Tebligat sonrasında rapor alan memura aylıktan kesme cezası verilebilir mi?

Bir bakanlıkta yaşanan olayda, başka bir il'e görevlendirme tebligatı sonrasında, tebligatı almayan ve amirlerinden izin almayarak bir hastaneye gidip sağlık raporu alan ve bu sağlık raporu hastalık iznine dönüştürülen memura verilen cezayı idare mahkemesi iptal etti ama Bölge İdare Mahkemesi, cezayı onadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Şubat 2019 14:25, Son Güncelleme : 06 Şubat 2019 13:21
Tebligat sonrasında rapor alan memura aylıktan kesme cezası verilebilir mi?

Bir bakanlıkta yaşanan olayda, bir şoför Cuma günü başka bir ile gitmek üzere görevlendirilir. Şoför, 2 günlük görevin kendisine tebliği sırasında, hasta olduğunu, ertesi gün Cumartesi olduğu için rapor almadığını, mesai bitimine iki saat kala görev tevdi edildiğini belirterek rapor alacağını belirtmiştir. 15:30'da görevini terk ederek hastaneye gitmiş ve Kulak Burun Boğaz uzmanından 1 günlük rapor almıştır. Bu rapor da kurumunca hastalık iznine dönüştürülmüştür.

Açılan soruşturmada, şoföre, "Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam olarak ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumunca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek" fiilin işlediği gerekçesiyle aylıkta kesme cezası verilmiştir. Cezaya itiraz da reddilmiştir.

Cezanın iptali için açılan davada, İdare Mahkemesi, alınan sağlık raporuna atıfta bulunarak, davacının eylemininin kasıtlı olarak amirlerin bilgisi dışında görev yerini terk etme olarak değerlendirilemeyeceği gerekçesiyle, verilen disiplin cezasının iptaline karar verilmiştir.

Ancak, itiraz sürecinde, bölge idare mahkemesi, o ana kadar rapor almamış olan memurun, tebliat sonrasında rapor almış olmasının, göreve gitmeme kasdı taşıdığı sonucuna ulaşmış ve oyçokluğuyla idare mahkemesi kararını bozmuştur. Bir üye ise idare mahkemesi kararının hukuka uygun olduğunu belirterek onanması gerektiği yönünde şerh belirtmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber