Milli Eğitim Bakanlığı Hata Mı Yapıyor?

Dün yayımlamış olduğumuz ?Genel Bütçe Dışındaki Kurumlardan Öğretmenliğe Geçişler Neden Yapılamıyor? başlıklı habere ilişkin olarak Maliye Bakanlığındaki bir ziyaretçimizden ayrıntılı bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre, 5018 sayılı Kanunun ekinde yer alan ve bütçeleri gösteren cetveller henüz yürürlüğe girmemiştir. Bu nedenle de Bütçe Kanununda yer alan konsolide bütçe kavramından 1050 sayılı Kanunda öngörülen genel ve katma bütçeli kurumların yani üniversitelerin de anlaşılması gerekmektedir. Bu şu demektir: Üniversitelerden de naklen öğretmenliğe atama yapılması halinde bu sayının açıktan atama sayısından düşülmemesi gerekmektedir. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 08 Aralık 2004 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Genel Bütçe Dışındaki Kurumlardan Öğretmenliğe Geçişler Neden Yapılamıyor?" başlıklı haberimiz için tıklayın.

Yorumu Gönderen: Desire:
Çalıştığı Kurum: Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Merhaba

Sitenizde yayınlanan ?Genel Bütçe Dışındaki Kurumlardan Öğretmenliğe Geçişler Neden Yapılamıyor? haberi ile ilgili olarak bu yazıyı kaleme aldım.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığının ve sitenizin yayınlamış olduğu "Genel Bütçeli kurumlar listesi" henüz yürürlüğe girmemiş olan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli 1 sayılı cetvelde yer almaktadır. Bu cetvel 3, 6 ve 12 nci maddelere bağlı bir cetvel olup, yürürlüğe 2005 yılında gireceği, anılan Kanunun yürürlük hükümlerinden anlaşılmaktadır. Dolaysıyla sözkonusu Kanununun bu Kanunla öngörülen sistemin altyapı hazırlık çalışmaları için yetki ve görev maddeleri hariç henüz yürürlüğe girmemiştir. Ayrıca, 2005 yılı Bütçe Kanun tasarısında yürürlük tarihinin daha da ileri bir tarih olacağına ilişkin bir hüküm yer almaktadır. Ayrıca, 2004 yılı Bütçesinin uygulanmasında 1050 sayılı Kanunun esas alınacağı defalarca kamuoyuna duyurulmuştur. 2005 yılı bütçe uygulamaları da keza 1050 sayılı Kanun çerçevesinde yürütülecek ancak, bütçe hazırlık çalışmaları 5018 sayılı Kanuna göre yürütülecektir. Bu bakımdan, bütçe mevzuatının temeli sayılan 1050 sayılı Muhasebei Umumiye Kanununda öngörülen sınıflandırma halen yürürlüktedir, bütçe işlemleri bu çerçevede yürütülmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlar arasındaki naklen atamaya ilişkin olarak sitenizde yer alan açıklayıcı metinde konsolide bütçe kavramı yalnızca genel bütçeyi ima eder nitelikte olmakla beraber, atıf 5018 sayılı Kanun ekine yapılmaktadır. Konsolide bütçe 1050 sayılı Kanun çerçevesinde kullanılan ve bu kanunda belirtilen genel bütçeli kuruluşlar ile katma bütçeli idareleri ihtiva eden bir kavram olup bu yanlışlığın düzeltilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Devlet Memurları Kanununu kapsamındaki kuruluşlar arasında Devlet memurlarının naklen ataması genellikle bütçe kanunları ile sınırlandırılmaktadır. 2004 yılı bütçe kanunu ile, 1050 sayılı Kanundaki sınıflandırma çerçevesinde genel (Bakanlıklar vs.) ve katma bütçeli kurumlar (Üniversiteler, GSGM, Hudut ve Sahiller Gn.Md. vs.) arasında naklen atama serbest bırakılmış, bu atamaların açıktan atama sayısında hesaba alınmayacağı vurgulanmıştır. Ancak özel ve özerk bütçeli kuruluşlardan (mahalli idareler vs.) yapılacak naklen atamalar açıktan atama iznine esas olacak sayıdan düşülecektir.

Bu bakımdan, Milli Eğitim Bakanlığındaki bürokratlar, Maliye Bakanlığının tüm yazılarına rağmen bunun bütçe mevzuatından ileri gelen bir yasal sınırlama olduğunu zannetmekte ve problemin bütçe mevzuatından kaynaklandığını ileri sürmekteler. Bu ısrarla sürdürülen ancak tamamen yanlış bir düşüncedir. Ancak, gerçekte, problem sistemin işleyişini bilmeyen, mevzuatı anlamayan ve takip etmeyen Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının işgüzarlığı ve (kasten veya cahilce) üst makamları yanlış bilgilendirmelerinden kaynaklanmaktadır.

Sonuç olarak üniversitelerden MEB'e naklen atma önünde belirtilen anlamda (açıktan atama sayısında düşüleceği gibi) bir sınırlama bulunmamaktadır. (Mahalli İdareler vs. için bu sınırlama söz konusudur. Detaylı bilgi için 5027 sayılı 2004 mali yılı bütçe Kanunu md. 32)

Üniversitelerden naklen atama kabul etmeme şeklindeki sınırlama, yalnızca Milli Eğitim Bakanlığının takdirindedir ve yürürlükte olmayan bir Kanuna atıfla çıkarılan saçma bir Genelgeyle, İdare, açıktan atama sayılarıyla ilgili sıkıntı çıkar endişesi dolayısıyla ?zorunluluk zannederek?, üniversitelerden naklen atama kabul etmeme yönünde irade ortaya koymuştur.

Saygılarımla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber