Bakanlık çalışanları, Bakan Yanık'tan görevde yükselme sınavı açmasını bekliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanları, Bakan Derya Yanık'ın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açmasını istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2021 14:05, Son Güncelleme : 18 Haziran 2021 11:36
Bakanlık çalışanları, Bakan Yanık'tan görevde yükselme sınavı açmasını bekliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler personeline yönelik olarak bugüne kadar sadece 2016 ve 2018 yılında görevde yükselme sınavı açıldı. 2018 yılından bu yana yeni bir sınav açılmadı.

2016 ve 2018 yılında iki adet sınav açılınca Bakanlık perosneli iki yılda bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılacağını düşündü. Ancak 2021 yılının Haziran ayına gelinmesine rağmen yeni bir sınav açılmamıştır. Bu konuda pandemi bahane edilse de, pandemi döneminde sınav açan çok sayıda kurum bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanları, Bakan Derya Yanık'a bir mektup yazaral, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açmasını istedi .İşte o mektup....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
Sayın Derya YANIK'a
Açık Mektup

"Pandemi Döneminde fedakarca çalışan bu büyük ailenin fertleri, sizden müjdeli bir haber bekliyor."

Sayın Bakanımız;

Öncelikle, yeni görevinizin bakanlık personeli ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bizler; büyük bir ailenin fertleri olarak pandemi döneminde vatandaş odaklı, güler yüzlü ve profesyonel hizmet sunumu anlayışıyla, milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye gayret eden, fedakarca ve özveriyle emek veren ve bundan sonra da fedakarca ve özveriye çalışacağına emin olduğumuz merkez ve taşra teşkilatında görev yapan binlerce bakanlık personeliyiz.

Aile ve Sosyal Hizmetler personeli, toplumun dezavantajlı guruplarına hizmet vermesi nedeniyle öyle bir profesyonel çalışma yapıyor ki, bırakın devlet memuru yaklaşımını özel sektör anlayışını bile geride bırakmaktadır. Çalışma şartları zor olmasına rağmen özel sektör anlayışından daha fazla fedakarlıkla profesyonel çalışan bu personelin yaşadığı mağduriyeti başından sonuna bizzat yaşayanlardan yani canı yananlardan öğrenmenizi istediğimiz için bu mektubu yazdık.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışmaya başladığımız günlerde gelecek yıl Görevde Yükselme sınavının yapılacağı ifade edilirdi daima, o gelecek yıl 2016 yılına kadar devam etti ve nihayet 2016 ve 2018 yıllarında birer tane olmak üzere toplam 2 Görevde Yükselme Sınavı yapılabildi. Devlet Memurun en temel hakkı olan Görevde Yükselme Sınavının 2 yılda bir rutin bir şekilde yapılmasını beklerken, 2018 yılındaki sınavdan sonra 3 yıl geçmesine rağmen maalesef yapılmadı. 2016 yılı öncesi sınav yapılmasını beklemeyi de dahil edersek, hayatımız adeta sınav açılmasını beklemekle geçti diyebiliriz. Diğer bakanlıklarda 1 yıl Görevde Yükselme Sınavı, 1 yıl Unvan Değişikliği Sınavı gerçekleştirilirken, bakanlığımızda bu sınav için 3 yıldır bekledikçe bekliyoruz.

Öyle BEKLİYORUZ ki,

Ananın ciğerpare'sini beklediği gibi BEKLİYORUZ.

Koyunun kuzusunu beklediği gibi BEKLİYORUZ.

Oruçlunun iftarı beklediği gibi BEKLİYORUZ.

Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethetmeyi beklediği gibi BEKLİYORUZ.

Gelecekse beklenen beklemek güzeldir düsturuyla bekliyoruz ama, beklemekten yorulduk.

Sınava bağlı kariyer planlaması yapmak isteyen birçok memur, önünü görememekte, gelecek planlaması yapamamakta, bu duruma bağlı olarak da moral ve motivasyonu bozulmakta, iş verimi düşmektedir.

Bunun için; YARIN ÇOK GEÇ, HAKKIMIZI MÜMKÜNSE BUGÜN TALEP EDİYORUZ.

Bu ülkenin kendini yetiştirmiş memurları olarak, bu bekleme bizlere reva görülmemeli diye düşünüyoruz.

Denilebilir ki, Pandemi sürecinde sınav mı yapılır?

Sağlık Bakanlığı,

İçişleri Bakanlığı,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü,

Gelir İdaresi Başkanlığı,

Helal Akreditasyon Kurumu gibi birçok kurum Pandemi sürecinde, Görevde Yükselme Sınavı açmışlar ve gayet başarılı bir şekilde de süreci devam ettiriyorlar. Onlar başarabiliyorsa büyük bir aile olarak bizler de başarabiliriz. Ayrıca, normalleşme döneminde girdiğimiz bu günlerde, sınav yapmak imkansız olmasa gerek.

Yine, gündem çok yoğun, bu yoğun gündemde şimdi sınavla mı uğraşacağız diyenler olabilir! Dünyanın göz bebeği Anadolu topraklarının hangi günü sakin geçti ki, yoğun olmayan bir günü bekleyelim! Devletimizin her günü bir önceki günden daha yoğun geçiyor.
Bundan dolayı diyoruz ki; Beklemesinler artık, bu ülkenin yetişmiş Memurları!

Biz memurların moral ve motivasyonunu yükseltmek, iş verimini arttırmak için, bizleri daha fazla BEKLETMEDEN, 1 YIL GÖREVDE YÜKSELME SINAVININ, DİĞER YIL DA UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ YAPILMASINI SAĞLAMANIZI BEKLİYORUZ.

O kadar yıl emek vererek, alın teri dökerek okuduğumuz okulların karşılığını memuriyette bulamamaktan kahroluyoruz!

Avrupa Birliğine girmeye hazırlanan, değişen ve gelişen dünya şartlarına yurttaşlarının hazırlanmasını isteyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, memurlarının değerine değer katmak için bir yıl Görevde Yükselme Sınavı, diğer yıl Unvan Değişikliği Sınavı'nın yapması gerektiğini düşünmekteyiz.

Sayın Bakanımız;

Sizi bu konuda rahatsız etmek istemezdik. Fakat bu soruna çözüm üretebilecek tek merci sizlersiniz.

BUGÜNDEN İTİBAREN HİÇBİR BEKLEMEYE YER VERMEDEN, DERHAL GEREKLİ TALİMATI VERECEĞİNİZE, BU MÜJDEYİ FEDAKARCA ÇALIŞAN PERSONELİNİZDEN ESİRGEMEYECEĞİNİZE YÜREKTEN İNANIYORUZ VE BU YAPACAĞINIZ ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI ŞİMDİDEN SİZLERE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

SAYGILARIMIZLA.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber