7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi

Kadının inancı karşısında hiçbir güç duramıyor. Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş'ın paylaştığı Anneler Günü'nde '7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi' bu sözü kanıtlıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Mayıs 2015 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 Bölgeden 7 Annenin 7 İnanılmaz Hikayesi

Anneler Günü için düzenlenen 'Türkiye'nin 7 Bölgesi, 7 Annesi' projesinin başkahramanı Acıbadem Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş meslek hayatında karşılaştığı ilginç annelik hikayelerini paylaştı. "Kadının inancı karşısında hiçbir güç duramaz" diyen Tıraş, projeyi şöyle özetledi: Kadın ilaç alıyor, yeri geliyor ameliyat oluyor, yeri geliyor hamileliği boyunca iğne olmak zorunda kalıyor ama pes etmiyor. Canı yansa da devam diyor. Onun azmi ve inancı tedaviye yansıyor, ilişkilerinize yansıyor. Ancak şu var ki; toplumun gittikçe artan infertile sorunu günümüzde fark edilmiyor. Biz, Türkiye'nin Anneleri projesi ile kamuoyunun ilgisini, evlenmek, çocuk sahibi olmak isteyen gençlerin dikkatini çekmek ve bu sorunu bir daha gündeme taşımak istedik.

BU YILIN KAHRAMANLARI

1- İKİZLERİ İLE HAYATA TUTUNDU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mardin ilinde yaşayan Nuray Demir sağlıklı dünyaya gelen ilk çocuğunun ardından tedavisi olmayan Tay-Sachs Hastalığı sonucu ikinci çocuğunu 2, üçüncü çocuğunu 4 yaşında kaybetti. Genç kadın için bu sürecin en zor kısmı evladının en fazla 4 yıl yaşayacağını bilerek ölümün kapıyı çalacağı günü beklemek oldu. Nuray Demir yılmadı, savaştı ve yapılan gen araştırması sonucu 11 ay önce Nazdar ve Ömer adını verdiği sağlıklı ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

2- TALASEMİ HASTASI KIZINA ÇİFTE UMUT

Akdeniz Bölgesi Hatay ilinin Antakya ilçesinde yaşayan Aktaş çiftinin ikinci çocukları İpek'e üç aylıkken Talasemi Hastalığı tanısı konuldu. Bebeğe ilik nakli gerekiyordu yakın akrabalarda uyumlu doku bulunamayınca Neşe Aktaş tekrar anne olmaya karar verdi. Prematüre doğan ikizler iki yaşına doldurduktan sonra nakil olabilecek. Aktaş, kızı İpek'in sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat gününü bekliyor.

3- KİSTLE SAVAŞTI ÖDÜLÜ ALDI

Doğu Anadolu Bölgesi Ağrı ilinde yaşayan Saliha Salman anne olmak için tekrarlayan çikolata kisti ile savaştı, üç kez ameliyat oldu. Saliha Salman ikizlerini kucağına aldığında inadına anne olmanın mutluluğunu yaşıyor.

4- AKLINA GELMEYEN, BAŞINA GELDİ

İç Anadolu Bölgesi Sivas ilinde yaşayan Emine Dalıcı'nın yumurtalık rezervi azdı ve çocuk sahibi olamıyordu. Sivas'taki tedaviden sonuç alamayan genç çift, hayallerine ulaşmak için umut şehri İstanbul'a geldi. Doğru tedaviyle çift mutluluğu yakaladı. Emine Dalıcı şimdi oğulları ile birlikte anneliğin keyfini doyasıya yaşıyor.

5- ACI HASTALIĞI YENDİ, ANNE OLDU

Ege Bölgesi'nin Kütahya ilinde yaşayan Saide ve Mehmet Aloğlu evlendikten iki yıl sonra çocuk sahibi olmaya karar verdi. Az sayıda yumurtası olan, adı tatlı kendisi acı olan Endometriozis'i yenmek zorunda kalan Aloğlu şimdi bebek sahibi olmanın verdiği mutluluğun tadını çıkarıyor.

6- TEKNOLOJİK BEBEKLER

Marmara Bölgesi Bursa ilinde yaşayan bebek hemşiresi Arife Karakoyun'un hayali kendi bebeğini de kucağına almak, anne olmaktı. Yumurta yetersizliği nedeniyle gittiği ilk doktor 'sen anne olamazsın' demesine rağmen yılmadı. Teknolojiyi takip etti sonunda ikiz bebeklerini kucağını alarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

7-ŞANSIN YOK DEDİLER AMA...

Karadeniz Bölgesi Samsun ilinde yaşayan Elif Yarar evlendikten üç yıl sonra anne olmaya karar verdiğinde kendisini bekleyen sorundan habersizdi. Her 5 kadından birinde görülen Polikistik Over Sendromu genç kadının da anne olamamasındaki en büyük engeliydi. Elif Yarar da iki başarısız aşılama sonunda sorun bulundu, tedavi sonrasında ise bebeğini kucağına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber