MEB; Anaokulu ve Ana Sınıfları ücretleri yüksek, 'Düşürün' dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü 24/08/2010 tarih ve 2711 ?Ücret Tespiti? konulu yazıları ile Okul öncesi eğitim hizmetleri (Anaokulu ve Ana sınıfları) için velilerden alınacak ücretlerin; velilerin ekonomik durumlarını zorlayıcı olmayacak şekilde yeniden değerlendirilerek taban ve tavan miktarlarının belirlenerek acele olarak Genel Müdürlüğe bildirilmesi istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü 24/08/2010 tarih ve 2711 ?Ücret Tespiti? konulu yazılarında; ?Okul öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 36. maddesinde; ?Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve sağlık giderleri ile kurumun/ana sınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önünde bulundurulur. Tespit edilecek aylık ücretin tavanı hiçbir şekilde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini engelleyecek, velilerin ekonomik durumlarını zorlayacak şekilde yüksek tutulamaz.? hükmü yer atmaktadır.

Yapılan incelemede; bazı illerde 2010?2011 eğitim öğretim yılında yukarıda belirtilen hizmetler için velilerden alınacak ücretlerin tavan miktarının ilinizde yüksek olduğu anlaşılmıştır.

Okul öncesi eğitim hizmetleri (Anaokulu ve Ana sınıfları) için velilerden alınacak ücretlerin; velilerin ekonomik durumlarını zorlayıcı olmayacak şekilde yeniden değerlendirilerek taban ve tavan miktarlarının belirlenerek acele Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi hususunda gereğini rica ederim.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber