İşçi alım yönetmelliğinde değişiklik yapıldı

2018/11777 Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2018 02:06, Son Güncelleme : 24 Haziran 2018 02:13
İşçi alım yönetmelliğinde değişiklik yapıldı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karar Sayısı : 2018/11777

Ekli "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 28/3/2018 tarihli ve 7870 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 14/5/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesine "bulunulmaz" ibaresinden sonra gelmek üzere "ancak bu kapsamdaki işçi alımları Kuruma bildirilir" ibaresi ile aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

"g) Kanun ile kamuda işçi kadrolarına geçirilenler.

ğ) Yargı kararları sonucunda kamu işçisi olduğuna karar verilenlerden kurumlarınca istihdam edilmeleri uygun görülenler."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDE

Madde 8 - (1) Aşağıda belirtilenlerin istihdamı için Kurumdan talepte bulunulmaz:

a) Askerlik veya kanuni bir görev nedeniyle işten ayrılan işçilerden bu durumlarının sona ermesinden itibaren iki ay içinde işe girmek için başvuranlar.

b) Kamu kurum ve kuruluşları adına mecburi hizmetle yükümlü olanlar.

c) 4857 sayılı İş Kanununun 29 uncu maddesine göre, toplu işçi çıkarmanın kesinleşmesinden itibaren altı ay içinde aynı nitelikteki iş için yeniden işe alınacaklar.

ç) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinde sayılanlar.

d) 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesine istinaden işe alınanlar.

e) 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 23 üncü maddesine göre sendikaların yönetim kademesinde görev alıp, bu görevi sona erenlerden tekrar işe başlayanlar.

f) Kurum kanalıyla işe alınmış olmaları kaydıyla, hizmet akitleri askıya alınmış olan ve aynı kapsam ve statüde işe başlatılacak geçici işlerde çalışanlar.

(2) Birinci fıkranın (ç) ve (d) bentleri dışındaki işçi alımlarının aynı kamu kurum ve kuruluşuna yapılması zorunludur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber