Kırım Kongo bulaşan doktorların sağlığı iyi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisiyle tedavi altında alınan 3 doktor ile 1 sağlık görevlisinin durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Koç, hastalığın, bir hastaya müdahale sırasında sağlık personeline bulaştığını belirterek, "'Tedavi altınaalınan 3 doktor ve 1 sağlık görevlisi arkadaşımızın durumları iyi, tedavileri devam ediyor. 3-5 güne kadar taburcu olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının, virüs taşıyan kene ile insana geçtiğini ancak solunum yolu ile bir başkasına bulaşmasının mümkün olmadığını vurgulayan Koç, "Hastalık, bir başka insana ancak hasta olan insanın tükürüğü, kanı, iltihaplı doku ya da salgıları ile temas halinde geçebilir. Bu da ciltte yara, ağız içi ya da göz mukozasında temas şeklinde olabilir" diye konuştu.

Tedavi altındaki sağlık görevlilerine de hastalığın yakın temas ile geçtiğini belirten Mahmut Koç ayrıca, "Bulaşmanın, ölmekte olan bir hastaya müdahale sırasında yakın temas yoluyla olduğunu düşünüyoruz. Ölmek üzere ve kanaması olan bir hastaya, ufak bir cerrahi müdahale yapılırken, hastadan kan püskürmesi esnasında görevli sağlık personelinin ağız içi ya da mukozasına kan bulaşması sonucunda meydana geldiğini sanıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da da 2 doktor ve 1 sağlık personeli tedavi altında

Bu arada, Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Bingöl'de bir süre önce rahatsızlandıktan sonra DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bir ailenin fertlerini tedavi eden 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle kanlarının alınarak Ankara'ya gönderildiğini bildirdi.

Kubat, kanları alınan doktorların ve yardımcı sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle tedavi altına alındığını kaydetti.

Bir süre önce Bingöl'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen aileden baba A.B. hayatını kaybetmiş, eşi ve 2 çocuğu ise tedavi altına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber