Sağlık-Sen: Emek ayrımcılığına son verin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Tam Gün Yasa Tasarısı'nın tabip merkezli ele alınmasının çalışma barışını tehdit eden büyük bir hata olduğunu belirterek, "Tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranları mutlaka yükseltilmelidir" dedi.

Kaçar, yaptığı yazılı açıklamada, Tam Gün Yasa Tasarısı'nda doktorların taban ücretleri yükseltilirken, tabip dışı personel ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamasının, ayrımcı ve iş barışını tehdit eden bir yaklaşım olduğunu söyledi. Tabiplerin taban ücretlerinin artırılmasını doğru bir karar olarak değerlendiren Kaçar, "Tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi ve emeklilik keseneğine yansıtılması da olmazsa olmaz şartımızdır" sözlerini kaydetti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, alt komisyonda görüşmeleri tamamlanarak TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda yeniden görüşülmeye başlayan Tam Gün Yasa Tasarısı'na sadece tabip odaklı bakılmasının büyük bir hata olacağı uyarısında bulundu. Kaçar şunları söyledi: "Tam Gün Yasa Tasarısı ile ilgili işleyen süreç, konunun yalnız hekim odaklı değerlendirildiğini ortaya koymaktadır. Oysa sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğu unutulmamalıdır. Tabip dışı personelin hali hazırda performans sistemi nedeniyle yaşadığı adaletsizlik ortadayken, bu adaletsizliği ve emek ayrımcılığını büyüten politikaların çalışma barışını bozmaktan başka faydası olmayacaktır. Kamunun en az ve düzensiz gelire sahip olan kesiminin sağlık çalışanlarıdır. Anlaşılmaz bir şekilde tasarıdan çıkartılan tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarını yüzde 200'e çıkaran düzenlemenin yasada yer alması ve döner sermaye gelirlerinin emeklilik keseneğine yansıtılması suretiyle emek ayrımcılığına son verilmelidir."

Kaçar, tasarının alt komisyondaki görüşmelerinde hekimlerin taban ücretlerinin yükseltilmesinin yanı sıra, radyoloji çalışanlarının haftalık çalışma süresini 37,5 saate çıkaran düzenlemenin 35 saate düşürülmesi, riskli birimler kategorisine yeni birimlerin eklenmesi gibi düzenlemelerin yapıldığı bilgisini de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber