Engelli öğrencilere özel 'istihdam haritası' çıkarıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nca, engelli öğrenciler için potansiyel istihdam alanlarını belirledi. Özel eğitim merkezlerine 2 milyonluk bütçe ayrıldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Türkiye'nin tüm bölgelerinde engelli öğrenciler için potansiyel istihdam alanları belirlenerek, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde bulunan atölyelerin bu alanlara uygun şekilde düzenlenmesi için çalışma başlatıldı. Engelli öğrenciler için, bölgelerin ihtiyaç duyduğu istihdam alanları, el sanatlarından kimyaya, matbaadan motorlu araçlara, tekstilden iç mekan tasarımına kadar 22 başlıkta toplandı. MEB, atölyelerin bu alanlara uygun düzenlenmesi için bütçeden 2 milyon lira ayıracak.
62 İLDE 129 MERKEZ
Genel Müdürlük tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye'de 62 ilde toplam 129 özel eğitim mesleki eğitim merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde toplamda bin 360 şube ve 456 atölyeyle eğitim öğretim hizmeti veriliyor. Batı Marmara Bölgesi'nde ise hizmet elemanları, yiyecek içecek, konaklama ve seyahat, giyim, tekstil, paketleme, dokuma ve büro hizmetleri başta olmak üzere yine hemen hemen her alanda istihdam imkanlarının olduğu tespit edildi.
Doğu'da gıda-giyim
ORTA Anadolu Bölgesi'nde yiyecek içecek, konaklama ve seyahat, giyim, tesisat, tarım, süs eşyaları, oto tamir ve bakım alanları potansiyel istihdam alanları olarak tespit edildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise triko, gıda, giyim, hizmet elemanları, tarım, dokuma, oto tamir alanlarında istihdam imkanlarının bulunduğu ortaya çıktı.