Ünlü profesör tecavüzden hapiste

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2009 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, Prof. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu'na tecavüz suçundan verilen 6 yıl 9 ay hapis cezasını onadı. Rapor alıp ortadan kaybolan profesör aranıyor

Karaciğer nakilleriyle tanınan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu'na tecavüz suçundan verilen 6 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Rapor alıp ortadan kaybolan Astarcıoğlu aranıyor. Yargıtay, yurtdışına çıkış yasağı konulan Astarcıoğlu'nun beraat ettiği alıkoyma davasından da cezalandırılmasını istedi.

Başhekim olan ağabeyi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu'yla karaciğer nakil grubunda yer alan Astarcıoğlu ve aynı bölümde uzman doktor olan G.A.Y.'nin ilişkisi 2005'te davalık oldu. Astarcıoğlu'nun kendisine birkaç kez tecavüz ettiğini, zorla alıkoyduğunu ve dövdüğünü öne süren, darp ve tecavüz raporu alan G.A.Y. şikâyetçi oldu. Astarcıoğlu, savcılıkta aralarında duygusal ilişki olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi. Ancak hakkında ?zorla cinsel ilişkiye girmek' ve ?alıkoymak'tan dava açıldı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren G.A.Y. şunları söyledi: ?Astarcıoğlu'yla asistan doktor olarak görev yaparken tanıştım. Nişanlımdan ayrılmıştım, aramızdaki duygusal yakınlaşma 3-4 ay sürdü. Olay akşamı Astarcıoğlu beni evine çay içmeye çağırdı. Gittiğimde alkol alıyordu. Çay içtik. Oral ilişkiye girmek istedi. Kabul etmeyince vurdu. Bana zorla tecavüz etti. Kaçmak isteyince yeniden tecavüzde bulundu. Bunları anlatmamam için tehdit etti.?

?Rızasıyla birlikte olduk'

15 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Astarcıoğlu ise ?Evlenmek istiyordu. İlişkinin devam edip etmeyeceğini sordu. Ben etmeyeceğini söyleyince sinirlendi. Bu nedenle tokat attım. Zorla sahip olmuş değilim? dedi. Astarcıoğlu ?zorla cinsel ilişkiye girmek'ten 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, ?alıkoyma' suçundan ise beraat etti. G.A.Y.'nin avukatları kararı temyiz etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi hapis cezasını onarken, ?alıkoyma'dan beraat kararını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber