Başbakan'ın yeni Başdanışmanları belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başdanışmanı olarak 9 yeni ismi görevlendirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın yeni Başdanışmanları belli oldu

Başbakanlık yetkileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını yapmak üzere 9 yeni ismin görevlendirildiğini bildirdi. Bu isimler arasında, Akademisyen Süleyman Seyfi Öğün, Yazar İskender Pala, çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimlerden olan Yılmaz Ensaroğlu ve Muhsin Kızılkaya, Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, İlahiyatçı Ömer Faruk Korkmaz, Alevi açılımının genel koordinatörü ve İlahiyat Profesörü Necdet Subaşı, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin yer alıyor.

Bu isimlerden Muhsin Kızılkaya çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almış ve 7. Haziran'da Mersin milletvekili seçilmişti. Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan bir diğer isim olan Yılmaz Ensaroğlu da yeni başdanışmanlar arasında yer aldı. Başdanışman kadrosundaki tek milletvekili ise Ahmet Doğan oldu.


SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN

14 Şubat 1959 Muğla doğumludur. Ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır (1977). Lisans öğrenimini (1982) ve doktorasını (1991) Uludağ Üniversitesi'inde, yüksek lisansını (1986) ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör olmuştur. 2010 yılına kadar Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde çalışmıştır. Şu anda ise Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü öğretim üyesidir. Politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmaktadır. Maltepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

İSKENDER PALA

İlkokul'u Uşak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bitirdi.Liseyi Kütahya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı lisans tez çalışması Camiu'n-Nezair'dir. Doktora çalışmasını ise "Aşki, Hayatı, Edebi Şahsiyeti ve Divanı" başlığı altında yine İstanbul Üniversitesi'nde yaptı. Divan edebiyatı dalında 1983 yılında doktor, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi'nde doçent, 1998 yılında da Kültür Üniversitesi'nde profesör oldu. Divan edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken yazarın çeşitli ansiklopedi ve dergilerde edebiyat araştırmacısı sıfatıyla yayımladığı bilimsel ve edebi makalelerinin yanında ortaokul ve liseler için yazdığı ders kitapları da bulunmaktadır. Ayrıca, Osmanlı deniz tarihiyle ilgili araştırmalarda bulunmuş ve bir kısmını kitaplaştırmıştır.

Okuma hayatına Peyami Safa'nın eserleri ile başladığını belirten yazar, ilk okuduğu kitapların 9. Hariciye Koğuşu ve Yalnızız olduğunu söylüyor. Ömer Seyfeddin, Refik Halid, Reşat Ekrem okunduktan sonra, Osmanlı tarihi ve edebiyatla tanışması Erzurum ve İstanbul'daki üniversite yıllarına denk gelmiş.

Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT'de Şairane adlı programı sunan yazar, TRT 2'de Divançe adlı programı hazırladı. Şu anda Zaman gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında köşe yazıları yayınlanmaktadır.

Düzenli olarak Altunizade ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezlerinde Divan Şiiri Saati adı ile etkinlikleri olup sık sık okur günleri de düzenlemektedir. Halen Uşak Üniversitesi'nde öğretim üyesidir

MUHSİN KIZILKAYA

Nüfus kütüğü kayıtlarına göre 1966 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Güzereş köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Hakkari'de okudu. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi'nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. 1993 yılında aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı; 2001 yılından beri Beşiktaş Kültür Merkezi'nde çalışıyor. Bu arada çeşitli gazete ve dergilere yazılar yazıyor, Kürtçe'den Türkçe'ye çeviriler yapıyor. 2015 genel seçimlerinde AKP Mersin 3. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. AKP'li olmasında Murat Belge, Ahmet İnsel ve Ömer Laçiner'in Birikim dergisindeki yazılarının etkili olduğunu söyledi.

MUSTAFA ŞEN- GENAR

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, Boğaziçi Üniversitesi'nde Felsefe (bitmedi) ve Tarih lisansının ardından, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Halihazırda Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasına devam eden Şen, genel müdürü olduğu GENAR Araştırma ve Danışmanlık Merkezi'nde siyasal, sosyal ve pazar araştırmaları alanlarında bilimsel araştırma projeleri yönetiyor. Özellikle şehirler ve yerel yönetim projeleri üzerine çalışıyor. Daha önce Fatih Üniversitesi'nde Araştırma Yöntemleri ve Siyasal İletişim dersleri veren Şen, halen Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Yönetim ve Liderlik üzerine dersler veriyor. Yerel Üzerine Aykırı Yazılar başlıklı bir kitaptan başka, yazar ve araştırmacı arkadaşlarıyla birlikte şu kitapları kaleme aldı: İstanbul'da Şiddet ve Şiddetin Sosyolojik Arkaplanı, Türkiye'de Konya İmajı, Kent ve Su, Suyla Gelen Kültür, 13 Dünya Metropolünde Su Yönetimi Benchmarking Çalışması. Ayrıca Paris'in Kentsel Dönüşümü, Müslüman İsa, İstanbul Gecekondu Kültür İnsan, Adım Adım İstanbul (2 cilt), Kentli Yaşam Kılavuzu, Nasıl Bir Şehirde Yaşıyoruz, İstanbul'un İlkleri ve Enleri, İstanbul Kültür Atlası,İstanbul'un Semtleri Kitapçıkları (120 Semt), İstanbul: Tarihin Işıltısı, İstanbul: Su Gibi, İstanbul Mevlevihaneleri isimli kitapları yayına hazırladı. İstanbul üzerine 20 kadar kısa belgeselden başka, İstanbul'un Şehirleri adında 14 ülkede çekilen 18 bölümlük bir belgeselin de yapımcısı olan Şen'in çeşitli gazete ve dergilerde bilimsel, felsefi ve edebi yazıları ile şiirleri yayınlandı. Ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda birçok bilimsel tebliğ sundu.

ÖMER FARUK KORKMAZ

Pakistan/İslamabad'da Uluslararası İslam Üniversitesi İlahiyat Fakülte-si'nde lisans ve dinler tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara İlahiyat'ta Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı'nda "Günümüzde Zerdüştlük" başlıklı teziyle doktora derecesi aldı. Bir süre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

İslam Dünyasında kurulan ilk STK'lardan biri olan Uluslararası Müslüman Öğrenci Teşkilatları Federasyonu (IIFSO)'nun genel sekreterliğini yaptı. D-8'in kuruluşunda etkin rol oynadı. Daha sonra eğitim alanında faaliyetlere yoğunlaştı. Yurtiçinde ve yurtdışında İslam Dünyası ve eğitim ile ilgili konularda birçok seminere ve konferansa katıldı; çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı.

Halihazırda Sürekli Eğitim ve Dayanışma Derneği (SEDAV)'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Yabancı Öğrenciler Vakfı (SIRF)'nın kurucusu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi ve KÜTTAB Derneği yönetim kurulu başkanıdır. Cumartesi akşamları güncel gelişmelerin tartışıldığı TRT ARAPÇA'daki "Min İstanbul" adlı programın katılımcılarındandır.

NECDET SUBAŞI

1961 yılında Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya'da kısa bir süre öğretmenlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 'Türk Aydınının Din Anlayışı' başlıklı doktora tezini savundu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991-2002) ve Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'ne geçti. 2011'de Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber