12/12 çalışma sistemi, Şırnak'ta yeniden uygulanmaya başladı

Şırnak'ta 1 aydır uygulanmaya başlanan 12/12 sistemi, kapama noktalarında görev yapan polis memurlarının, aşırı yorgunluktan dolayı görevlerini tam ve hakkıyla yapmamasına neden oluyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2019 00:05, Son Güncelleme : 10 Temmuz 2019 16:58
12/12 çalışma sistemi, Şırnak'ta yeniden uygulanmaya başladı

Özellikle Doğu illeri olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yıllardır 12/12 çalışma sistemiyle görevini devam ettiren polislere 22.02.2018 tarihinde Selami Altınok imzalı müjde gelmişti.

Nöbet usulü ile çalışması gereken personelin moral, motivasyon ve verimliliğin arttırılması amacıyla, hizmet gerekleri birim amirlerince göz önüne alınarak, olağanüstü durumlar, zorunlu ve istisnai haller dışında 12/12 sisteminde çalışan tüm personelin 26.02.2018 tarihinden itibaren 12/24 sistemine göre çalıştırılması kararlaştırılmıştı.

2018 yılı içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polislerin mesai saatlerinde düzenleme yapmak istediklerini belirtmesi ve esas hedefin 8/24 olduğunu söylemesi, emniyet teşkilatını umutlandırmıştı.

Bütün bunlara rağmen Şırnak il genelinde çalışan binlerce polis, yaklaşık 1 aydır 12/12 sistemi ile çalışıyor.

Bu sistem birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Çalışma sonrası yeterli dinlenememekten, uyuyamamaktan ve hakkıyla bir tatil yapamamaktan çöken ruhsal yapı ve zayıf düşerek güçsüzleşen fizyoloji ile birlikte aileye yeterli zaman ayıramamaktan kaynaklanan aşırı stres ve sonrası yaşanan önemli ruhsal travmalar geçirdiği bilinmektedir.

12/12 sisteminin iş tatminini düşürdüğü, tükenmişlik hissi oluşturduğu, psikolojiyi en alt seviyeye indirdiği, verimi düşürdüğü bilinmektedir. Bu çalışma sistemi ile görev yapan personelin görev duyarlılığı yok denecek kadar azdır.

Şırnak'ta görev yapan emniyet güçleri bir an önce normal çalışma sistemiyle görev yapmak için talepte bulunuyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber