Esnafa müjde: Vergiler aşağı çekilecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkanı kira olan esnaftan yüzde 25 oranında alınan stopajın daha aşağı çekileceği müjdesini verdi. Stopaj nedir, stopaj neden alınır gibi soruların yanıtlarıyla birlikte esnaf müjdesinin detayı haberimizde.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnafa müjde: Vergiler aşağı çekilecek

TESK Genel Başkanı Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odasının 26. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Palandöken, Türkiye'deki bütün esnaf ve zanaatkarı kendisinin temsil ettiğini söyledi. Hafta tatil ruhsatını kaldırdıklarını, 4 yıldır üyelerden aidat almadıklarını belirten Palandöken, bugüne kadar hiç kimseyi kapıdan çevirmediğini, her arayanın yanında olduğunu ifade etti. Dükkanı kira olanların artık kira stopajını yüzde 25 olarak ödemeyeceği müjdesini de veren Palandöken, ÖTV'nin indirilmesi ile ilgili de bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

STOPAJ NEDİR?

Stopaj aslen bir vergi ödeme şekli olup, işverenlerce gelir ya da kurumlar vergisine tabi olan bir kazanca ait tutarın, iş yapana ödenmesi sırasında, yasa ile belirlenmiş oranlarca bu tutarın bir kısmının korunarak, iş yapan adına peşin olarak vergi dairesine yatırılması şeklinde gerçekleşen vergileme şeklidir.

REKLAM

STOPAJ NASIL KULLANILIR?

Stopaj yöntemi ile vergilendirmede işveren, iş yapana ücretini ödemeden gerekli vergileri keserek kalan kısmı ödemektedir. Bu hem vergilerinin tahsilinin daha kolay ve garantili bir şekilde gerçekleştirilmesini hem de vergi kaçakçılığının önüne geçilmesini sağlamak amacı ile düşünülmüş bir yöntemdir. Aynı şekilde bu işlem maliye idaresinin ve vergi mükelleflerinin de vergi ödeme ve kontrol konusunda işlerini kolaylaştırmaktadır. Verginin kazancın doğuşunun hemen ardından işverence direk vergi dairesine iletiliyor olması iş yapanda yani mükellefte oluşacak psikolojik baskıyı da azaltmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber