İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gelir İdaresi Başkanlığı avukatları merkezi yerleştirmeyle alacak

Gelir İdaresi Başkanlığının ilgili yönetmeliğinde yapılan düzenlemeye göre, avukat alımı, ÖSYM aracılığıyla, sözlü sınav yapılmaksızın yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2021 19:14, Son Güncelleme : 13 Temmuz 2021 20:08
Gelir İdaresi Başkanlığı avukatları merkezi yerleştirmeyle alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, Avukatların mesleğe alınmalarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yaptı.

Daha önce avukatların giriş sınavıyla alınacağını öngören madde yürürlükten kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre, Gelir İdaresi Başkanlığına avukat alımı "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirmeyle" olacak.

İşte Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 6 - (1) Avukatlar, vergi dairesi başkanlıklarına ilişkin olarak Ek-1'deki 1 sayılı cetvelde belirtilen azami kadro ve ihtiyaç durumları dikkate alınarak, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirmeyle alınırlar."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 7 ila 18 inci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. (Memurlar.net'in notu: Kaldırılan maddeler GİB'in yapacağı giriş sınavına dair hükümler içermekteydi)

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 19 - (1) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik uyarınca, her yılın bütçe imkanları, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ile hizmet gerekleri de dikkate alınarak yapılacak planlama çerçevesinde Personel Daire Başkanlığı tarafından yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda açıktan atama izinleri alınır ve yine mevzuat hükümleri çerçevesinde ilgili yerlere bildirimleri yapılır. Adaylar, KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle Personel Daire Başkanlığı tarafından Ek-1'deki 1 sayılı cetvelde gösterilen kadro sınırlamasına bağlı kalınarak yapılan bildirime uygun olarak ÖSYM tarafından avukat kadrolarına yerleştirilirler. Vergi dairesi başkanlıklarında, görevlendirme suretiyle de olsa Ek-1'deki 1 sayılı cetvelde gösterilen kadroyu aşan sayıda avukat çalıştırılamaz. Avukatlar atandıkları ilin dışında başka bir yerde görevlendirilemez.

(2) Avukatlardan gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmaz. Atamaları yapılmış ise bu atamalar iptal edilir. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayan adaylar atama işleminden sarfınazar etmiş sayılırlar ve atamaya ilişkin bildirim kazanılmış hak sayılmaz.

(3) Avukat kadrolarına ilk defa veya yeniden atananlar, atandıkları yerlerde fiilen üç yıl süreyle çalışmak zorundadırlar. Bu sürenin hesabında, fiilen çalışılmayan sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz. Ancak, göreve başladıktan sonra mazeret veya engellilik durumu ortaya çıkanlar ile karşılıklı yer değiştirme suretiyle atanma isteminde bulunanlar, bu süreyi tamamlamadan durumlarına uygun yerlere atanabilirler. Mazeret halleriyle ilgili olarak, 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin bu husustaki hükümleri uygulanır.

(4) Karşılıklı yer değiştirme talepleri, Başkanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre yapılır. Karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunan kişilerin atamasının yapılması halinde sonradan vazgeçme talepleri dikkate alınmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber