Gaziantep'e gittik. Her hafta sonu Gaziantep'ten İstanbul'a çocuklarımı görmeye gidiyordum' diye konuştu.

TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Gaziantep İş Mahkemesi Hakimi olarak göreve başlayan Ayşegül Aksu'nun sağlık durumu zamanla kötüleşmeye başlamıştı. Boyun ağrılarına dayanamayan Ayşegül Aksu çareyi Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmekte buldu. Aksu, "Tahlil sonuçlarım geldiğinde sıkıntının boyunda değil beynimdeki bir 'ur'dan kaynaklandığını öğrendik" diye konuştu.

HSYK 1. Dairesi dua da etmesin

Ayşegül Aksu için tek çare ameliyat olmasıydı. Karar aşamasına gelen davaların kararlarını yazarak ameliyat masasına yattı. Ameliyattan önce hakim ve savcıların internet ortamında bir araya geldiği adalet.org sitesinde bir mesaj yayımladı. Mesajda tüm meslektaşlarından dua ve helallik isteyen Aksu 'HSYK 1. Daire Üyeleri hariç' şeklinde bir not düştü. Çünkü beynindeki tümör son günlerde stresten kaynaklı nedenlerle haddinden fazla büyümüştü. Bu mesaj yargı camiasını adeta sarstı. Saatler süren ameliyatın ardından gözlerini açan Ayşegül Aksu karşısında savcı eşi Hüseyin Aksu'yu gördü. Hüseyin Bey'in ilk sözleri gülerek 'Ayşegül, herkes seni konuşuyor' oldu. Ayşegül Aksu İstanbul'da bir hukuk bürosu açarak 19 yıllık hakimlik serüveninden sonra avukatlığa başladı. Savcı Eşi Hüseyin Aksu ise 2 yıl daha Gaziantep'te ailesinden uzakta görev yaptı. Geçtiğimiz yaz yayımlanan HSYK kararnamesiyle ise Gebze'ye atandı.

İbrahim Okur ve Nesibe Özer'e mesaj

Aksu, HSYK seçimleriyle yönetimin değişmesinin ardından yine adalet.org'da bir mesaj yayımlayarak adliyelere atanan eski HSYK üyelerine göndermelerde bulundu. Aksu 'Önceki HSYK'nın istifaya zorladığı hakimden son bir mesaj ' başlığı altında şu ifadeleri kullandı: 'Aksu, kendi gerçekler raporlarını sahte olduğu iftirası atan eski HSYK üyeleri için 'Sayın İbrahim Okur'a ve sayın Nesibe Özer'e yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum, umarım rapor almak zorunda kalmazsınız. Biliyorsunuz rapor alınca bazen ciddi sorun olabiliyor; raporun gerçekliğini ispatlamak zorunda kalabilirsiniz , ispatlasanız bile altı ay sonra yeni bir tayine tabi tutulabilirsiniz, yinede Allah utandırmasın.' HSYK'daki son seçimleri de değerlendiren Aksu, 'HSYK seçimlerinde Yargıda Birlik Platformu kazanmasıydı birçok yargıç mesleğinden olacaktı. Kapsamlı tasfiyeler başlayacaktı. Yargıdaki çeteleşme yargıya güven ve itibar kaybettirdi' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber