Sosyal medyanın en aktif liderleri

Dünya liderleri sosyal medyadaki aktiflikleriyle de dikkat çekiyor. Erdoğan, Davutoğlu ve Obama Twitter, Facebook gibi sosyal medyada takipçi sayısıyla rekor kırıyorlar.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 09:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sosyal medyanın en aktif liderleri

Yelda Sumnulu

G20 Zirvesi başlarken, liderlerin sosyal medya kullanımları da gündeme geldi. g20live.com, liderlerin dünyanın en popüler sosyal medyaları Facebook, Twitter, Flickr, Instagram, Youtube karnesini çıkardı. Verilere göre ABD Başkanı Barack Obama, sosyal medyayı en aktif kullanan lider. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da sosyal medyayı aktif kullanan siyasetçilerden. Sitenin 11 Kasım 2015'te güncellediği veriler şöyle:

- G20 liderleri arasında en aktif Instagram kullanıcıları Barack Obama, Narendra Modi (Hindistan), Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Lee Hsien Loong (Singapur).

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'daki takipçi sayısı 7 milyon 254 bin. Bu sayıyla Erdoğan, liderler arasında üçüncü sırada. İlk sırada 65 milyondan fazla takipçisi olan Obama, ikinci sırada yaklaşık 16 milyon takipçisi olan Hindistan Başbakanı Modi geliyor. Ahmet Davutoğlu ise 3.7 milyon takipçi sayısıyla dokuzuncu sırada.

- Erdoğan'ın 11 Kasım'dan bu yana 3 bin 158 tweet'i, retweet yapılmış. Bu rakamla Erdoğan retweet yapılan liderlerin zirvesinde.

- Erdoğan'ın yazdığı tweet'lerin yüzde 98.7'si retweet yapılıyor. Bu oranla Erdoğan dördüncü sırada.

- Erdoğan Twitter'ı yüzde 75 oranında bilgisayardan kullanıyor. Başbakan Davutoğlu ise tweet'lerinin yüzde 48'ini iPhone'undan atıyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Instagram'daki takipçi sayısı 344 bin 647, Davutoğlu'nun 190 bin 713. Bu takipçi sayısıyla Erdoğan, Obama ve Modi'den sonra üçüncü, Davutoğlu da dördüncü sırada.

- Sadece 9 liderin Flickr hesabı var. En aktif liderler Obama (ABD), Cameron (İngiltere), Razak (Malezya), Modi (Hindistan), Renzi (İtalya), Zuma (G. Afrika), Davutoğlu, Brey (İspanya) ve Tusk (AB Konseyi).

- G20 liderlerinden sekizinin (Obama-ABD, Geun Hye-Güney Kore, Brey-İspanya, Turnbull-Avustralya, Cameron-İngiltere, Hollande-Fransa, Juncker-AB Komisyonu, Modi-Hindistan) Twitter'daki takipçi sayısı 10 milyonun üzerinde.

- Başkan Obama'nın Twitter'deki takipçi sayısı yaklaşık 66 milyon.

- Obama resmi bir Youtube hesabı kullanmıyor. Fakat Beyaz Saray'ın Youtube hesabı yaklaşık 250 milyon görüntüleme alıyor. Erdoğan'ın Youtube hesabı ise 770 bin kez görüntülenmiş. Takipçi sayısı ise 5 bin 324.

- Obama Twitter'daki en eski lider. Twitter hesabını 26 Nisan 2007'de açmış.

- Obama bugüne kadar 45 milyonun üzerinde Facebook hesabına 'like' almış. Üçüncü sırada 7.8 milyon 'like'la Erdoğan bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber