Hakarete uğrayan memur ne yapmalıdır?

Mesai arkadaşının hakaretine maruz kalan bir Devlet memuru, ispat edemediği sürece bir başvuru yapmamalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakarete uğrayan memur ne yapmalıdır?

SORU: İyi günler kolay gelsin. Memur olarak çalıştığım kurumda diğer bir memur tarafından hakarete uğradım. Bununla alakalı nasıl bir şikayette bulunabilirim?

CEVAP: Disiplin hükümleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 124-136 maddelerinde düzenlenmiştir. Burada yer alan düzenlemeye göre iş arkadaşlarına hakarette bulunmanın cezası "Kademe İlerlemesinin Durdurulması" cezasıdır. İlgili fıkra hükmü şu şekildedir:

"Kademe ilerlemesinin durdurulması: Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır.
l- Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek,"

İş arkadaşlarının hakaretine uğrayan bir Devlet memuru iki işlem yapmalıdır.

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2- Hakarete uğradığını iddia eden memur, disiplin işlemi yapılması için başvurmadan önce, hakarete uğradığını ispatlamalıdır. Bir kamera kaydı veya en az iki şahit ispat açısından çok önemlidir.

İddiasını ispat edemeyecek memurun, şikayette bulunmasının bir manası bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber