EPDK Enerji Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca 9/5/2004 tarihinde Ankara'da Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır. Giriş Sınavına katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 26/4/2004 günü mesai saati bitimine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (Ziyabey Cad. No:19 Balgat/ ANKARA ) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları gerekmektedir. Kuruma alınacak Uzman Yardımcılarının öğrenim dalları ve kontenjanlar, sınav konular, geçerli sınavlar ve diğer ayrıntılar için tıklayınız.

Haber Giriş : 23 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C.
ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU
ENERJİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca 9/5/2004 tarihinde Ankara'da Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

1) SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
b) 01/01/2004 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,
c) En az dört yıl süreli eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
d) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, muaf veya tecilli bulunmak,
e) i-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 6-7 Temmuz 2002 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2002-KPSS) sonuçlarına göre KPSSP 90 puan türünden 75, KPSSP 91 puan türünden 80 puanın üzerinde olmak,
ii- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 15-16 Kasım 2003 tarihinde A Grubu Kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı ( 2003 KPSS-A GRUBU)sonuçlarına göre KPSSP6 puan türünden 75, KPSSP103 ve KPSSP104 puan türlerinden 80 puanın üzerinde olmak,
kaydıyla puanı en yüksek adaydan başlamak üzere öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın on katı aday içerisine girmek.(Giriş Sınavına katılacak en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır.)
f) Süresi içerisinde başvurmak ve Giriş Sınavı için istenen belgeleri Kuruma vermiş bulunmak,

2) BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ
Giriş Sınavına katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 26/4/2004 günü mesai saati bitimine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (Ziyabey Cad. No:19 Balgat/ ANKARA ) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikme nedeniyle süresinde ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

3) SINAVA GİRİŞTE İSTENECEK BELGELER
a) Kurumdan veya http://www.epdk.gov.tr adresinden temin edilecek İş talep Formu,
b) Yüksek Öğrenim Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti,
c) 4,5x6 ebadında iki adet vesikalık fotoğraf,
d) KPSS sonuç belgesi,
e) Erkek adayların askerlik görevlerini yaptığını, tecilli olduğunu veya muaf olduğunu gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti,

4) SINAVA GİRİŞ BELGESİ
Giriş sınavına katılmak için müracaat eden adaylar ile giriş sınavına çağrılacakların listesi 29/4/2004 tarihinden itibaren Kurumun http://www.epdk.gov.tr Internet adresinden duyurulacaktır.
Sınava katılma başvuruları uygun görülen adaylara Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca ?Sınava Katılım Belgesi? verilir. Sınava Katılım Belgesi 5-7/5/2004 tarihlerinde mesai saati içerisinde şahsen müracaat edilmek suretiyle Kurumdan alınabilecektir. Bu belgede sınav yeri ve saati belirtilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda ?Sınav Katılım Belgesi? ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulur.
Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmaz.

5) KURUMA ALINACAK UZMAN YARDIMCILARININ ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLARI
Kuruma alınacak 20 adet Enerji Uzman Yardımcısının öğrenim dalı itibariyle kontenjan dağılımı aşağıdaki şekildedir.
Hukuk Fakültesi ( 5 adet )
Mühendislik Fakülteleri ( 7 adet )
7 adedin Programlar itibariyle Dağılımı;
Elektrik Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi, İnşaat Mühendisi ( 2 adet )
Petrol ve Gaz Mühendisi (2 adet )
Endüstri Mühendisi (1 adet )
Çevre Mühendisi, Kimya Mühendisi ( 1 adet )
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi (Harita Mühendisi )( 1 adet )
Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ( 8 adet )

6) ÖĞRENİM DALLARI İTİBARİYLE SINAV KONULARI VE AĞIRLIKLARI
Yabancı Dil ( İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden birisi) % 30
Genel Kültür ve Yetenek % 20
Alan Bilgisi % 50
Öğrenim Dalı İtibariyle Alan Bilgisi Konuları;
Hukuk Fakültesi : Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk ( Temel kavramlar, Borçlar, Eşya), Medeni Usul Hukuku, Ticaret Hukuku ( Ticari İşletme, Şirketler, Rekabet Hukuku ), İdare Hukuku ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Usul Hukuku ve Avrupa Birliği Hukuku
Mühendislik Fakülteleri : Temel Mühendislik konuları ( Matematik, Fizik, Kimya )
Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri : Kamu Maliyesi ( Kamu gelir ve gideri, Kamu borçları, Bütçe, Maliye politikası ve Vergi hukuku), Ekonomi ( Mikro Makro İktisat, İktisadi Analiz, Para Teori ve Politikası, Uluslar arası İktisat, Türkiye Ekonomisi), İşletme ( İşletme ekonomisi İşletme finansmanı), Hukuk (Hukuka giriş, Medeni hukuk, Borçlar hukuku, Ticaret hukuku, İdare hukuku), Muhasebe ( Genel muhasebe, Mali tablolar Analizi), Uluslar arası İlişkiler ( Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri, Avrupa Entegrasyon ve Topluluk hukuku )

7) DEĞERLENDİRME
Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Yazılı sınav notu sınav konuları ve ağırlıklarına göre belirlenir. Adaylar en yüksek puan alandan başlamak üzere yukarıdan aşağıya sıralanır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar. Yazılı sınavda başarılı olanlar puanı en yüksek adaydan başlamak üzere Öğrenim dalları itibariyle ayrılan kontenjanın üç katı aday içerisine girmeleri halinde Ankara'da sözlü sınava çağrılır. ( Sözlü sınava çağrılacak en son adayla eşit puanı almış adaylar da Sözlü sınava çağrılır.)

8) SÖZLÜ SINAV
Sözlü sınav tarihi, yeri, saati ve istenecek belgeler ile sınava ilişkin diğer hususlar, sözlü sınava alınacaklara sınav tarihinden en az 15 gün önce bildirilecektir.

İlan olunur.

Başvuru formu için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber